Pierogi nie są im równeWikipedia / autor: Przykuta / licencja: CC 3.0

10 minut i gotowe, najpyszniejsze pod słońcem pierogi leniwe od Ani Starmach. Dosłownie rozpływają się w ustach

Pierogi są dla wielu jednym z najlepszych mącznych dań w polskiej kuchni. Warto spróbować jednak leniwych, które mogą być równie smaczne. Ania Starmach zaprezentowała przepis, którego wykonanie zajmuje jedynie 10 minut.

Pierogi mają mnóstwo wariantów. Można podzielić je na dwie grupy: słodkie oraz słone. W każdej z tych grup znajdziemy ogromną ilość różnych propozycji, wszak różne rodzaje pierogów jadane są na całym świecie. Leniwe mogą wydawać się podobne do pierogów, jednak są zupełnie czymś innym. Co więcej, są prawdopodobnie jedyne w swoim rodzaju i tylko w Polsce można je zjeść. Anna Starmach przygotowała genialny przepis na nie, który robi się maksymalnie 10 minut.

Byli w restauracji z ostatniego odcinka „Kuchennych rewolucji”. Za obiad zapłacili prawie 100 zł, ale nie to poraziło ich najbardziejByli w restauracji z ostatniego odcinka „Kuchennych rewolucji”. Za obiad zapłacili prawie 100 zł, ale nie to poraziło ich najbardziejCzytaj dalej

Pierogi mają potężnego rywala - spróbuj leniwych od Starmach, podbiją twoje podniebienie

Leniwe świetnie się spisują w momencie, kiedy brakuje czasu, pomysłu i chęci na duży i wykwintny obiad. Doskonale smakują po ciężkim dniu pracy, a każdy domownik, który poczuje zapach unoszący się z garnka, natychmiast przybiegnie do kuchni i zacznie pytać co tak pięknie pachnie. Największym plusem jest jednak czas potrzebny do ich przygotowania - tak naprawdę można zrobić je w 10 minut.

Dzisiaj grzeje:

  1. Byli w restauracji z ostatniego odcinka „Kuchennych rewolucji”. Za obiad zapłacili prawie 100 zł, ale nie to poraziło ich najbardziej
  2. Normalny banknot 10 zł może kosztować fortunę. Wystarczy, że posiada jedną cechę
  3. Niewyobrażalna tragedia, dwoje 3-letnich dzieci nie żyje. Myśleli, że to wina winogron, mylili się, rodzice usłyszą zarzuty

Składniki:

  • 1 opakowanie tłustego białego sera
  • szklanka mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki cukru
  • 3 łyżki bułki tartej
  • odrobina soli do smaku

Przygotowanie:

  1. Całość zacznij od nastawienia wody w dużym garnku. W ten sposób, kiedy woda się zagotuje, od razu będziesz mieć gotowe ciasto do gotowania.
  2. Ser wrzuć do miski i rozdrobnij widelcem. Dodaj większość mąki pozostawiając około 3 łyżek. Do sera i mąki dodaj jajko oraz sól.
  3. Ciasto wymieszaj, a następnie zacznij wyrabiać dłonią. Po wyrobieniu ulep wałeczki na stolnicy podsypanej resztką mąki.
  4. Gotowe kluseczki wrzucaj na wrzątek i gotuj, aż wypłyną na powierzchnie.
  5. Masło rozpuść, dodaj bułkę tartą oraz cukier. Smaż, aż bułka delikatnie się zrumieni. Posyp leniwe słodką bułką i podawaj, kiedy są jeszcze ciepłe.
Wybierz najlepsze dla siebie - 1 albo 2 łyżki przed śniadaniem. W zależności od dawki odczujesz niesamowite efektyWybierz najlepsze dla siebie - 1 albo 2 łyżki przed śniadaniem. W zależności od dawki odczujesz niesamowite efektyCzytaj dalej


Najlepsze newsy:

  1. Już nawet ZUS nie ukrywa, że świadczenia będą głodowe. Wraca pomysł emerytury obywatelskiej
  2. Zjadła posiłek i chwilę później już nie żyła. Podobnych przypadków są tysiące
  3. Meteorolodzy ostrzegają, przecieramy oczy. Mówią jak wcześnie sypnie śniegiem, grzybiarze wstrzymali oddech
  4. Zwykła marchewka w orientalnej okrasie zupełnie zmienia smak. "Surówka afrykańska" jest banalnie prosta, a niesamowicie pyszna
  5. Zmiksował buraka z dwoma innymi warzywami. Otrzymał sok o niewiarygodnym działaniu, polecają go nawet lekarze
  6. Daniel Martyniuk nie miał wyboru. Oficjalnie przeprasza, tym razem przesadził, wszystko przez opinie o hotelu

Źródło: aniastarmach.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł