Pierogi są jedną z ulubionych potraw PolakówPixabay/ quinntheislander

Zostało ci mięso z rosołu? Cudownie, zrobisz z niego najlepszy farsz do pierogów

Pierogi są kultowym polskim daniem. Można je robić na wiele sposobów. Zarówno na słono, jak i na słodko. Czy wiesz, że do zrobienia tego pysznego dania możesz wykorzystać mięso z rosołu? Zrobisz z niego przepyszny farsz. Podajemy najlepszy możliwy przepis.

Pierogi można jeść na wiele sposobów. Na słodko - z jabłkami, jagodami, truskawkami, a nawet banami i na słono. Tradycyjne ruskie pierogi cieszą się ogromną popularnością w bardzo wielu domach. Mnóstwo osób uwielbia też pierogi z mięsem. Jest na nie jeden rewelacyjny sposób.

Niedzielny rosół jest tradycją w wielu domach. Zostało wam po nim mięso? Przenigdy jego nie wyrzucajcie. Okazuje się, że można zrobić z niego wiele pyszności, w tym obłędny farsz do pierogów, który zachwyci całą rodzinę. Pochwali go nawet teściowa.

Dominika Tajner przekazała smutną informację. Wcześniej dużo mówiła o swojej diecie i zachwyciła spektakularną metamorfoząDominika Tajner przekazała smutną informację. Wcześniej dużo mówiła o swojej diecie i zachwyciła spektakularną metamorfoząCzytaj dalej

Najlepszy farsz na pierogi. Zrobisz go z mięsa po rosole.

Nigdy nie wyrzucaj mięsa po rosole. Możesz je wykorzystać na kilka kreatywnych sposobów. Wspaniale nada się ono na np. smaczną potrawkę, pastę do kanapek, pasztet, galaretę, kotlety oraz farsz do pierogów.

Pamiętaj, że sukces udanych pierogów zależy od ich ciasta. Ważne, aby się ono nie rozpadało, nie było za twarde lub za cienkie. Kolejnym krokiem jest farsz. Tutaj możesz zaszaleć, wariacji i pomysłów na niego jest cała masa. Wszystko zależy tylko i wyłącznie od twojego gustu i kreatywności.

Dzisiaj polecamy obłędne pierogi z farszem z mięsa z rosołu. Z jednego dania - zrobisz dwa i zaoszczędzisz sporo pieniędzy. Taka pyszna i oszczędna kuchnia jest tym, co lubimy najbardziej. Zatem, do dzieła.

Dzisiaj grzeje:

  1. Wiśniewski przez rozwody zachorował na nieuleczalną chorobę. Jej skutki potęguje niewłaściwa dieta, trzeba zupełnie zmienić nawyki żywieniowe
  2. Czarny scenariusz Krzysztofa Jackowskiego zaczął się spełniać. Jasnowidz miał nową, dramatyczną wizję dla Polaków i podróżnych
  3. Stało się pod osłoną nocy. Nagła decyzja ws. niedziel handlowych

Ciasto na pierogi

Składniki:

  • 500gmąki
  • 3łyżkioleju
  • 250mlgorącej wody
  • 1/2łyżeczkisoli

Farsz:

  • 600-800gmięsa ugotowanegowołowe i drobiowe
  • 1dużacebula
  • 1 płaskałyżeczkasoli
  • 1/2łyżeczkipieprzu

Sposób wykonania:

Wyrób ciasto z podanych wyżej składników. Najpierw, za pomocą łyżki, a póżniej ręki. Czekaj aż będzie ono elastyczne. Na początek dodaj trochę mniej mąki, dosypuj ją w razie potrzeby. Powstałe ciasto rozwałkuj i za pomocą szklanki wykrawaj w nim kółka.

Następnie, zajmij się farszem. Bardzo drobno zmiel mięsno z rosołu lub przepuść je przez maszynkę do mięsa. Przypraw. Farsz powinien mieć dość wyrazisty smak. Jeśli farsz jest za suchy, dodaj do niego kilka łyżek wody lub rosołu.

Na każdy kawałek ciasta, nałóż odrobinę farsz. Brzegi ciasta zwilż wodą i sklej. Odłóż je na stolnicę lub posypany mąką blat. Pierogi wrzucaj partiami do osolonego wrzątku. Gotuj je przez ok. 2-3 minuty od ich wypłynięcia. Smacznego ;)

Najłatwiejsze ciasto Najłatwiejsze ciasto "minutka". Wymieszaj wszystko i upiecz, efekt powalającyCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Od wtorku nowe przepisy. Na zwolnienie z podatku załapie się znacznie więcej Polaków
  2. Jeszcze tylko 4 dni. Pieniądze dostaną tylko ci sprytni, którzy zdążą na czas
  3. Najprostsze ciasto z malinami, jakie kiedykolwiek powstało. Każdy domownik poprosi o przepyszną dokładkę
  4. Gessler wyjawiła sekretny przepis na sałatkę z buraków. W jej rodzinie jest znany od lat
  5. Polacy masowo popełniają okropny błąd podczas gotowania gołąbków. Właśnie dlatego kapusta jest twarda i niesmaczna
  6. Najczęściej bagatelizowany objaw raka jelita grubego. Pojawia się tuż po posiłku
  7. Ile kosztuje nas Kinga Duda? Kancelaria Prezydenta wydała oświadczenie

źródło: nicponwkuchni.pl

Zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł