Pierogi jak u Magdy GesslerPixabay / DagnyWalter

Wyciekł najlepszy pod słońcem przepis na pierogi według Magdy Gessler. Równie aksamitnego farszu nigdy nie jedliście

Nie da się ukryć, że pierogi są absolutnym szlagierem rodzimej kuchni. Można przygotować je na najróżniejsze sposoby. Jednak przepis Magdy Gessler sprawia, że pierogi są jeszcze bardziej smakowite. Farsz może przyprawić o zawrót głowy.

Nikogo nie trzeba długo namawiać na pierogi. Potrawa sprawdza się znakomicie w roli obiadu. Każdy przygotowuje je zazwyczaj według domowych receptur. Warto jednak przyjrzeć się bliżej przepisowi Magdy Gessler. Efekt jest oszałamiający.

91-latek padł ofiarą podłego oszustwa, poprosili o szklankę wody, a zabrali mu wszystkie pieniądze. Sąsiedzi dokonali niemożliwego91-latek padł ofiarą podłego oszustwa, poprosili o szklankę wody, a zabrali mu wszystkie pieniądze. Sąsiedzi dokonali niemożliwegoCzytaj dalej

Pierogi według Magdy Gessler

Przepis na pierogi ruskie jest banalnie prosty. Mało kto spodziewałby się, że ciasto z farszem w środku może być aż tak pyszne. Bez wątpienia Magda Gessler wie co dobre. Przed przystąpieniem do przygotowań musimy zaopatrzyć się w następujące produkty.

Ciasto:

  • 500 g mąki
  • 2 żółtka
  • 45 ml oleju
  • odrobina soli
  • 200 ml ciepłej wody

Farsz

  • 1 kg ugotowanych i ubitych ziemniaków
  • twaróg
  • posiekana, usmażona cebula
  • sól i pieprz

Dzisiaj grzeje:

  1. Surówka jesienna jest witaminową bombą. Szczególnie teraz warto robić ją jak najczęściej
  2. Od dzisiaj obowiązuje stan klęski żywiołowej. Klamka zapadła, wiadomości zza granicy porażają
  3. Krystyna dodaje do kotletów mielonych sekretny składnik, wychodzą pulchne i soczyste jak z najlepszej restauracji. Rodzina w końcu odkryła tajemnicę

Wyborne pierogi ruskie zachwycą domowników

Składniki na ciasto łączymy ze sobą i wyrabiamy przez około 10 minut. Zawijamy je w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na kolejne 10 minut. Wykładamy je na blat oprószony mąką i wałkujemy. Powinno mieć grubość około 2 milimetrów. Przy pomocy szklanki wycinamy okręgi. Na ich środku wykładamy nadzienie. Nasz smakowity farsz przygotowujemy poprzez zmieszanie wszystkich składników. Powinna z nich powstać jednolita masa. Zalepione pierogi gotujemy w osolonej wodzie. Warto obsypać je smażoną cebulką. Domownicy je pokochają.

Wygląda jak z najlepszej cukierni, a zrobisz je ekspresowo i bez pieczenia. Najlepsze ciasto dla niespodziewanych gościWygląda jak z najlepszej cukierni, a zrobisz je ekspresowo i bez pieczenia. Najlepsze ciasto dla niespodziewanych gościCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Godziny dla seniorów jednak do zmiany. Jest nowe rozporządzenie rządu
  2. Dramatyczna sytuacja rolników, nic nie mogą zrobić. Prognozy nie są najlepsze, pogoda nie odpuści
  3. Wysłała męża po kapustę na gołąbki. Zobaczyła co kupił i zaczęła krzyczeć, popłaczecie się ze śmiechu
  4. Niespodziewany zwrot akcji u Martyniuków, padły ostateczne słowa. Czy w sławnej willi z piękną kuchnią nastanie spokój?
  5. Doskonały na kaszel i przeziębienie, nasze babcie zawsze miały go w zapasie. Syrop z szyszek wraca do łask
  6. Zbadali ciała zmarłych na Covid-19. Porażające odkrycie, nikt nie mógł się spodziewać

Źródło: Tajemnice kuchni

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł