

1 Grudnia 2020
Magda Gessler zdradziła tajniki idealnego ciasta na pierogi. Cały sekret tkwi w 1 czynności
Pierogi od dawien dawna przyprawiają nas o szybsze bicie serca. Ich wydanie z kapustą i grzybami uznaje się za jeden z najlepszych świątecznych specjałów. Warto przyjrzeć się jak Magda Gessler przygotowuje idealne ciasto na pierogi. Tym bardziej że jej przepis cechuje się brakiem jajka.
Nie da się ukryć, że pierogi są absolutnym szlagierem w naszej rodzimej kuchni. Można je przygotować na najróżniejsze sposoby, jedna rzecz jest kluczowa, mianowicie ciasto. Jak przygotowuje je Magda Gessler?
Magda Gessler pokazała, jak zrobić perfekcyjne ciasto na pierogi
Ciężko znaleźć osobę, dla której pierogi nie są łakomym kąskiem. Farsz zawinięty w ciasto potrafi być niezwykle smakowity. Zewnętrzna powłoka pierogów jest jednym z najważniejszych elementów tego dania. Magda Gessler wyjaśniła, jak zrobić ją idealnie.
Już wcześniej przedstawialiśmy recepturę Magdy Gessler na świąteczne pierogi. Tym razem nasza uwaga skupi się jednak na cieście. Okazuje się, że restauratorka nie dodaje do niego jajka. Niektórzy smakosze mogą nie dowierzać, jednak efekt jest zachwycający.
Ciasto na pierogi według przepisu Magdy Gessler nie powinien nikomu przysporzyć kłopotów. Wystarczy postępować zgodnie z poniższym przepisem. Większość składników możemy znaleźć we własnej kuchni. Co nam będzie potrzebne?
Zobacz także: Nowa decyzja ws. ferii. Jest potwierdzenie
- 500 g mąki pszennej
- 125 ml ciepłej wody
- sól
Teksty wybrane dla Ciebie:
- Surówka z czerwonej kapusty będzie 100 razy smaczniejsza po dodaniu 1 składnika
- Beztrosko wylewali gnojowicę z cysterny. Porażające skutki
- Dieta buraczana przynosi piorunujące korzyści. Uzupełnia magnez i odchudza, rezultaty widać błyskawicznie
Przepyszne ciasto na pierogi bez jajka
Ostatnio przedstawialiśmy przepis na pierogi Ani Starmach. W tym przypadku skupimy się wyłącznie na cieście. Receptura Magdy Gessler jest niezawodna i przynosi zachwycające rezultaty. Na początku musimy przesiać mąkę na stolnicę lub blat.
Z mąki formujemy górkę z dołkiem na szczycie. Wsypujemy do niej trochę soli. Następnie dolewamy odrobinę wody i mieszamy. Ciasto na pierogi zagniatamy szybkimi ruchami. Stopniowo dolewamy coraz więcej wody.
W trakcie wyrabiania ciasto powinno nabrać plastycznej konsystencji i z łatwością odchodzić od naszych dłoni. Nasz wyrób dzielimy na cztery części. Każdą z nich rozwałkujemy na grubość około 0,5 cm. Z tak przygotowanego ciasta wycinamy okręgi. Najlepiej zrobić to przy użyciu szklanki.
Na każdy z okręgów wykładamy porcję uwielbianego farszu i zalepiamy pierogi. Ciasto w takim wydaniu znacząco wpłynie na jakość naszej potrawy. Przepis na fantastyczne pierogi od słynnej restauratorki można znaleźć na YouTube na kanale Magda Gessler. Właśnie stamtąd pochodzi zdjęcie wykorzystane powyżej.
Zobacz także w naszych serwisach:
- DSuczka potrafiła spać wyłącznie na stojąco. Powód jej zachowania przyprawia o łzy
- Komentarze pod zdjęciem Oliwii Bieniuk wyciskają łzy i rozbijają serce w drobny pył
- Przed wojną kosztowały 8 groszy, dziś można dostać za nie fortunę. Lepiej odkurz rodzinne pamiątki
- Ile czasu gotujesz jajka? Mnóstwo osób popełnia kardynalny błąd
- Wszyscy mówią o siostrze Anastazji, a najlepsze rogaliki pod słońcem piecze siostra Aniela.
- 99% procent ludzi nie zgadnie, pod którym numerem kryje się najzdrowsze jajko. Ty dasz radę?
- Dowiedzieliśmy się, kim naprawdę jest Agnieszka Kotońska. Wszyscy będą w szoku
- Za 2 dni do Lidla trafią absolutne hity. Kupisz je supertanio
Źródło: Viva!
Następny artykuł