Pierogi z niezwykłym dodatkiemPixabay / Leanne_hei

Dodaj 2 łyżki do ciasta, a zmienisz ich kolor i smak. Pierogi na słodko w zupełnie nowej odsłonie pokocha cała rodzina

Pierogi niejednokrotnie potrafiły przyprawić nas o zachwyt. Wystarczy wzbogacić ich ciasto o 2 łyżki popularnego produktu, aby zmieniły się nie do poznania. Domownicy z pewnością szybko je spałaszują. Słodkie pierogi w tym wydaniu są niesamowite.

Pierogi możemy przygotować na najróżniejsze sposoby. Przeważnie dzielimy je na wytrawne i słodkie. Tym razem przyjrzymy się bliżej tej drugiej z możliwości. Mało kto spodziewałby się, że niepozorny dodatek może zmienić ich smak i kolor.

Widok nadgryzionych frytek i hamburgerów poraża. McDonald's wcale nie przeprasza, wręcz przeciwnieWidok nadgryzionych frytek i hamburgerów poraża. McDonald's wcale nie przeprasza, wręcz przeciwnieCzytaj dalej

Smakowite pierogi, które zaskakują smakowitością

Nie da się ukryć, że pierogi są klasyką polskiej kuchni. Nietrudno znaleźć osoby, które chętnie je spałaszują. Okazuje się, że wystarczy wzbogacić je o 2 łyżki kakao, by stały się niezapomnianym przysmakiem. Wyjątkowe pierogi na słodko przygotujemy z następujących składników:

Ciasto:

  • 1 kg mąki
  • jajko
  • 50 ml oliwy
  • ciepła woda
  • 2 łyżki kakao
  • odrobina soli

Nadzienie:

  • 1 kg twarogu
  • 250 g malin
  • 30 g cukru

Dzisiaj grzeje:

  1. Polka natrafiła na grzyby warte 2 000 zł/kg. Są w polskich lasach
  2. Popularny kurort trafił do czerwonej strefy. Sytuacja wymyka się spod kontroli
  3. Napój kupowany przez miliony Polaków destrukcyjnie wpływa nie tylko na kości. Najgorsze, że piją go niemal wszyscy

Przepis na pierogi zaskakuje prostotą

Pierogi w tym wydaniu nie powinny nikomu przysporzyć problemów. Mąkę mieszamy z solą, oliwą i jajkiem. Ciasto urabiamy dodając wodę. Nie może być ono zbyt twarde. Pod koniec wzbogacamy je o kakao. Przykrywamy je i odstawiamy na 30 minut. Następnie ciasto wałkujemy i przy pomocy szklanki wycinamy okręgi. Wszystkie składniki farszu dokładnie mieszamy. Umieszczamy go na środku wyciętych placuszków z ciasta. Pierogi zawijamy. Gotujemy je w osolonej wodzie przez 5 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Dodatek oliwy sprawi, że nie będą się sklejały. Przepis na pierogi z dodatkiem kakao można znaleźć na YouTube na kanale Pyszności.

Pierogi z kakao

YouTube / Pyszności

Kto jest na zdjęciu? Pod fotografią burza, zdania są podzielone, ale tylko 1 odpowiedź wydaje się słusznaKto jest na zdjęciu? Pod fotografią burza, zdania są podzielone, ale tylko 1 odpowiedź wydaje się słusznaCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Było 500 plus, teraz czas na 1500 plus. Warunki przyznania świadczenia są proste
  2. Wszystkich Świętych będzie w tym roku obchodzone zupełnie inaczej? Ważna zapowiedź rządu
  3. Jedna łyżka dodana do panierki sprawia, że kotlety schabowe smakują lepiej niż kiedykolwiek. Klasyczny trick szefa kuchni zachwyca Polaków
  4. 110-latka pokonała nowotwór, wszystko dzięki niebywałej diecie. Zdradziła sekret, lekarz polecił jej picie codziennie 3 szklanek pewnego napoju
  5. Codziennie o poranku piła go zamiast kawy, po tygodniu czuła się jak nowonarodzona
  6. Mężczyzna chciał wesprzeć swojego 89-letniego dostawcę pizzy. Nagranie niebywałego podarunku wzrusza do łez

Źródło: Topagrar

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł