PierogiWikipedia / autor: Kpalion / licencja: CC 3.0

Wzór do naśladowania, nieziemski przepis na ciasto do pierogów z 1920 roku. Całkowicie inny smak i oryginalna jakość, poezja smaku

Pierogi, których nie powstydziłyby się nawet nasze prababcie będą smakowały obłędnie. Wszystko dzięki sprawdzonej recepturze, która przez pokolenia nie uległa najmniejszej zmianie. Nie się przyrządzić ich lepiej. Prawdziwe delicje, które nie smakowałyby równie pysznie nawet spod ręki profesjonalnego szefa kuchni.

Idealnie pierogi wymagają nieco obycia. To właśnie dzięki przygotowywania tysiąca sztuk, nasze babcie doszły do perfekcji w tej sztuce. Dlatego ten stary przepis z 1920 roku zawsze wychodzi rewelacyjnie, stoi za nim ogromne doświadczenie i mądrość. Pierogi muszą być bardzo cienkie, tak aby farsz rozpływał się w naszych ustach. Pierogi są popularne nie tylko Polsce, cały świat oszalał na ich punkcie, dlatego warto posiąść umiejętność lepienia tych pyszności samodzielnie. Zawsze możemy przyrządzić ich większą ilość, a następnie zamrozić. Wtedy ich wspaniałym smakiem możemy cieszyć się nawet przez długie miesiące.

3 nagłe komunikaty GIS. Ostrzegają przed 2 produktami, wszyscy używają ich do gotowania, z trzeciego każdy robi kanapki3 nagłe komunikaty GIS. Ostrzegają przed 2 produktami, wszyscy używają ich do gotowania, z trzeciego każdy robi kanapkiCzytaj dalej

Pierogi niczym spod ręki babci - to możliwe w twojej kuchni

Ciężko nie być fanem pierogów. Właśnie ich uniwersalność sprawiła, że stały się kultowym daniem kuchni polskiej. Gospodynie mogły tworzyć farsze z dowolnych składników, które akurat były w domu. Dlatego teraz możemy przebierać w wariantach. Pierogi będą pyszne zarówno ze słodkimi owocami w środku, jak i mięsem, także jarosze znajdą dla siebie dziesiątki wariantów. Nie ma możliwości, żebyśmy nie znaleźli czegoś dla siebie. Przy okazji, pierogi są bajecznie proste i potrzebujemy jedynie podstawowych składników, by ciasto było jedwabiste i delikatne. Tania i niesamowicie smaczna potrawa jeszcze na długo będzie stała na podium najlepszych specjałów kuchni polskiej.

Dzisiaj grzeje:

  1. Trwa walka o życie. Zablokowano autostradę, policja jest już na miejscu, koszmar w Polsce
  2. Gwiazda jest załamana po wyrzuceniu z Pytania na śniadanie. Zastąpi ją Kasia Cichopek, kulisy zwalają z nóg
  3. Nowe wytyczne WHO odnośnie noszenia maseczek. Nie wszyscy powinni je nosić

Potrzebujesz:

  • 500 g mąki pszennej typ 450
  • 1 łyżeczka oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • 280 ml ciepłej wody

Mąkę przed wymieszaniem jej z innym składnikami, należy najpierw przesiać. Pozostałe produkty należy wymieszać ze sobą w oddzielnej miseczce. Miksturę wlewamy powoli do mąki i łączymy w zwartą masę. Ciasto na pierogi powinniśmy wyrabiać do momentu aż stanie się elastycznie, a zarazem miękkie i z łatwością będzie odchodziło od rąk. Zazwyczaj ta czynność zajmuje około 15 minut. Po tym czasie ciasto możemy podzielić na części i rozwałkować. W wyciętych z ciasta kółkach umieszczamy ulubiony farsz. Pierogi ze świeżego ciasta wystarczy gotować zaledwie kilka minut we wrzącej i osolonej wodzie. Jeśli do środka włożyliśmy farsz wytrawny, to możemy podawać je z okrasą bądź kwaśną śmietaną.

Klienci w euforii, 1 z największych sieci supermarketów w Polsce w każdą niedzielę będzie mogła być czynnaKlienci w euforii, 1 z największych sieci supermarketów w Polsce w każdą niedzielę będzie mogła być czynnaCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Cezary Żak komentuje kwestię swojego rozwodu i kryzysu małżeńskiego. Ogromne zaskoczenie dla wszystkich
  2. Krzysztof Jackowski zdradził, co czeka nas jesienią. Czarny scenariusz zaczyna się spełniać
  3. Kamery uchwyciły wszystko. Magda Gessler pobiła się ze współpracownikami
  4. Wspaniałe wieści z Biedronki. Brawo, wszystkie panie przyklasną z radością
  5. Schabowe inaczej, spróbuj przepisu Ewy Wachowicz na chrupiące i soczyste kotlety. W sam raz na niedzielny obiad z rodziną
  6. Pilny komunikat PZPN. Drużyna ukarana walkowerem i wyrzucona z Pucharu Polski, zmiana oburzyła wielu kibiców

Źródło: Pikio

Następny artykuł