Pierogi pieczone w piekarniku smakują najlepiejpixabay.com/ Deutsch_LionHeart

Koniec, lepszy przepis jest nieosiągalny. Smak pieczonych pierogów ruskich przechodzi wszelkie wyobrażenie

Pierogi pieczone w piekarniku biją na głowę te z wody lub smażone na patelni. Do sieci trafił cudowny przepis, sprawiający że kubki smaku orbitują. Upieczesz je, a domownicy nie będą mogli przestać ich jeść, takie są przepyszne.

Pierogi można przyrządzać na wiele sposobów i z różnymi farszami. Do jednych z najbardziej kultowych należą ruskie. Poniżej podajemy przepis inny niż wszystkie. Zwykle w polskich domach podawane są mięciutkie jak aksamit z wody lub chrupiące, smażone na patelni. Co ciekawe w niektórych regionach Polski podawane są one z dodatkiem śmietany - tak jest na przykład na Lubelszczyźnie. Jak zatem robi się pierogi z piekarnika? Bardzo prosto.

Wszyscy są z panią, pani Kasiu. Smutne, Dowbor jest poważnie chora, jada wg. specjalnej diety, wyjawiła jaka jest kosztownaWszyscy są z panią, pani Kasiu. Smutne, Dowbor jest poważnie chora, jada wg. specjalnej diety, wyjawiła jaka jest kosztownaCzytaj dalej

Pierogi ruskie z piekarnika smakują nieziemsko, podajemy najlepszy istniejący przepis

Pewna kucharka postanowiła pierwszy raz upiec pierogi. Gwarantuje, że wyszły pyszne. Podała przepis i listę składników, szczegóły poniżej:

Składniki na ciasto:

  • mąka - dwie szklanki
  • jajko
  • woda - 3/4 szklanki
  • szczypta soli
  • łyżeczka oleju

Składniki na farsz:

  • ugotowane ziemniaki - pół kilograma
  • twaróg - 150 g
  • pół cebuli
  • przyprawy, po szczypcie: sól i pieprz
  • olej - łyżka

Dzisiaj grzeje:

  1. Surowy wyrok sądu, Zenek Martyniuk w rozpaczy. Jeszcze niedawno z radością pokazywał swoją luksusową kuchnię
  2. "Sytuacja jest katastrofalna". 22 osoby zaginione i ofiary śmiertelne, ogromne zniszczenia. Przykre informacje za granicy
  3. Zrobisz je w 15 minut, najpyszniejsze ciasto bez pieczenia. Zawsze się udaje

Sposób przygotowania:

Żeby wyrobić ciasto dodaj każdy składnik i stopniowo podlewaj wodę. Ciasto jest gotowe, gdy nie przekleja się do ręki, musi być miękkie. Aby przygotować farsz musisz przepuścić ugotowane oraz schłodzone kartofle przez praskę wraz z twarogiem. Cebulkę pokrój na drobno i zeszklij na oleju. Dorzuć ją do kartofli oraz sera. Dopraw do smaku oraz wymieszaj. Stolnicę posyp mąką i rozwałkuj ciasto tak, aby powstały cieniutkie placki. Powycinaj kółka za pomocą kubka, na nich ułóż farsz i składaj dokładnie zlepiając brzegi. Pierogi wyłóż na blasze do posmarowanej blasze do pieczenia. Pierożki należy posmarować rozbełtanym jajkiem. Czas pieczenia wynosi około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Pamiętaj, aby pierogi wkładać do rozgrzanego piekarnika.

Napar z jabłek i liści laurowych ma potężne działanie. Niebywałe, co leczyNapar z jabłek i liści laurowych ma potężne działanie. Niebywałe, co leczyCzytaj dalej

Źródło: najsmaczniejsze.pl

Najlepsze newsy:

    1. Ci w domach zapłacą 900, w mieszkaniach po 700. Nowa opłata ma być nie do uniknięcia
    2. Znany wirusolog ostro o słowach rzecznika MZ. ”Będziemy tylko liczyć zgony”
    3. Poniżona i wyrzucona z restauracji Magda Gessler nie zapomni feralnego dnia do końca życia
    4. Niestety, potwierdzono smutne doniesienia o Dorocie Gardias. Dziennikarka kocha gotować, dzieliła się nawet egzotycznym przepisem
    5. Smutne wieści o Dorocie Szelągowskiej. Jeszcze niedawno pokazywała piękna kuchnię i mówiła o ulubionej restauracji
    6. Włączyli kamerkę i dowiedzieli się, co w nocy robi ich dziecko. Nie mogli uwierzyć własnym oczom

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł