PiernikiPixabay / PublicDomainPictures, instagram/@ania.bardowska

Ania Bardowska zdradziła najlepszy przepis na pierniczki. "Rozeszły się w mig"

Przygotowania do Świąt Bożego Narodzenia ruszyły pełną parą. Swoimi sekretami na pyszne dania dzielą się również gwiazdy. Znana z programu Rolnik Szuka Żony - Ania Bardowska pokazała przepus na uwielbiane pierniczki. Podobno "rozeszły się w mig".

Pierniczki kojarzą się z atmosferą świąt. Kochają je zarówno mali, jak i ci nieco więksi smakosze. Swój sekretny przepis na te pyszne ciasteczka zdradziła na swoim Instagramie gwiazda programuRolnik Szuka Żony - Ania Bardowska.

Sympatyczna uczestniczka show słynie ze swojej miłości do kuchni. Na jej Instagramie możemy znaleźć wiele przepisów na pyszne potrawy. Ania Bardowska pochwaliła się niedawno przepisem na pierniczki.

Zobacz także: Wstrząsające wyznanie Doroty Wellman. Dziennikarka ze strachu napisała testament, co się stało?

"To najlepszy przepis na pierniczki jaki przetestowałam. Nie zdążyły poleżeć, rozeszły się w mig" - napisała na swoim Instagramie Bardowska.

Przepis spotkał się z ogromnym zainteresowaniem fanki gwiazdy. Wiele osób zdecydowało się skorzystać z jej sekretnego przepisu. Pierwsze komentarze nie pozostawiają żadnych wątpliwości. Pierniczki zachwycają swoim smakiem. Na czym polega ich sekret? Poniżej podajemy przepis.

Przepis na wyborne pierniczki, które zachwyciły Anię Bardowską i jej biskich.

Składniki:

  • kg mąki
  • 2,5 łyżeczki sody
  • 1 szklanka cukru
  • przyprawa do piernika
  • 250 g masła
  • 250 g miodu
  • 4 jajka

Sposób wykonania:

Do miski wsyp mąkę i sodę. Odstaw. Do garnka włóż masło, miód oraz przyprawę do piernika. Podgrzej, cały czas mieszając, do momentu aż składniki się ze sobą dokładnie połączą.

Gdy masa ostygnie, w osobnym naczyniu ubij jajka z cukrem. Połącz masę jajeczną z ostudzoną masą "miodową" i wymieszaj, a następnie dodaj całość do mąki z sodą. Wymieszaj wszystkie składniki i ugnieć ciasto.

Zobacz także:Porażające odkrycie na dnie Bałtyku. Mówi o nim cała Europa

Ciasto wałkuj na ulubioną grubość i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni. Ciasto piecz przez około 10 minut.

Szukasz innych pomysłów na pyszne świąteczne słodkości? Polecamy przepis na pyszne ciasto "Krówka"bez pieczenia oraz obłędne rogaliki z ciasta francuskiego.

Polecają się na święta i rodzinne imprezy. Pyszne śledzie po sułtańskuPolecają się na święta i rodzinne imprezy. Pyszne śledzie po sułtańskuCzytaj dalej

Zobacz także w naszych serwisach:

źródło: o2.pl/instagram/@ania.bardowska

Zapraszamy na nasz Instagram

Następny artykuł