Pierogi z serem zrobimy w zaledwie pół godziny.screen z kanału SkutecznieTv/YouTube

Pierogi w 30 minut? Żadne żarty, tylko najlepszy przepis pod słońcem, niebywała prostota i smak

Pierogi wbrew pozorom nie muszą być czasochłonne i trudne w przygotowaniu. Okazuje się, że uwielbianą potrawę da się przyrządzić nawet w pół godziny, łącznie z ich gotowaniem. Uwielbiane pierogi z serem nie są daniem, które mogą przygotować wyłącznie doświadczeni kucharze.

Pierogi są niewątpliwie jedną z najpyszniejszych potraw kuchni polskiej. Wiele osób niesłusznie uważa jednak, że aby je zrobić, potrzebujemy długich godzin w kuchni i umiejętności zaawansowanych szefów kuchni. Okazuje się, że zarówno ciasto, jak i farsz można zrobić błyskawicznie.

Zaczyna się jutro, trwa tylko 2 dni. Wystarczy mieć ze sobą monetę 2 złZaczyna się jutro, trwa tylko 2 dni. Wystarczy mieć ze sobą monetę 2 złCzytaj dalej

Pierogi z serem - proste i bajecznie pyszne

Pierogi z serem wielu smakoszom przypominają dzieciństwo. Nasze babcie na pewno przyrządzały je dawniej według swojej magicznej receptury. Dzisiaj może się wydawać, że aby powrócić do ich smaku, potrzebujemy co najmniej wolnego weekendu. Znaleźliśmy jednak świetny przepis, dzięki któremu wyborne pierogi z serem będą gotowe w dwa kwadranse. Własną wersję dania zamieszczono na kanale SkutecznieTv na YouTubie.

Dzisiaj grzeje:

  1. Dodaj 2 łyżki do ciasta, a zmienisz ich kolor i smak. Pierogi na słodko w zupełnie nowej odsłonie pokocha cała rodzina
  2. Polsat potwierdza informację. Donald Trump ma koronawirusa. Jego stan nie jest najlepszy
  3. Kto jest na zdjęciu? Pod fotografią burza, zdania są podzielone, ale tylko 1 odpowiedź wydaje się słuszna

Składniki:

  • 200 g mąki pszennej,
  • 125 ml gorącej wody,
  • szczypta soli,
  • 200 g twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego jednokrotnie,
  • żółtko,
  • 1,5 łyżki cukru,
  • ½ opakowania cukru waniliowego.

Przygotowanie:

Mąkę, wodę i sól mieszamy w większej misce. Masę przekładamy na obsypaną mąką stolnicę lub sporą deskę. Wyrabiamy ciasto energicznie, cały czas podsypując mąką do momentu, aż przestanie się kleić do rąk. Elastyczne ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 1 mm. Szklanką wycinamy kółka. W międzyczasie przygotowujemy farsz. Twaróg, żółtko i cukier waniliowy mieszamy w tym celu, aż powstanie jednolita masa. Na ciasto nakładamy łyżeczką serowy farsz, składamy je na pół i dociskamy widelcem. Wrzucamy pierogi do osolonej i gotującej się wody. Gotujemy do momentu, aż pierogi wypłyną na powierzchnię. Podajemy z kwaśna śmietaną.

Poniżona i wyrzucona z restauracji Magda Gessler nie zapomni feralnego dnia do końca życiaPoniżona i wyrzucona z restauracji Magda Gessler nie zapomni feralnego dnia do końca życiaCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Możemy żegnać się z monetami o niższych nominałach? Unia chce ich wycofania
  2. Donald Trump zarażony koronawiursem. Jaki jest stan zdrowia prezydenta USA?
  3. Widok nadgryzionych frytek i hamburgerów poraża. McDonald's wcale nie przeprasza, wręcz przeciwnie
  4. 110-latka pokonała nowotwór, wszystko dzięki niebywałej diecie. Zdradziła sekret, lekarz polecił jej picie codziennie 3 szklanek pewnego napoju
  5. Codziennie o poranku piła go zamiast kawy, po tygodniu czuła się jak nowonarodzona
  6. Niektórzy z nas mają "złotą krew" lub dodatkowe żebro. Jakie jeszcze cechy niezwykle rzadko występują u ludzi?

Źródło: minimalisticgirl.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł