
Prosty, a spektakularny. Niebywale cudowny przepis na farsz do pierogów, zachwyt wszystkich murowany
Pierogi cieszą się ogromnym uznaniem każdego smakosza. Zazwyczaj gdy je przygotowujemy, korzystamy z tradycyjnych przepisów na pierogi wigilijne, ruskie, z mięsem czy z owocami. Od czasu do czasu warto jednak sprawdzić, jakie przepisy mogą zrobić furorę w naszej kuchni. Okazuje się, że potrawa zachwyca smakiem, gdy skorzystamy z cudownego niezbyt znanego przepisu.
Pierogi z oryginalnym farszem zachwycą wszystkich fanów nowości w kuchni. Od pewnego czasu nawet najwięksi tradycjonaliści z zaciekawieniem śledzą nowe wersje znanych przepisów albo pewne modyfikacje, które sprawiają, że w dobrze znanych daniach można zakochać się na nowo. Pierogi są wdzięcznym daniem dla wszelkich eksperymentów - zamkniemy w nich właściwie dowolne składniki, ale warto wiedzieć, jakie połączenie smaków będzie szczególnie udane.
Pierogi z cudownym farszem smakują wybornie. Mało kto wpadł do tej pory na połączenie kurczaka i orzechów włoskich w znanej potrawie
Pierogi nie muszą zawsze smakować tak samo. Większość smakoszy uwielbia klasyczne potrawy z dodatkiem znanych produktów, ale nic nie stoi na przeszkodzi, by czasem skusić się na farsz w zupełnie innym wydaniu. Okazuje się, że kurczak i orzechy włoskie tworzą niesamowitą mieszankę smaków, która przypadnie do gustu nawet najbardziej wybrednym miłośnikom jedzenia. Przygotowanie oryginalnego nadzienia nie jest do tego zbyt trudne, a efekt rozłoży poczęstowanych gości na łopatki.
Dzisiaj grzeje:
- Najpierw uderzyła choroba, później śmierć. Tragedia córki Pazury i jego całej rodziny boli do dzisiaj
- Córka Natalii Kukulskiej jest wykapaną Anną Jantar. Mama gotuje jej dania wywołujące wielkie emocje
- 1400 zł świadczenia z ZUS czeka. Czas masz tylko do końca sierpnia
Składniki:
- 10 dag orzechów włoskich,
- cebula
- pierś z kurczaka
- żółtko
- sól i pieprz do smaku.
Przygotowanie:
Orzechy zalewamy wrzątkiem, a potem ścieramy je na tarce lub drobno siekamy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na złoty kolor. Kurczaka kroimy w bardzo drobną kostkę i dodajemy do cebuli. Smażymy przez chwilę i dodajemy do niej żółtko oraz orzechy. Doprawiamy solą i pieprzem. Gdy składniki przestygną, możemy nadziewać nimi pierogi. Przepis możemy nieco zmodyfikować i dodać do niego ulubione zioła - świetnie sprawdzi się tymianek albo natka pietruszki.
Najlepsze newsy:
- Nowe wytyczne GIS dla szkół. Wiemy, na jakich zasadach uczniowie mogą wrócić na lekcje
- TVP nawet nie zachowuje pozorów. Światło dzienne ujrzały zaskakujące fakty, które mówią wszystko
- Nie żyje prowadzący "Milionerów". Z jego ust padały pytania z geografii. Świat nie wierzy
- Piła napar z pokrzyw 7 dni. Zupełnie oczyściła organizm, warto z nich skorzystać
- Mama kupiła dzieciom lody, a po chwili wyrwała je i wyrzuciła od śmieci. Poznały powód i przestały się awanturować
- Skrytykowali Kamilę, że w piątek je kiełbasę. Na plebanii teściowa Ani widziała co jedzą księża, wpis zamieściła w sieci
- Radosław Majdan znalazł się w dramatycznej sytuacji. Druzgocące wiadomości wyszły na jaw
Źródło: pikio.pl
Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama
Następny artykuł