Pierogi bez lepienia(Zdjęcie poglądowe) Pixabay / pasja1000

Najprostsze i najpyszniejsze na świecie pierogi bez lepienia przygotujesz w kilka minut. Kapitalna receptura

Pierogi są absolutną klasyką Polskiej kuchni. Kulinarny szlagier na jednak pewną wadę. Lepienie bez wątpienia jest czasochłonne i nie zawsze mamy wystarczającą ilość czasu na tego typu przygotowania. Okazuje się, że w sprytny sposób można pominąć ten etap.

Pierogi niejednokrotnie wywoływały u nas zachwyt. Możemy przygotować ja na najróżniejsze sposoby. Niektórzy preferują pierogi w ruskiej odsłonie, inni wolą wydanie z kapustą. Tym razem przygotujemy je w niekonwencjonalny sposób.

Najłatwiejsze ciasto Najłatwiejsze ciasto "minutka". Wymieszaj wszystko i upiecz, efekt powalającyCzytaj dalej

Pierogi bez lepienia zaskakują prostotą

Smakowite pierogi są nie lada przysmakiem. Bez wątpienia można je określić mianem szlagieru rodzimej kuchni. Każdy kto chociaż raz przygotowywał pierogi, doskonale zdaje sobie sprawę, że ich lepienie jest czasochłonne. Na szczęście możemy obejść się bez tej czynności.

Przepis na pierogi bez lepienia jest banalnie prosty i nikomu nie powinien sprawić większych problemów. Efekt z pewnością zachwyci nawet najbardziej wybrednych spośród smakoszy. Pierogi w tym wydaniu momentalnie znikają z talerzy, a prośby o dokładkę są normą.

Pierogi bez lepienia zrobimy ze składników, które na myśl przywodzą ruską odsłonę tego przysmaku. Lista produktów jest krótka i część z nich najprawdopodobniej znajdziemy w większości kuchni. Co nam będzie potrzebne?

  • 1 kg ziemniaków
  • 500 g twarogu
  • 2 cebule
  • 15 g mąki ziemniaczanej
  • jajko
  • 2 g kurkumy
  • sól
  • pieprz
  • 15 g masła

Dzisiaj grzeje:

  1. Zmieniła jeden składnik i świat oszalał na ich punkcie. Najlepsze mielone według Magdy Gessler, zrobisz z dziecinną łatwością
  2. Nieoficjalne: całkowity zakaz przemieszczania z wyjątkiem pracy? Od piątku nowe restrykcje
  3. Niebiańska przyjemność spod ręki wybitnej kucharki. Rogaliki z przepisu siostry Anastazji nie mają sobie równych

Wyśmienite pierogi w nietypowej odsłonie

Pierogi bez lepienia można przygotować w kilka chwil. Na początku gotujemy ziemniaki. Woda powinna być posolona. W tym samym czasie drobno siekamy cebule i przesmażamy ją na rozgrzanym maśle. Ugotowane ziemniaki odstawiamy do wystygnięcia.

Twaróg przeciskamy przez praskę. Powinien mieć gładką konsystencję. Podobnie postępujemy z ziemniakami. Mieszamy wszystko i dodajemy cebulę. Pierogi bez lepienia są już prawie gotowe. Wystarczy wzbogacić je o kilka składników.

Ciasto na pierogi wzbogacamy o mąkę ziemniaczaną, jajka oraz przyprawy. Całość starannie mieszamy. Po ugniataniu powinniśmy otrzymać jednolitą masę. Formujemy z niej nasze smakowite pierogi. Oczywiście możemy ciastu nadać dowolny kształt.

Pierogi gotujemy w osolonej wodzie przez dwie minuty od ich wypłynięcia na powierzchnię. Domownicy z pewnością docenią ten niecodzienny frykas. Zachwyty nad pierogami w tym wydaniu są niemal gwarantowane. Z pewnością ten przepis można uznać za godny uwagi.

Polacy masowo popełniają okropny błąd podczas gotowania gołąbków. Właśnie dlatego kapusta jest twarda i niesmacznaPolacy masowo popełniają okropny błąd podczas gotowania gołąbków. Właśnie dlatego kapusta jest twarda i niesmacznaCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Policjanci mają dość ciągłych protestów? Chcą sporych podwyżek
  2. Po rolnikach przyszedł czas na górników. Związkowcy zaczęli wspierać protestujące kobiety
  3. Porażająca wiadomość, królowa TVN ma koronawirusa. Bez niej gotowanie w wielu polskich domach nie byłoby taką frajdą
  4. Przez ogromny błąd ogórki kiszone Ani są do wyrzucenia. Przestrzega przed nim sama Gessler
  5. Kuroń zdeklasował Gessler najlepszym przepisem na kotleta schabowego. Ujawnił jakie stosuje dodatki
  6. Wojsko wyjdzie na ulice. Nagła decyzja Morawieckiego
  7. Zbigniew Ziobro wydał specjalne polecenie prokuratorom, w związku ze strajkami. Robi się bardzo niepokojąco

Źródło: Planeta Polska

Zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł