Pierogi pieczoneYoutube / kanał: Mudmania 4x4 / kadr z filmu

Pieczone w piekarniku pierogi z jabłkami, jakich jeszcze nie próbowaliście. Zdeklasują smakiem wszystkie inne

Pieczone pierogi to prawdziwy hit. Wspaniale sprawdzą się jako gorący deser polany czekoladą. Ich wykonanie jest banalnie proste i przyjemne. Spróbuj koniecznie. Zapewniamy, że twoja rodzina pokocha ten smak.

Pierogi jadamy zazwyczaj tradycyjnie z wody, bądź smażone z dodatkiem tłuściutkiej okrasy. W tych wydaniach od zawsze smakują wybornie i ciężko uwierzyć, że można je ulepszyć. My mamy jednak na to swój sposób. Jako że z dzieciństwem najlepiej kojarzą nam się pierogi na słodko, postanowiliśmy przedstawić wariację na ich temat. Dzięki zapieczeniu ciasta otrzymujemy nieprawdopodobnie chrupiącą sakiewkę z mnóstwem dobra w środku. Tego po prostu trzeba spróbować.

Córka aktora Boczka z Córka aktora Boczka z "Kiepskich" wyrosła na przepiękną kobietę. Jej mama i tata gotują nietypowe dania, jednak ona nie jada w domu rodzinnymCzytaj dalej

Pierogi w nieznanej odsłonie

Dla każdego łasucha pora deserowa to prawdziwe święto. Dzięki tym pieczonym pierogom stanie się ona jeszcze lepsza i bardziej smakowita. Gotowe danie możemy podawać samodzielnie, ale jeśli chcemy dodać mu nieco powabu - posypmy je cukrem pudrem. Polecamy serwować je także z polewą czekoladową oraz gałką waniliowych lodów. Taki zestaw do złudzenia będzie przypominał klasyczną szarlotkę. Chrupiące pierogi nie są pracochłonne, a efekt zadziwi nawet najbardziej doświadczoną panią domu. Zresztą sprawdźcie sami jak łatwo wyczarować prawdziwie królewskie pieczone pierogi.

Dzisiaj grzeje:

  1. Tradycyjne kotlety schabowe po góralsku są kulinarną pysznością. 1 trik zawarty w przepisie nadaje niezapomniany smak
  2. Na wakacje nie zawsze swobodnie. Na granicy trzeba zgłosić jedną rzecz, inaczej grozi grzywna

Przygotuj:

  • 25 dag margaryny bądź masła
  • 25 dag zmielonego białego sera
  • 25 dag mąki pszennej
  • 1 kg słodkich jabłek
  • jajko
  • cukier

Jabłka dokładnie myjemy oraz obieramy, a następnie kroimy w ósemki. Z sera, masła oraz mąki zagniatamy ciasto. Urabiamy je do momentu aż bez trudu będzie odchodzić od palców. Gdy ciasto będzie elastycznie i dobrze wyrobione, rozkładamy je na blacie. Blat podsypujemy mąką i rozwałkowujemy ciasto na grubość ok. 3 mm. Szklanką bądź specjalną wycinaczką robimy kółka z ciasta. W środek kółka wkładamy kawałek jabłka i formujemy kształt pierożka. Jajko roztrzepujemy w miseczce i smarujemy nim pierogi, a następnie posypujemy cukrem. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni. Pierogi pieczemy 20 minut. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Sposób przyrządzenia krok po kroku możemy obejrzeć także na kanale Mudmania 4x4 na platformie Youtube.

Najlepsze newsy:

    1. Wszyscy mówią tylko o Tymoteuszu Szydło. Poznaliśmy fakty o młodszym synu Beaty Szydło, kim jest?
    2. Cała rodzina spała w namiocie. Nagle rozpoczął się koszmar, na oczach dziecka było o krok od tragedii
    3. Katarzyna Dowbor nieźle namieszała, wystarczyło, że założyła perukę. Fani pomylili ją z Gessler, wszystko się nagrało
    4. Zdjęcie Lary Gessler z jej nieziemsko przystojnym ojcem o urodzie Adonisa jest w sieci. Niebywałe wygląd mężczyzny zachwycił fanów gwiazdy
    5. Polacy spróbowali niemieckich pierogów i brakuje im słów. Obłędne nadzienie żywcem przenosi do nieba
    6. Znany sportowiec wpadł pod samochód. Kierowca celowo zajechał mu drogę, gwiazdor w szpitalu (FOTO)

Źródło: Moje Gotowanie

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł