Pierogi wprost z Podlasiawikipedia.org/Kpalion https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.pl

Makłowicz odkrył na Podlasiu przepyszny farsz na pierogi. Danie nie ma sobie równych

Pierogi mają ogromną ilość różnych odmian - najczęściej różnią się farszem jakim są wypełnione. Makłowicz odkrył wyjątkowo smaczny farsz na Podlasiu. Takie pierogi nie mają sobie równych.

Pierogi goszczą na naszych stołach wyjątkowo często. Uwielbiamy je w każdej formie i ze wszystkimi rodzajami farszu. Trzeba przyznać, że niezależnie czy do zjedzenia są pierogi ruskie, z mięsem, z kapustą i grzybami czy owocami, zawsze z wielką chęcią sięgamy po nie. Poniżej prezentujemy ciekawy przepis na podlaski farsz do nich, który został odkryty i spopularyzowany przez Makłowicza. Na sam widok cieknie ślinka.

Magda Gessler otrzymała list o dramatycznej treści, ważą się ludzkie losy. Czy Królowa polskiej gastronomii odpowie?Magda Gessler otrzymała list o dramatycznej treści, ważą się ludzkie losy. Czy Królowa polskiej gastronomii odpowie?Czytaj dalej

Pierogi z Podlasia przekazane przez Roberta Makłowicza

Przepis ten wykonywany jest tradycyjnie w okresie wielkanocnym, więc najczęściej pojawia się na stołach wraz z innymi świątecznymi daniami. Farsz zaskakuje wszystkich, ponieważ do jego wykonania używa się niecodziennego składnika w kuchni polskiej jakim jest soczewica. To doskonałe danie zachwyci każdego smakosza, a ludzie, którzy są znudzeni tradycyjnymi pierogami, będą mieli nie lada gratkę próbując ich po raz pierwszy.

Dzisiaj grzeje:

  1. Szklanka dziennie zapewnia szereg niebywałych korzyści, wszyscy powinniśmy włączyć go do swojej diety
  2. Nadzwyczajna transmisja Jackowskiego po ogłoszeniu obostrzeń. "Nic nie da", mocne słowa o Polsce i 2 innych krajach
  3. Doskonała surówka z ogórków kiszonych. Dodatek popularnego warzywa niesamowicie podkręci ich smak

Składniki

Ciasto:

  • 3 szklanki maki
  • 1/4 szklanki wody
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1 jajo
  • sól

Farsz:

  • 1/2 kg zielonej soczewicy
  • 200 g boczku wędzonego
  • 3 cebule
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  1. Zacznij od farszu. Soczewicę ugotuj bez moczenia w osolonej wodzie.
  2. Cebule posiekaj w drobną kostkę.
  3. Boczek pokrój w kostkę i smaż, aż stworzą się skwarki.
  4. Na tłuszczu z boczku smaż cebulę aż się zeszkli. Połącz boczek, sól, pieprz, cebulę i soczewicę.
  5. Mąkę wsyp do miski.
  6. Wbij do niej jajko, dodaj sól, mleko, wodę i całość wyrób dokładnie.
  7. Rozwałkuj ciasto i szklanką wykrawaj okręgi.
  8. Nakładaj farsz i zlepiaj końce dociskając widelcem.
  9. Gotuj w osolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia ich na powierzchnie.

Podawaj ze skwarkami i szklanką czerwonego barszczu. Smacznego.

Błyskawiczna i smakowita napoleonka bez pieczenia. Idealna dla zabieganych łasuchówBłyskawiczna i smakowita napoleonka bez pieczenia. Idealna dla zabieganych łasuchówCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Dopiero po 81 latach odkryto niezwykły skarb. Znaleziono go w belce stropowej w trakcie remontu
  2. Hodujesz bydło? Ważne zmiany już od 1 listopada
  3. Przejmujące wyznanie Teresy Lipowskiej, rozważa zamieszkanie w domu opieki. W jej lodówce świeci pustkami, a sama nie lubi gotować
  4. Wyszła na jaw niewygodna prawda o Kuchennych Rewolucjach, Grzegorz stracił 25 tysięcy. Czy było warto?
  5. Niespodziewany zwrot akcji u Martyniuków, padły ostateczne słowa. Czy w sławnej willi z piękną kuchnią nastanie spokój?
  6. Z ostatniej chwili: Nie żyje uwielbiany polski polityk. Polskę obiegła tragiczna wiadomość

Źródło: podroze-kulinarne.com

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł