Pierogi z pysznym farszemflickr.com/ Verity CC 2.0

Makłowicz dodał do farszu na ruskie pierogi 1 nietypowy składnik. Efekt przeszedł najśmielsze oczekiwania

Pierogi jadane są na całym świecie w różnych postaciach. Makłowicz zaprezentował pierogi ruskie z niesamowitym farszem. Efekt oszołamia największych speców od kulinariów.

Pierogi mają niezliczoną ilość wariantów. Najczęściej w ich wnętrzu możemy znaleźć mięso, kapustę, grzyby, warzywa czy ziemniaki. Makłowicz postanowił pójść o krok dalej i do pierogów ruskich dodał 1 niebywały składnik. Jeden kęs sprawia, że ciężko się oderwać.

Mikstura z ogórków kiszonych i czosnku ma piorunujące działanie. Przykra dolegliwość znika w klika chwilMikstura z ogórków kiszonych i czosnku ma piorunujące działanie. Przykra dolegliwość znika w klika chwilCzytaj dalej

Pierogi Roberta Makłowicza z ciekawym farszem

Robert Makłowicz jest jedną z najbardziej lubianych osobistości w świecie jedzenia. Polacy pokochali go za głęboki i gruby głos, ogromną wiedzę, nie tylko kulinarną ale i historyczną, a także specyficzny sposób prezentowania przepisów. W ciągu nagrywania swoich programów zdołał zwiedzić cały świat, co przełożyło się na mnóstwo ciekawych przepisów.

Jego największym zainteresowaniem cieszą się Bałkany, które odwiedza przy każdej możliwej okazji. Ma w tym regionie nawet dom, w którym spędza wiele czasu. Wiele receptur, które prezentuje dla swoich widzów, często pochodzi z tradycyjnych sposobów gotowania.

Dzisiaj grzeje:

  1. W 3 dni możesz oczyścić kości i stawy, różnicę odczujesz od razu. Wystarczy pić w odpowiednich ilościach wywar z liści laurowych
  2. Kwarantanna, test albo gigantyczna kara dla Polaków. Nowe przepisy nie wszystkim się spodobają
  3. Hitowy przepis na sałatkę z ogórka znacznie lepszą niż mizeria. Zawsze wychodzi wspaniała

Odwiedzając w jednym z odcinków "Podróże kulinarne Roberta Makłowicza" Krynice Makłowicz postanowił wykorzystać do gotowania jeden z najlepszych regionalnych produktów. Mowa oczywiście o bryndzy, czyli specyficznym miękkim serze z owczego mleka.

Postanowił dodać go do farszu na pierogi ruskie, które dzięki temu zyskały zupełnie nowy wymiar smaku. Poniżej prezentujemy jak wykonać jego pomysł krok po kroku.

Przepis na pierogi ruskie z bryndzą

Składniki:

Farsz:

  • 250 g ugotowanych ziemniaków
  • 200 g bryndzy
  • 1 cebula
  • 0,5 łyżeczki masła
  • sól, pieprz

Ciasto:

  • 350 g maki
  • 0,5 szklanki letniej wody
  • 1 jajko sól

Mąkę, wodę i jajko połącz aż uzyskasz jednolite i gładkie ciasto. Rozwałkuj je cienko i szklanką wycinaj okręgi. Podsyp je mąką, aby się nie skleiły i zacznij przygotowywać farsz.

Zmieloną bryndzę połącz z zmielonymi ziemniakami. Dodaj sól, pieprz, zrumienioną na maśle cebulę i wymieszaj całość bardzo dokładnie. Łyżką nakładaj porcje farszu do ciasta i zawijaj pierogi.

Gotuj 4 minuty od czasu wypłynięcia ich na powierzchnie wody. Podawaj z roztopionym masłem, skwarkami i kwaśną śmietaną. Smacznego.

Ogromna awantura w sklepie spożywczym. Rodzicom puściły nerwy, sprawą zajmie się sądOgromna awantura w sklepie spożywczym. Rodzicom puściły nerwy, sprawą zajmie się sądCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Biedronka szykuje potężną niespodziankę. Będzie rozdawać vouchery na 20 złotych, musisz jednak być jednego dnia w sklepie
  2. Fani oniemieli po wyznaniu. Szczena z "Chłopaków do wzięcia" zdradził wstydliwy sekret
  3. Dolej łyżkę podczas wyrabiania kotletów mielonych, wyrosną puszyste i soczyste. Rewolucyjny sposób onieśmiela prostotą
  4. Sposób naszych babć na elastyczne ciasto na pierogi. Zawsze dodawały jedną łyżkę przed wyrobieniem, wychodziły jak marzenie
  5. Domowy syrop z czosnku jest silniejszy nawet od cebulowego. Poradzi sobie z grypą i chorobami dróg oddechowych
  6. Po 11 godzinach narad w sejmie w końcu zapadła decyzja. Nowe obostrzenia wkrótce wejdą w życie
  7. Skarbówka będzie mogła wejść na wasze prywatne konto. Są osoby, które powinny się bać

Źródło: podroze-kulinarne.com

Zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł