skubaniecyoutube - kuchnia Renaty

Ciocia Krysia podzieliła się ze wszystkimi przepisem na "skubaniec". Przepyszny przepis może wypróbować każdy, receptura jest w sieci

Pieczenie jet jedną z naszych ulubionych czynności. Każdy szanujący się smakosz ma ciasta, które po prostu uwielbia przygotowywać. "Skubaniec" wychodzi za każdym razem i nie możemy mu się oprzeć do ostatniego okruszka.

Niedzielny podwieczorek z ciastem oraz czarną kawą to rytuał w polskich domach. Pieczenie ciast to sport narodowy, w którym nasze mamy i babcie nie mają sobie równych. Jednak jeśli nie jesteś mistrzem świata, a nadal chcesz jadać cukiernicze pyszności - nic straconego. Przepis na "Skubaniec" cioci Krysi, który podbije serca i podniebienia twoich gości.

Wielka plaga mandatów w Lidlu, Biedronce i innych sklepach. Wszystko przez 1 błąd, lepiej go nie popełniajWielka plaga mandatów w Lidlu, Biedronce i innych sklepach. Wszystko przez 1 błąd, lepiej go nie popełniajCzytaj dalej

Pieczenie nigdy nie było łatwiejsze

Ogromną zaletą skubańca jest połączenie wielu tekstur i smaków, nie ma szansy żeby nam się ono znudziło. Jeśli tak jak my jesteś dozgonnym fanem pieczonych pyszności, koniecznie musisz spróbować przyrządzić to ciasto, miłość jest gwarantowana.

Oto przepis na dziecinnie proste ciasto dla łasuchów:

Dzisiaj grzeje:

  1. Lasy Państwowe wprowadziły 4 obostrzenia. Niebywale ważny komunikat dla wszystkich grzybiarzy
  2. Znaczne zmiany w doręczaniu listów. Pandemiczny przepis okazał się absurdalny
  • 0,5 kg mąki
  • 6 jajek
  • kostka masła
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1,5 cukru zwykłego
  • cukier waniliowy
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kakao gorzkiego
  • 1 kg jeżyn, bądź malin

Masło i mąkę przesiekaj ze sobą, aż zaczną się łączyć. Dodaj żółtka, 3 łyżki cukru, cukier waniliowy i proszek do pieczenia - ciasto solidnie zagnieć. Ciasto podziel na 3 części, a jedną z nich wymieszaj z kakao i zagnieć. Białka ubij na sztywną pianę z 1,5 szklanki cukru. Przygotuj ulubione owoce - maliny bądź jeżyny. Na natłuszczonej blasze "skub" najpierw ciasto białe, a następnie kakaowe, ułóż na nich grubą warstwę owoców. Na owoce nałóż ubitą pianę, a pozostałą część ciasta "poskub" na wierzch. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40-50 min.

Gotowe ciasto smakuje rewelacyjnie i można zjeść nawet kilka porcji na raz. Co więcej wspaniale się prezentuje, tak też nawet gdy pieczenie nie jest twoją pasją, na pewno do tego przepisu z przyjemnością będziesz wracać.

Najlepsze newsy:

  1. Słynny wypadek limuzyny z Beatą Szydło. W końcu zapadł wyrok, wielu może być zdumionych
  2. Kolejny kraj wprowadza nowe regulacje przekraczania granicy. Ważna informacja dla tysięcy Polaków
  3. Bardzo złe wieści dla wszystkich, ale zawierające cenną prawdę o kupowanych przez niemal każdego produktach z Biedronki, Lidla i innych. Unikaj ich
  4. Pieczone ziemniaki z bajecznie chrupiącą skórką są lepsze niż frytki. Mamy niezawodny przepis
  5. Dwuskładnikowa surówka z młodej kapusty z dodatkiem, który podkręci jej smak. Błyskawiczny przepis zrobisz w kilka minut
  6. Polskie media podały najgorszą możliwą wiadomość. Nie żyje Krzysztof Cukier, Zakopane pogrążone w żałobie

Źródło: gotowanie.onet

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł