

18 Czerwca 2020
Cudowny przepis na pierogi po polsku, pyszniejsze niż ruskie. Tajemnicą jest obłędny farsz
Pierogi z Polski znane są i lubiane na całym świecie - kiedy pytamy turystów z zagranicy co wiedzą o naszym kraju, mamy dużą szansę, że powiedzą właśnie o pierogach. Poznaliśmy przepis na pyszne pierogi, które smakują o wiele lepiej niż ruskie. Aby uzyskać obłędny smak, wystarczy wprowadzić zmiany w przygotowaniu farszu.
Pierogi goszczą na naszych stołach wyjątkowo często. Uwielbiamy je w każdej formie i ze wszystkimi rodzajami farszu. Niezależnie czy do zjedzenia dostępne są pierogi ruskie, z mięsem, czy z owocami, zawsze chętnie po nie sięgamy. Jeśli tak jak nam znudziły ci się tradycyjne pierogi, istnieje przepis, który rzuca na nie zupełnie nowe światło.
Pierogi, które smakują o wiele lepiej niż ruskie - największa zasługa dla farszu, który całkowicie je odmienia
Pierogi z serem? A może z mięsem? Czasem chciałoby się zjeść coś zupełnie innego. Jeśli znudziły ci się tradycyjne pierogi, możesz spróbować wykonać je według poniższego przepisu. Mała zmiana, która dotyczy farszu, pozwoli przygotować ci danie z iście narodowymi korzeniami. Pierogi z kapustą i grzybami, prawda że brzmi pysznie?
Składniki:
- mąka pszenna pół kilograma
- dwa jajka
- 250 mililitrów świeżej i chłodnej wody
- sól
- pieprz
- kapusta kiszona pół kilograma
- kilogram pieczarek
Dzisiaj grzeje: 1. Nie mieści się w głowie, pamiętacie Willę pod Złotym Ziemniakiem z "Kuchennych rewolucji"? Magda Gessler potraktowana w niewiarygodny sposób po programie
2. Wypadek Tomasza Hajto do dziś budzi ogromne emocje. Internauci nie mogą mu zapomnieć śmiertelnego potrącenia staruszki
Przygotowanie:
- Podsmaż pieczarki aż się zarumienią. Wrzuć je do blendera i zmiel.
- Kiszoną kapustę odciśnij z nadmiaru płynu i również zmiel. Zmieszaj kapustę z pieczarkami, dodaj do nich sól oraz pieprz. Wymieszaj dokładnie farsz.
- Przesiana mąkę wsyp do miski, dodaj do niej jajka, sól oraz wodę. Zacznij wyrabiać ciasto. Powinieneś uzyskać sprężystą konsystencję, a masa nie może przyklejać się do rąk. Odstaw ciasto na 20 minut pod przykryciem.
- Rozwałkuj ciasto na około 3 milimetry grubości. Przy pomocy szklanki wykrawaj kółka. Wykładaj na kółka po łyżce farszu, a brzegi zlepiaj przy pomocy widelca.
- Wrzucaj pierogi na wrzącą wodę i gotuj 2. minuty od wypłynięcia na wierzch wody.
Najlepsze newsy:
1. Chwyta za serce. Dziennikarz ujawnił fakty z przeszłości głównej twarzy Wiadomości TVP, Michała Adamczyka
2. Dramatyczne sceny na Morskim Oku. Koń przy wozie się spłoszył, uderzył w pełnym pędzie
3. Ocet pomoże błyskawicznie pozbyć się mszyc z ogrodu. Znamy przepis na piorunująco skuteczną domową miksturę
4. Skandal, turysta chciał się napić tylko kawy i wody. Wpadł w osłupienie widząc rachunek
5. Więźniowie mają jedzenie za darmo, a dzieciom w żłobkach właśnie podniesiono opłaty za wyżywienie. Bardzo smutne
6. Pudzianowski w końcu przerwał milczenie. Wyznał całą prawdę przed tysiącami fanów
Źródło: pikio.pl
Następny artykuł