

17 Września 2020
Gessler pokazała przepis na obłędne pieczone ziemniaki. Sekretem ich smaku jest aromatyczna przyprawa
Pieczone ziemniaki są jednym z ulubionych dodatków do dań. Swój przepis na ten przysmak podała sama słynna restauratorka i kreatorka smaku - Magda Gessler. Gwiazda zaproponowała niezwykle aromatyczną wersję uwielbianego dania. Wszystko za sprawą pewnej aromatycznej przyprawy.
Pieczone ziemniaki są jednym z naszych ulubionych dodatków do dań. Doskonale smakują zarówno do ryb, jak i dań mięsnych. Swój przepis na to obłędne danie podała sama Magda Gessler. Słynna resturatorka i gwiazda TVN zna się na kuchni jak mało kto. Jej przepisy cieszą się w sieci ogromną popularności. Jesteście ciekawi, jaki jest sposób Magdy Gessler na klasyczne pieczone ziemniaki? Zdradzamy wszystkie szczegóły!
Pieczone ziemniaki w najlepszym wydaniu. Znamy przepis Magdy Gessler
Pieczone ziemniaki dla wielu z nas są smakiem dzieciństwa. Chętnie podajemy je jako dodatek do różnych dań. Same w sobie są także świetną przekąską. Pieczone ziemniaki wspaniale komponują się z różnymi mięsami, rybami oraz sałatami. W dodatku wspaniale prezentują się na talerzu. Swoją wersję tego obłędnego przysmaku jakiś czas temu pokazała sama Magda Gessler. W sieci znalazł się przepis gwiazdy TVN-u, który bije na główę inne sposoby na pieczone ziemniaki. Wszystko za sprawą niezwykle aromatycznych ziół. Naprawdę, warto go wypróbować. Ich smak z pewnością zachwyci całą rodzinę.
Dzisiaj grzeje:
- Wybierz najlepsze dla siebie - 1 albo 2 łyżki przed śniadaniem. W zależności od dawki odczujesz niesamowite efekty
- Normalny banknot 10 zł może kosztować fortunę. Wystarczy, że posiada jedną cechę
- Tylko łyżka, nie mniej ni więcej i wyjdą najlepsze pod słońcem kotlety mielone
Składniki:
- 2000 g małych ziemniaków
- 1 główka czosnku
- 2 gałązki świeżego rozmarynu
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz do smaku
Sposób wykonania:
Na początek, rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni Celcjusza. Wyłóż blachę do pieczenia folią aluminiową. Następnie, gotuj przez 5 minut ziemniaki w mundurkach we wrzącej, osolonej wodzie. Po ugotowaniu, odcedź ziemniaki i wyłóż je na blachę. Przekrój główkę czosnku na pół i ułoż obie połówki na ziemniakach. Posyp ziemniaki listkami rozmarynu, dopraw solą, pieprzem i na koniec skropi je oliwą z oliwek. Piecz ziemniaki około 30–40 minut. Zdejmij ziemniaki z blachy i przełóż je na duży półmisek. Wyciśnij upieczony czosnek na ziemniaki. Wszystko wymieszaj. Przed podaniem przybierz pieczone ziemniaki świeżymi gałązkami rozmarynu. Smacznego ;)
Najlepsze newsy:
- Za 5-złotówkę zapłacą nawet 1000 zł. Lepiej przejrzyj szuflady, też możesz ją mieć
- GIS ostrzega przed popularnym produktem. Wykryto w nim niebezpieczną bakterię, koniecznie sprawdźcie, czy nie macie go w lodówce
- Wystąpiła w "Kuchennych Rewolucjach". Nie żyje, umarła w bardzo podejrzanych okolicznościach
- Wyrzucane przez wszystkich skórki od banana zwalczają uciążliwości. Kobieta je stosuje i mówi o piorunujących efektach
- Tylko do soboty niebywała fiesta w Biedronce, ludzie napełniają koszyki w szaleńczym tempie
- Wszyscy mieli nadzieję do ostatniej chwili. Niestety nie żyje, Zakopane w żałobie
Źródło: smakzycia.pl
Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama
Następny artykuł