Pierogi tradycyjnepxhere.com

Nasze mamy i babcie całe życie źle lepiły pierogi. Jest nowatorski, łatwiejszy i pyszniejszy sposób

Pierogi lepione w tradycyjny sposób odchodzą do lamusa. Ta metoda pozwoli na wydobycie pełni smaku i oszczędzi wiele czasu.

Pierogi to produkt tak różnorodny, ile jest mam i babć. Jednak wiele z nich robi je w tradycyjny sposób, który jest wymagający i czasochłonny. Ten przepis ułatwi wam zadanie.

Oślizgła biała skrętka na żółtku znaczy więcej niż sądzisz. Nie jedz pod żadnym pozorem jajek, na których jej nie maOślizgła biała skrętka na żółtku znaczy więcej niż sądzisz. Nie jedz pod żadnym pozorem jajek, na których jej nie maCzytaj dalej

Pierogi w prostszym i smaczniejszym wydaniu

Aby wykonać pyszne pierogi wcale nie trzeba kilku godzin, lat praktyki w idealnym lepieniu ciasta. Oto nowatorski sposób, aby cała rodzina mogła cieszyć się tym tradycyjnym Polskim wyrobem już w nawet godzinę!

Składniki:

Na ciasto

  • 1 szklanka gorącej wody
  • 1 1/4 szklanki mąki
  • 1 łyzka oliwy z oliwek
  • sól do smaku

Na farsz

  • 900 gramów ziemniaków
  • pół kilo sera białego
  • sól i pieprz do smaku
  • 75 gramów masła

Przygotowanie:

Dzisiaj grzeje: 1. Magda Gessler nie wytrzymała. W rozpaczy po śmierci Królikowskiego apeluje do Polaków o 1 rzecz

2. Pociąg w Warszawie pilnie zatrzymany. Nieoficjalnie: mogło chodzić o zakażenie chorobą, na miejscu służby

  1. Ugotuj ziemniaki, ostódź je.
  2. Włóż do miski zimne juz ziemniaki przeciśnietę przez praskę, razem z białym serem, masłem, solą i pieprzem. Wymieszaj aż osiągniesz jednolitą konsystencję.
  3. W misce wymieszaj mąkę z solą.
  4. Wlej do mąki wrzącą wodę, wymieszaj łyżką. Kiedy ciasto będzie już sztywne zacznij wyrabiać je ręką przez około 15 minut.
  5. Rozwałkuj połowę ciasta, wytnij na nim szklanką koła.
  6. Rozłóż na tak przygotowanym cieście farsz, następnie drugą połową rozwałkowanego ciasta wszystko przykryj.
  7. Tą samą szklanką po raz kolejny wytnij koła w miejscach z farszem, aby ciasto na pewno sie przykleiło możesz docisnąc brzegi palcami.
  8. Tak przygotowane pierogi gotuj w osolonej wodzie 2 minuty od ich wypłynięcia.

Słodka śmietana, lub odrobina masła na wierzch dopełni smaku pierogom. Smacznego!

  1. Uwielbiana aktorka zrobiła niemożliwą rzecz na pogrzebie Królikowskiego. Nigdy nie widzieliśmy takiego zachowania
  2. TVP w piękny sposób uhonoruje Pawła Królikowskiego. Znamy plan prezesa
  3. Rewelacyjny przepis na kotlety mielone po lwowsku Magdy Gessler. Zasmakujesz i nigdy innych nie zrobisz
  4. 12 najsilniejszych ziół przeciwwirusowych. Niektóre są banalne, a większość Polaków ich nie znała
  5. Jest ważna i oznacza coś niewybaczalnego. Biała piana na ogórkach kiszonych
  6. Operacja na otwartym sercu, poważny stan. Niepokojące doniesienia o Tomaszu Stockingerze

Źródło: gotujmy.pl

Następny artykuł