Pieczenie bez tłuszczufacebook.com/MniamM

Piecz mięso 1 sposobem, a potrawy będą niskokaloryczne i zachowają naturalny aromat. Obędziesz się bez tłuszczu i niczego nie przypalisz

Pieczenie jest idealnym sposobem na gotowanie potraw, gdy w międzyczasie chcemy zrobić coś jeszcze. Jeśli zależy Ci na zdrowym odżywianiu, mamy dla ciebie idealnie rozwiązanie. Nie będziesz potrzebować żadnego tłuszczu, a ryzyko przypalenia będzie bliskie zeru.

Pieczenie wydaje się prostym sposobem na ugotowanie obiadu. Wszak nie wymaga zbyt dużych umiejętności ani pracy, jednak trzeba poświęcić na nie sporo czasu. Niestety, wkładając karkówkę lub schab do naczynia żaroodporność zużywamy przy okazji sporo tłuszczu. Nie chcemy bowiem, aby mięso przywarło do ścianek, a w efekcie całkowicie się spaliło. Jest jednak rozwiązanie, które pozwoli Ci piec bez konieczności dodawania oleju.

Nowe obostrzenia, jest jednoznaczna odpowiedź na pytanie, które zadawało sobie wielu Polaków. Chodzi o konsekwencje jedzenia i picia na ulicyNowe obostrzenia, jest jednoznaczna odpowiedź na pytanie, które zadawało sobie wielu Polaków. Chodzi o konsekwencje jedzenia i picia na ulicyCzytaj dalej

Pieczenie bez tłuszczu? To możliwe, wystarczy jedna rzecz

Pieczenie w naczyniu żaroodpornym soczystego schabu lub pysznej karków jest czystą przyjemnością. Po pokrojeniu mięsiwa można cieszyć się jego pysznym smakiem i aromatem, a rozpadające się w ustach kawałki sprawiają niebywałą rozkosz dla prawdziwego smakosza mięs. Niestety, większość z nas piekąc je dodaje duże ilości tłuszczu, co sprawia, że danie jest wyjątkowo ciężkie, tłuste i bardzo kaloryczne. Jeśli chcesz zrzucić zbędne kilogramy i przejść na dietę, wcale nie musisz wykluczać pieczeni ze swojego jadłospisu.

Dzisiaj grzeje:

  1. Nie sięgniesz już po żaden inny, najzdrowszy sok pod słońcem zapewni ci długowieczność. Wystarczy szklaneczka dziennie
  2. Stan nadzwyczajny w Polsce? Jest stanowisko rządu. "Mamy wszystkie narzędzia". Będzie jak za granicą?
  3. Tuż po przebudzeniu zawsze wypijasz filiżankę kawy? Fatalnie, Twój żołądek może nie wytrzymać

Rozwiązaniem problemu są rękawy do pieczenia. Specjalny worek pozwala na pieczenie bez tłuszczu nie tylko pieczeni, ale także drobiu czy ryb. Dania wychodzą z niego wyjątkowo soczyste - wszystko za sprawą zamkniętej atmosfery, która gromadzi wilgoć i wprowadza ją z powrotem do mięsa. Podczas korzystania z rękawa na powierzchni dania nie pojawia się charakterystyczny chrupiąca skórka, co powoduje, że posiłek jest znacznie bardziej lekkostrawny.

Duża wilgotność wewnątrz rękawa sprawia, że ryzyko przypalenia zmniejszone jest praktycznie do zera. Korzystanie z rękawa jest wyjątkowo proste. Wystarczy jeden z końców zamknąć zatrzaskiem, włożyć do rękawa produkty przeznaczone do pieczenia, zamknąć rękaw z drugiej strony i włożyć do piekarnika. Warto mieć na uwadze, że rękaw o wiele szybciej przygotowuje jedzenie, więc oszczędza się także czas.

Uwielbiany aktor z Uwielbiany aktor z "Ojca Mateusza" schudł 30 kg, powodem okazała się nieuleczalna choroba. Przez nią całkowicie zmienił dietę, musiał zrezygnować z wielu produktówCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Jeden detal na banknocie 100 zł może sprawić, że się nieźle wzbogacisz. Kolekcjonerzy polują na nie od dawna
  2. Polsantews: Szumowski leży w szpitalu pod tlenem. Co dzieje się z byłym Ministrem Zdrowia?
  3. Wystarczy poznać 4 triki, by jajka zawsze wyszły idealne. Stosują je najlepsi szefowie kuchni i doświadczone gospodynie
  4. Najprostszy, wyśmienity przepis na surówkę z ogórków kiszonych. 1 błąd i będzie do niczego
  5. Nie tylko niesamowicie wzmacnia odporność i łagodzi bóle reumatyczne. Po 3-tygodniowej kuracji zachwycisz się swoim wyglądem
  6. Gwiazda disco polo śpiewa ze swoją babcią na weselu. Zdarzenie całkowicie rozbroiło internautów

Źródło: zywienie.abczdrowie.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł