Pierogi po ukraińsku (zdjęcie poglądowe)Pixabay / waszw

Pierogi po ukraińsku są wyrazistsze, delikatniejsze i nigdy się nie rozpadają. Farsz wzbogacony jest kultowymi dodatkami

Pierogi są bezapelacyjnie jedną z najbardziej uwielbianych potraw w naszym kraju. Można przygotować je na najróżniejsze sposoby. Tym razem warto postawić na pierogi po ukraińsku. Przepis jest banalnie prosty, a zachwyt domowników gwarantowany.

Wyśmienite pierogi nieraz przyprawiały nas o szybsze bicie serca. Przepisów na ten przysmak nie da się zliczyć. Ostatnio prawdziwą furorę robią pierogi po ukraińsku. W ich wnętrzu skrywa się bogactwo kultowych składników.

Sanepid pilnie szuka klientów McDonald's z polskiej miejscowości. Już 34 osoby na kwarantannieSanepid pilnie szuka klientów McDonald's z polskiej miejscowości. Już 34 osoby na kwarantannieCzytaj dalej

Smakowite pierogi po ukraińsku, którym nie sposób się oprzeć

Nie da się ukryć, że pierogi są absolutną kulinarną klasyką. Każdy z nas słyszał i ich ruskiej odsłonie. Okazuje się, że można przygotować je również po ukraińsku. Delikatne ciasto i przepyszny farsz na długo pozostają w pamięci. Jakie produkty będą nam potrzebne?

Ciasto:

  • 750 g mąki
  • 15 ml oleju
  • 750 ml gorącej wody
  • 2 g soli
  • 2 g cukru

Farsz:

  • 5 ugotowanych ziemniaków
  • 4 cebule
  • 7 ząbków czosnku
  • 400 g półtłustego twarogu
  • 45 g miodu
  • 10 g mielonego pieprzu
  • 300 g posiekanego boczku
  • sól

Dzisiaj grzeje:

  1. Ela natrafiła na przedziwnego grzyba i zamarła. Nie wolno go dotykać, jest cenny niewiarygodnie
  2. Ujawnił ostatniego SMSa Anny Przybylskiej. Łzy same cisną się do oczu. "Ilekroć widzę na mapie Gdynię, to wtedy zawsze myślę o Ani"
  3. Nie było żadnej nadziei, dawali jej 2 lata życia. Rozpoczęła kurację sokiem z popularnego warzywa, dziś czuje się znakomicie

Prosty przepis na wyborne pierogi

Pierogi w tym wydaniu z pewnością przypadną do gustu wielbicielom wyrazistych smaków. Na początku ubijamy ziemniaki i ugniatamy je z twarogiem. Posiekany boczek smażymy razem z cebulą i wyciśniętym czosnkiem. Po ostygnięciu dodajemy wszystko do masy ziemniaczanej. Doprawiamy ją miodem, szczyptą solą i pieprzem. Farsz jest już gotowy. Wszystkie składniki na ciasto mieszamy ze sobą i wyrabiamy. Powinno być miękkie i elastyczne. Przykrywamy je folią i odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie ciasto wałkujemy i wykrajamy okręgi przy pomocy niezawodnej szklanki. Na każdy kawałek ciasta wykładamy farsz. Zalepiamy pierogi i wrzucamy na wrzątek. Kiedy wypłyną na wierzch, wówczas sią już gotowe.

Jak Sekielski tak szybko schudł? Ujawnił oszałamiającą recepturę na zupę z buraka, ma prozdrowotne właściwościJak Sekielski tak szybko schudł? Ujawnił oszałamiającą recepturę na zupę z buraka, ma prozdrowotne właściwościCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. 67-latek próbował przejechać policjantów po próbie kontroli. Wpakował się jednak w coś innego
  2. Tysiące wiernych w żałobie. Nie żyje znany biskup, miał koronawirusa
  3. Potrzebujesz tylko 3 składników i 5 minut, by zrobić powalające ciasto bez pieczenia. Koleżanki będą błagać o przepis
  4. Obłędne gołąbki z przepisu Magdy Gessler. Farsz skrywa sekretny składnik
  5. Kupowałeś ostatnio w Biedronce? Inspekcja sanitarna ostrzegła wszystkich, możesz mieć poważny problem
  6. Odkryli skarb sprzed milionów lat. Znalezisko zbiło z tropu naukowców badających teorię ewolucji

Źródło: WP Kuchnia

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł