Pieczenie będzie zbędneWikipedia / Kolforn / CC BY-SA 4.0

Udające się 100 na 100 razy ciasto bez pieczenia. Żadne inne mu nie dorównuje, smakuje bajecznie

Ciasto, przy którym pieczenie będzie zbędne? Niecodzienny przysmak jest idealną propozycją deserową. Udaje się za każdym razem i smakuje obłędnie. Nawet najbardziej wybredni smakosze nie będą mogli oprzeć się ciastu bez pieczenia.

Pieczenie bez wątpienia może być problematycznym procesem. Na szczęście podczas przygotowywania części smakołyków możemy zapomnieć o piekarniku. Już teraz przekonaj się jak przyrządzić proste i przepyszne ciasto, które na długo zostaje w pamięci.

Pamiętacie Mariolkę z Kiepskich? Wygląda teraz jak rasowa modelka. Ekipa serialu miała nietypowe zdanie o scenach z jedzeniemPamiętacie Mariolkę z Kiepskich? Wygląda teraz jak rasowa modelka. Ekipa serialu miała nietypowe zdanie o scenach z jedzeniemCzytaj dalej

Pieczenie? W tym przypadku możesz o nim zapomnieć

Niekiedy desery i pieczenie idą ze sobą w parze. Jednak to ciasto może się bez tego obejść. Arbuzowy sernik na zimno przyprawi domowników o szybsze bicie serca. Przepis jest banalnie prosty i nikomu nie powinien przysporzyć problemów. Na początku musimy przygotować następujące produkty.

Spód:

  • 200 g herbatników
  • 125 g masła o temperaturze pokojowej

Masa serowa:

  • 300 g twarogu
  • 40 g żelatyny w proszku
  • 600 g arbuza
  • 75 g cukru
  • 10 g cukru waniliowego
  • limonka
  • 600 ml słodkiej śmietany 30%

Galaretka:

  • 200 ml nektaru z czarnej porzeczki
  • 7 g żelatyny w proszku

Dzisiaj grzeje:

  1. Zatrudniają do lepienia pierogów. Pensja nie mieści się w głowie
  2. Media podały dramatyczne wiadomości, wszystkie ofiary śmiertelne są Polakami. Tragedia za granicą
  3. Nie żyją, Lasy Państwowe wydały komunikat ostrzegawczy. Podczas grzybobrania uważaj

Prosty przepis, w którym pieczenie jest zbędne

Herbatniki kruszymy, tak aby miały konsystencję piasku. Mieszamy je z miękkim masłem. Powstałą masę umieszczamy w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do lodówki. Sok z limonki mieszamy z żelatyną rozpuszczoną w 120 ml wody. Po napęcznieniu podgrzewamy ją mieszając. Arbuza dzielimy na kawałki, pozbywamy się pestek i blendujemy z dwoma rodzajami cukru. Masę dodajemy do żelatyny. Całość wstawiamy do lodówki. Kiedy zacznie tężeć, wówczas dodajemy twaróg. Śmietanę ubijamy na sztywno. Wzbogacamy nią masę arbuzową i wykładamy na tortownicę. Wstawiamy ją ponownie do lodówki na 2 godziny. W tym czasie przygotowujemy galaretkę. Żelatynę namaczamy w 30 ml wody. Kiedy napęcznieje, dodajemy nektar z czarnej porzeczki i podgrzewamy. Wszystko mieszamy, a po ostudzeniu wylewamy jako ostatnią warstwę deseru. Po stężeniu nasze ciasto jest już gotowe. Jak widać pieczenie było zbędne.

Nie było żadnej nadziei, dawali jej 2 lata życia. Rozpoczęła kurację sokiem z popularnego warzywa, dziś czuje się znakomicieNie było żadnej nadziei, dawali jej 2 lata życia. Rozpoczęła kurację sokiem z popularnego warzywa, dziś czuje się znakomicieCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Policjanci już wystawiają mandaty na 500 zł. Dają tylko jedną szansę
  2. Rak wątroby może dawać bardzo nietypowe objawy. Gdy się pojawią, trzeba działać szybko
  3. Niebywałe delicje, najlepsza surówka z buraków, którą zrobisz w 5 minut. Domownicy oniemieją z zachwytu
  4. Obłędne gołąbki z przepisu Magdy Gessler. Farsz skrywa sekretny składnik
  5. Sekretna receptura naszych babć. Syrop z liści laurowych i soku z cytryny jest remedium na przeziębienia
  6. Ogromna zmiana w opłacaniu składek. ZUS wprowadza rewolucję

Źródło: Domowe wypieki

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł