Ciasto na pierogi nie będzie już marnowanefacebook.com/kuchniadomowapl

Nie wyrzucaj skrawek z ciasta po lepieniu pierogów. Wykorzystasz je do zrobienia najpyszniejszych przekąsek

Pierogi są polskim daniem narodowym, które kojarzą miliony ludzi z całego świata. Jeśli robisz je samodzielnie w domu od podstaw, nie wyrzucaj skrawek ciasta. Zrobisz z nich pyszne przekąski.

Pierogi są świetnym daniem pod względem sytości. Ciasto, którym z łatwością można się najeść oraz przepyszny farsz sprawiają, że nie ma potrzeby dodawania do nich czegokolwiek innego - same w sobie są pełnoprawnym posiłkiem. Jeśli lubisz je robić i często zostają ci duże ilości skrawek z ciasta, które zazwyczaj wyrzucasz - zobacz, co można z nich zrobić. Pyszna przekąska idealna na imprezy jest łatwiejsza w wykonaniu, niż myślisz.

Najpyszniejsze kąski za mniej niż 10 zł, jest też największy jesienny hit. W Biedronce znowu zakupowy szałNajpyszniejsze kąski za mniej niż 10 zł, jest też największy jesienny hit. W Biedronce znowu zakupowy szałCzytaj dalej

Ciasto na pierogi ma jedno wyjątkowo zastosowanie - próbując tej przekąski będziesz w siódmym niebie

Lepienie pierogów jest świetnym pomysłem, gdy chcemy zarazem ugotować obiad i pobawić się z dziećmi. Szkraby uwielbiają takie manualne zajęcia, które dodatkowo uczą ich motoryki i wzmacniają więź z rodzicem. Niestety, kiedy szklanką wykrawamy z ciasta kawałki na pierogi, pozostawiamy wiele skrawek, które mnóstwo ludzi wyrzuca, uważając, że już do niczego się nie nadają. Okazuje się, że można z nich zrobić pyszne przekąski doskonałe na imprezę lub wieczór z serialem.

Dzisiaj grzeje:

  1. Służby sanitarne ostrzegają wszystkich idących na grzyby. Jest ich 10, niepokojące
  2. Uber wprowadza ogromną zmianę. Koniec tanich przejazdów?
  3. 7 dni piła wodę po ogórkach kiszonych. Osłupiała już 2 dnia widząc nieziemski rezultat

Jak tego dokonać? Wystarczy ze stolnicy zebrać wycięte fragmenty, połączyć z powrotem w jednolite ciasto delikatnie je zagniatając, bardzo cienko je rozwałkować (cieniej niż na pierogi) i wyciąć jakiekolwiek kształty. Następnie posypać je ulubioną przyprawą (doskonale sprawdzi się wędzona papryka, oregano, czy zwykła sól i pieprz) i usmażyć na głębokim tłuszczu lub upiec w piekarniku. W taki sposób mamy mnóstwo chrupek przypominające smaczne chipsy.

Doskonale pasować do nich będzie czosnkowy sos, który zrobisz z jeszcze większą łatwością. Trzeba zmieszać jedna część majonezu z jedną częścią jogurtu naturalnego lub greckiego, dodać sól i pieprz oraz drobno posiekany czosnek. Warto wykonać sos dzień wcześniej, aby smaki mogły się przegryźć.

Gessler jest nie do poznania, wyciekło nagranie z przystojnym kucharzem z 1996 roku. Ciężko uwierzyć, jak zachowuje się uwielbiana restauratorkaGessler jest nie do poznania, wyciekło nagranie z przystojnym kucharzem z 1996 roku. Ciężko uwierzyć, jak zachowuje się uwielbiana restauratorkaCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. ING, mBank, Santander i inne banki przypominają. Już od jutra tysiące Polaków zapłaci ogromne kwoty, wielu zapomniało
  2. Dramatyczne wyznanie lekarza ze szpitala MSWiA. Gorzej być nie mogło, a nikt o tym nie mówi. "Odbije się na zdrowiu tysięcy pacjentów"
  3. Elżbieta od lat dolewa 3 łyżki jednego produktu do kotletów mielonych. Jej rodzina jest pewna - są najlepsze pod słońcem
  4. Lidl w trybie pilnym wycofuje niebezpieczny produkt. Natychmiast go zwróćcie, inaczej może skończyć się tragedią
  5. Mąż zdemaskował Magdę Gessler, wyznał wstydliwą prawdę. Czy Magda powinna się wytłumaczyć?
  6. Miała wypadek, była w śpiączce. Wystarczyło, że usłyszała jeden głos, a jej tętno natychmiast przyspieszyło

Źródło: kobieta.interia.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł