Pierogi po polsku smakują cudownie.pl.wikipedia.org/Kpalion/creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/

Lepsze nawet od uwielbianych ruskich. Rewelacyjny przepis na pierogi po polsku

Pierogi zwykle przygotowujemy z dobrze znanym nadzieniem. Niezwykle często królują u nas ruskie, mięsne czy serowe nadzienia, ale ciekawscy smakosze często szukają nieznanych jeszcze przepisów na jedną z najpopularniejszych potraw w naszym kraju. Pierogi po polsku przyrządzimy ze składników, które zwykle zawsze mamy pod ręką.

Pierogi są jednym z tych dań, które zagraniczni turyści przebywający w Polsce doceniają najbardziej. Idealnie miękkie i elastyczne ciasto kryje zwykle podobne składniki - mięso mielone, wszelkie białe sery czy twarogi, owoce albo grzyby. Zimą i przed okresem świątecznym na naszych stolach najczęściej pojawią się tradycyjne pierogi z kiszoną kapustą i leśnymi grzybami. Jeśli jednak nie mamy akurat suszonych borowików czy podgrzybków, możemy skorzystać z łatwo dostępnych w sklepach grzybów.

Kupił popularny produkt w Biedronce i z trudem walczy z mdłościami. Nie wie do kogo zwrócić się o pomoc, nigdy nie widział czegoś podobnegoKupił popularny produkt w Biedronce i z trudem walczy z mdłościami. Nie wie do kogo zwrócić się o pomoc, nigdy nie widział czegoś podobnegoCzytaj dalej

Pierogi po polsku zachwycają smakiem

Pierogi są jednym z najpopularniejszych dań obiadowych. Bez względu na to, czy przyrządzamy je w wersji wytrawnej, czy też na słodko, niemal wszyscy domownicy proszą o dokładkę. Czasem nawet najulubieńsze dania mogą się jednak przejeść, a wtedy poszukujemy nieznanych jeszcze przepisów. Możemy wtedy sięgnąć po pierogi po polsku, które od pierogów wigilijnych różnią się dodatkiem pieczarek.

Dzisiaj grzeje:

  1. Anna Mucha pokazała się bez bielizny w centrum miasta. Zrobiono jej zdjęcie, nie miała pojęcia
  2. Sekielski pokazał fanom swój tygodniowy jadłospis. 1 punkt jest szczególnie ważny, każdy powinien brać przykład
  3. Szefowa ZUS z zaskakującą informacją dla seniorów. Klasyczna forma emerytur i zasiłków zniknie?

Składniki:

  • 3 szklanki mąki pszennej,
  • 2 jajka,
  • pół szklanki wody,
  • duży słoik kapusty kiszonej,
  • 1 kg pieczarek,
  • sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie:

Pieczarki drobno siekamy i dusimy na patelni, aż odparuje z nich woda. Z kapusty odciskamy nadmiar soku i razem z grzybami przepuszczamy ją przez maszynkę do mięsa. Doprawiamy farsz solą i pieprzem. Mąkę przesiewamy, dodajemy do niej jajka, szczyptę soli i wodę, a następnie wyrabiamy ciasto. Będzie gotowe, gdy przestanie kleić się do dłoni - wówczas wkładamy je do lodówki na 20 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy je na stolnicy i wykrawamy z niego krążki. Na każdy nakładamy odrobinę farszu i zlepiamy. Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku do czas, aż wypłyną na powierzchnię wody.

Polacy wstrzymali oddech po komunikacie Biedronki. Od jutra znowu się zaczniePolacy wstrzymali oddech po komunikacie Biedronki. Od jutra znowu się zacznieCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Aż trudno uwierzyć własnym oczom. Wiadomości TVP bez skrupułów, grafika przejdzie do historii
  2. Duże zmiany na liście regionów objętych obostrzeniami. Jest też lista regionów zagrożonych
  3. Zobaczyłeś białą pianę w słoiku miodu? Wszyscy się mylą co oznacza, bądź świadomy jej arcyważnego znaczenia
  4. Dzisiaj z półek Biedronki wyleje się morze słodyczy. Wystarczy mieć ze sobą 5 zł, by niesamowicie się obłowić
  5. Sernik według sekretnej receptury Magdy Gessler, puszysty niczym chmurka, nigdy nie opada
  6. Justyna Żyła triumfuje. Wspomniała o synu, by wbić szpilkę Piotrowi? (FOTO)

Źrodła: Pikio

Następny artykuł