Pieczarki można użyć w nowatorski sposóbYouTube.com/ Środa Gotuje/ SkutecznieTv

Mistrz kuchni odradza wyrzucanie skórek po pieczarkach. Robi z nich rewolucyjny rosół, jakiego nigdy nie jadłeś

Pieczarki w naszej kuchni są najbardziej popularnymi grzybami, ich produkcja jest bardzo prosta i szybka, a smakują wybornie. Znany szef kuchni zdradza co można zrobić z obranymi skórkami z grzybów, których wiele się marnuje, ponieważ wyrzucamy je do kosza. Jego trik jest zadziwiający i rewolucyjny, wykorzystuje je do ugotowania niesamowitego rosołu.

Pieczarki są częstym składnikiem w naszej kuchni, choć dużo się słyszy o ich praktycznie zerowej wartości odżywczej. Szef kuchni, który znany jest na całą Polskę odradza wyrzucanie obierek po pieczarkach, co więcej zdradza w jaki sposób on sam je wykorzystuje i poleca sposób, który zaskakuje i zadziwia.

Bardzo źle, że nie wszyscy są ich świadomi. 4 ukryte funkcje kas samoobsługowych w BiedronceBardzo źle, że nie wszyscy są ich świadomi. 4 ukryte funkcje kas samoobsługowych w BiedronceCzytaj dalej

Pieczarki - nie są bezwartościowe, możemy wykorzystać je w bardzo nowatorski i ciekawy sposób

Ludzie mówią, że pieczarki są bezwartościowe lub wręcz niezdrowe i mnóstwo osób nie chce ich przez to jeść. Błędne myślenie powoduje, że pieczarki stały się odrobinę demonizowanym produktem, co wyrządza dla nich wielką szkodę. Pieczarki są dietetycznym produktem, wszak na 100 gramów zawierają jedynie 21 kcal. Są źródłem błonnika, obniżają poziom cholesterolu, zawierają witaminy z grupy B oraz lektyny, które są przeciwutleniaczami i zmniejszają ryzyko zachorowania na raka.

Dzisiaj grzeje:

  1. Cudowne, dziadek Bogumił otwiera pole truskawek dla wszystkich. Rwiesz sam i płacisz tanio jak barszcz
  2. Niedziele handlowe. Dzisiaj zrobimy zakupy, ale nie we wszystkich miejscach

Szef kuchni Sebastian Olma w Onecie postanowił podzielić się swoim trikiem, który pozwala wykorzystać obierki z pieczarek. Następnym razem nie wyrzucajcie skórek, lecz po prostu umyjcie je, wysuszcie i schowajcie. Kiedy będziesz przygotowywać rosół, wyjmij je z lodówki, wymieszaj z cukrem i wyłóż na patelnie z odrobiną tłuszczu. Smaż, aż cukier i skórki skarmelizują się i nabiorą pięknego, brązowego koloru.

Dodaj je następnie do wywaru, oddadzą swój kolor do zupy, a także dużo smaku umami, który dopełni całość zupy.

Najlepsze newsy:

  1. Niewyobrażalna tragedia w centralnej Polsce. Wśród ofiar 3 dzieci
  2. Ślub Mikołaja Roznerskiego i Adrianny Kalskiej. Do mediów właśnie trafiła radosna nowina
  3. Wielki skandal z truskawkami w Biedronce. Klienci są wściekli
  4. Gotujesz rosół na kurczaku? Nie zapominaj o triku naszych babć, dzięki niemu zmysł smaku orbituje
  5. Pan Janusz ogłosił ile płaci za zebranie łubianki truskawek. Miesięcznie zarobisz nawet ponad 5 tysięcy złotych
  6. Nowe zagrożenie w Polsce. Eksperci nie mają wątpliwości

Źródło: dompelenpomyslow.pl

Następny artykuł