PierogiWikipedia / autor: Piotrus / licencja: CC 3.0

Niesłychanie pyszne pierogi z kaszą gryczaną od Ewy Wachowicz, rozpływają się w ustach, cudowny przepis

Wszyscy kochamy pierogi, Ewa Wachowicz zna na nie niezawodny sposób. Sekretem jest aksamitne ciasto i aromatyczny farsz, nie mogą być lepsze. Najlepiej zrobić solidną porcję, bo znikają z talerzy w ciągu kilku chwil. Twoja rodzina z pewnością je pokocha.

Pierogi z całą pewnością należą do kultowych dań kuchni polskiej. Ciężko znaleźć kogokolwiek, kto nie lubiłby tych pyszności. Ewa Wachowicz od lat cieszy się wielkim poważaniem w polskim świecie kulinarnym. Przepis na jej pierogi zawsze wychodzi bezbłędnie. Ciasto jest cienkie i sprężyste, a farsz obłędnie pyszny. Powstają z bardzo prostych składników i zawsze olśniewają smakiem. Koniecznie wypróbuj je na jutrzejszy obiad - salwa zachwytów jest gwarantowana.

Przyłapana Gessler pozbawiona doczepów, makijażu i loków. Są zrobione zdjęcia, krążą po sieci i wywołują kontrowersjePrzyłapana Gessler pozbawiona doczepów, makijażu i loków. Są zrobione zdjęcia, krążą po sieci i wywołują kontrowersjeCzytaj dalej

Pierogi według Ewy Wachowicz - prosty przepis

Najlepsze pierogi powinny zachęcać nas zarówno smakiem i jak pięknym wyglądem. Przecież jemy także oczami i to one podpowiadają nam w co chcemy zatopić zęby. Podczas przygotowywania pierogów warto zadbać o to, by miały piękny wzór. Możesz go z łatwością wykonać nawet za pomocą zwykłego widelca. Przepis na pierogi według Ewy Wachowicz są niezwykle łatwe w wykonaniu i z pewnością powtórzycie ich sukces w swoich domach.

Potrzebujesz:

  • 120 g sera białego tłustego
  • 1 mała cebula
  • 300 gram mąki tortowej
  • 1/4 szklanki gorącej wody
  • łyżka prawdziwego masła
  • woreczek kaszy gryczanej
  • kilka listków świeżej mięty
  • 1 jajko
  • olej
  • sól i pieprz do smaku

Dzisiaj grzeje:

  1. Nowe obostrzenia w Polsce od dziś. Limity na siłowaniach, w kinach, zakaz targów i obowiązkowe maseczki
  2. Stosujesz sól, czosnek, chrzan i koper kisząc ogórki? Głupi błąd i nie wyjdą dobre
  3. Złe wieści dla seniorów na etacie. Niebawem ty też możesz stracić pracę

Przygotowanie rozpoczynamy od ciasta. Do dużej miski wsypujemy mąkę, sól i olej. Powoli dolewamy gorącą wodę i zagniatamy na elastyczną masę. Gdy ciasto z łatwością będzie się formowało i oddzielało od rąk, możemy podzielić je na 4 części. Wkładamy z powrotem do miski i przykrywamy ściereczką, odstawiamy na około 10 minut. Przystępujemy do przygotowania w tym czasie farszu. Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Cebulkę szatkujemy na drobno i podsmażamy, dodajemy do niej kaszę, a po kilku chwilach rozdrobniony wcześniej biały ser i jajko. Całość mieszamy, aż powstanie jednorodna mieszanka. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz pociętymi listkami mięty. Ciasto wałkujemy i wycinamy kółka za pomocą szklanki. Na środek każdego kółeczka wrzucamy nieco farszu i sklejamy brzegi. Przyciskamy je do siebie za pomocą palca bądź widelca. Gotujemy w osolonej i wrzącej wodzie przez około 3 minuty po wypłynięciu ich na wierzch. Podajemy od razu z wody, bądź z okrasą z patelni. Smacznego

Żywioł uderzył w środku Polski. Jabłonie łamał jak zapałki, w 30 sekund zniszczył prawie wszystko w sadzieŻywioł uderzył w środku Polski. Jabłonie łamał jak zapałki, w 30 sekund zniszczył prawie wszystko w sadzieCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Absolutnie nie wyrzucaj obierek z ogórka. Mają nieocenione zastosowanie
  2. Z ostatniej chwili. Poważne zmiany na liście krajów z zakazem lotów do Polski
  3. Na ogórkach kiszonych zobaczyłaś białą pianę? Ważny sygnał dla każdej gospodyni
  4. 1 prosty trick sprawi, że schabowe będą idealnie kruche i soczyste. Korzystają z niego najlepsi kucharze
  5. Zapomnijcie o ogórkach kiszonych. Teraz na stołach rządzą kiszone buraki, symfonia smaku, niezwykłe doznania, nie sposób się im oprzeć
  6. Anna Lewandowska chciała wesprzeć otyłe kobiety. Skończyło się ogromną awanturą (FOTO)

Źródło: smaker

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł