Pierogiyoutube / kanał: Uwaga Babcia Gotuje / kadr z filmu

Obłędnie soczyste pierogi z mięsem z rosołu, doskonały pomysł na obiad dla całej rodziny za grosze

Pierogi to zawsze doskonały pomysł na pożywny i polski obiad. Tym razem sięgamy do klasyki niedzielnej czyli pierogów z mięsem. Dosłownie rozpływają się ustach, a soczyste wnętrze przypadnie do gustu wszystkim smakoszom.

Pierogi moglibyśmy jadać niemal każdego dnia i za każdym razem będą smakowały nieco inaczej. Wszystko za sprawą różnorakich farszów, w wyborze których ogranicza nas jedynie wyobraźnia. Latem najczęściej wybieramy lekkie, bezmięsne pierogi. Najlepiej ze świeżymi owocami, albo w wersji wytrawnej - ruskie. Gdy nadchodzą chłodniejsze dni tęskno nam do bardziej kalorycznych i konkretnych rozwiązań smakowych. Dlatego teraz sięgamy po pierogi z mięsem, które wspaniale nas nasycą i wywołają przyjemną błogość.

Nie jedz ich i nie używaj, wyrzuć, jeśli masz w domu. Są na czarnej liście, ostrzeżenie o zagrożeniu, wycofano niebezpieczne produktyNie jedz ich i nie używaj, wyrzuć, jeśli masz w domu. Są na czarnej liście, ostrzeżenie o zagrożeniu, wycofano niebezpieczne produktyCzytaj dalej

Pierogi z soczystym mięsem z rosołu - najlepsze pod słońcem

Pierogi nie są potrawą trudną do wykonania. Potrzebujemy jedynie odrobinę siły i cierpliwości, a z całą pewnością zachwycimy całą rodzinę. Nie ma lepszego pomysłu na obiad niż apetyczny półmisek pierogów z okrasą - po prostu niebo w gębie. Dzięki dodatkowi mięsa z rosołu otrzymamy nie tylko danie pyszne, ale także niezwykle tanie - co jest doskonałym rozwiązaniem dla wszystkich, którzy nie chcą wydawać fortuny.

Potrzebujesz:

  • pół kilograma wołowiny z rosołu
  • 2 udka z rosołu
  • warzywa z rosołu
  • szklanka bulionu
  • kilka cebul dymek
  • 2 obrane ząbki czosnku
  • zioła prowansalskie
  • sól, pieprz
  • bułka tarta
  • olej

Ciasto:

  • 500 g mąki pszennej typ 450
  • łyżka oleju
  • duża szczypta soli
  • 250 ml ciepłej wody

Dzisiaj grzeje:

  1. Dostała ścierką. Nagle widzów poderwało, na wizję wkroczył mąż Magdy Gessler i zakomunikował 5 słów
  2. Polsat alarmuje, zacznie się w czwartek. Wyglądają jak śmieci, pod żadnym pozorem nie dotykaj
  3. Krystyna Feldman całe życie kochała jedną potrawę, za młodu wyglądała jak modelka. Przed śmiercią ujawniła gorzką prawdę o serialu

Wszystkie składniki ciasta na pierogi wyrabiamy, aż ciasto zacznie odchodzić od rąk i stanie się elastyczne. Formujemy z masy kulę i odstawiamy na około 30 min. Zabieramy się na farsz. Posiekaną byle jak dymkę podsmażamy na oleju. Dodajemy do niej troszkę soli, zioła prowansalskie, a kiedy zmięknie, dodajemy starty na tarce czosnek. Smażymy jeszcze przez moment. Wlewamy do rondelka 2-3 łyżki rosołu, żeby od spodu naczynia, oderwać najlepsze smaki z cebulki i czosnku. Mięso mielimy i dodajemy nasączoną bulionem bułkę, mieszamy z dymką, bulką tartą oraz przyprawami. Ciasto na pierogi wałkujemy i wycinamy koła. W środek okręgu nakładamy łyżkę farszu i zlepiamy ze sobą brzegi. Pierogi gotujemy we wrzącej wodzie przez 3-5 minut od momentu wypłynięcia.

Doskonały przepis na pierogi z mięsem znajdziesz także na kanale Uwaga Babcia Gotuje na platformie Youtube.

W jednym rejonie sypie borowikami i innymi grzybami na potęgę. Jest jeszcze jedna dobra informacjaW jednym rejonie sypie borowikami i innymi grzybami na potęgę. Jest jeszcze jedna dobra informacjaCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Klin podatkowy coraz potężniejszy. Zarobisz 2 tys., a zabiorą 3,3 tys. zł
  2. Mężczyźni wcinali ze smakiem sos ze słoika. Gdy ujrzeli, co jest na dnie, stracili apetyt na bardzo długo
  3. Trick Gessler sprawi, ze rosół będzie klarowny. Gwiazda ma jeszcze 1 cenną radę
  4. Jest niedziela niehandlowa, ale zrobisz zakupy w Biedronce. Sieć przygotowała niebywałą niespodziankę
  5. Kobieta na zdjęciu ma 74 lata, sekret jej urody zwala z nóg, każdy chce znać jej dietę. W końcu wyznała prawdę
  6. Panna młoda w dniu ślubu zdecydowała się na kontrowersyjne zachowanie. Nagranie zszokowało internautów

Źródło: kuchniatosztuka

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł