Pierogi z zaskakującym farszem smakują obłędnie.pixabay/TinaHader

Prosty, a spektakularny. Niebywale cudowny przepis na farsz do pierogów, zachwyt wszystkich murowany

Pierogi cieszą się ogromnym uznaniem każdego smakosza. Zazwyczaj gdy je przygotowujemy, korzystamy z tradycyjnych przepisów na pierogi wigilijne, ruskie, z mięsem czy z owocami. Od czasu do czasu warto jednak sprawdzić, jakie przepisy mogą zrobić furorę w naszej kuchni. Okazuje się, że potrawa zachwyca smakiem, gdy skorzystamy z cudownego niezbyt znanego przepisu.

Pierogi z oryginalnym farszem zachwycą wszystkich fanów nowości w kuchni. Od pewnego czasu nawet najwięksi tradycjonaliści z zaciekawieniem śledzą nowe wersje znanych przepisów albo pewne modyfikacje, które sprawiają, że w dobrze znanych daniach można zakochać się na nowo. Pierogi są wdzięcznym daniem dla wszelkich eksperymentów - zamkniemy w nich właściwie dowolne składniki, ale warto wiedzieć, jakie połączenie smaków będzie szczególnie udane.

Gotując rosół przykrywasz garnek pokrywką? 1 krok ma niewiarygodnie wielkie znaczenieGotując rosół przykrywasz garnek pokrywką? 1 krok ma niewiarygodnie wielkie znaczenieCzytaj dalej

Pierogi z cudownym farszem smakują wybornie. Mało kto wpadł do tej pory na połączenie kurczaka i orzechów włoskich w znanej potrawie

Pierogi nie muszą zawsze smakować tak samo. Większość smakoszy uwielbia klasyczne potrawy z dodatkiem znanych produktów, ale nic nie stoi na przeszkodzi, by czasem skusić się na farsz w zupełnie innym wydaniu. Okazuje się, że kurczak i orzechy włoskie tworzą niesamowitą mieszankę smaków, która przypadnie do gustu nawet najbardziej wybrednym miłośnikom jedzenia. Przygotowanie oryginalnego nadzienia nie jest do tego zbyt trudne, a efekt rozłoży poczęstowanych gości na łopatki.

Dzisiaj grzeje:

  1. Najpierw uderzyła choroba, później śmierć. Tragedia córki Pazury i jego całej rodziny boli do dzisiaj
  2. Córka Natalii Kukulskiej jest wykapaną Anną Jantar. Mama gotuje jej dania wywołujące wielkie emocje
  3. 1400 zł świadczenia z ZUS czeka. Czas masz tylko do końca sierpnia

Składniki:

  • 10 dag orzechów włoskich,
  • cebula
  • pierś z kurczaka
  • żółtko
  • sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie:

Orzechy zalewamy wrzątkiem, a potem ścieramy je na tarce lub drobno siekamy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na złoty kolor. Kurczaka kroimy w bardzo drobną kostkę i dodajemy do cebuli. Smażymy przez chwilę i dodajemy do niej żółtko oraz orzechy. Doprawiamy solą i pieprzem. Gdy składniki przestygną, możemy nadziewać nimi pierogi. Przepis możemy nieco zmodyfikować i dodać do niego ulubione zioła - świetnie sprawdzi się tymianek albo natka pietruszki.

Najlepsze newsy:

  1. Nowe wytyczne GIS dla szkół. Wiemy, na jakich zasadach uczniowie mogą wrócić na lekcje
  2. TVP nawet nie zachowuje pozorów. Światło dzienne ujrzały zaskakujące fakty, które mówią wszystko
  3. Nie żyje prowadzący "Milionerów". Z jego ust padały pytania z geografii. Świat nie wierzy
  4. Piła napar z pokrzyw 7 dni. Zupełnie oczyściła organizm, warto z nich skorzystać
  5. Mama kupiła dzieciom lody, a po chwili wyrwała je i wyrzuciła od śmieci. Poznały powód i przestały się awanturować
  6. Skrytykowali Kamilę, że w piątek je kiełbasę. Na plebanii teściowa Ani widziała co jedzą księża, wpis zamieściła w sieci
  7. Radosław Majdan znalazł się w dramatycznej sytuacji. Druzgocące wiadomości wyszły na jaw

Źródło: pikio.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł