PierogiPixabay / licencja: CC 0

Przestał dodawać do ciasta na pierogi wodę, znalazł idealny zamiennik. Wybitny smak dosłownie zwalił go z nóg

Pierogi są potrawą, która zdaje się nie mieć przed nami tajemnic. Okazuje się jednak, że wystarczy drobna zmiana, aby zachwyciły wszystkich domowników zupełnie nowym smakiem.

Pierogi z całą pewnością możemy nazwać polską potrawą narodową. Trudno znaleźć dom, w którym nigdy nie były robione. Nasze mamy i babcie posiadły rozległą wiedzę na temat tych pyszności.

Nawet największy klasyk można jednak nieco unowocześnić. To właśnie dzięki ciągłym poszukiwaniom nowych smaków, możemy rozwijać nasz kulinarny talent. Pierogi bez użycia wody to prawdziwy hit, który podbił już podniebienia tysięcy smakoszy.

Dziś w nocy w Biedronkach będzie się działo. Decyzja zapadła i jest nieodwracalnaDziś w nocy w Biedronkach będzie się działo. Decyzja zapadła i jest nieodwracalnaCzytaj dalej

Pierogi bez wody - czy to w ogóle możliwe?

Doskonale zdajemy sobie sprawę z tego, jak wygląda tradycyjny przepis na ciasto na pierogi. Woda, mąka i sól to trójca, która przez lata była właściwie nietykalna. Wszystko przez tradycję pierogów, która ma ogromny wpływ na to, jak obecnie wyglądają.

Kiedyś pierogi były idealnym daniem dla mniej zamożnych warstw społecznych. Zaledwie kilka składników i właściwie dowolny farsz w środku tworzyły sycące i pyszne danie, dające mnóstwo energii. Jednak obecnie nie zawsze potrawa musi być jedynie tania i pożywna. Możesz szukać nowości w zupełnie niespodziewany sposób.

Wykonanie pierogów bez wody jest bajecznie proste i z pewnością powtórzycie je samodzielnie. Wodę zastąpisz innym, bardzo popularnym płynem.

Przepis na ciasto na pierogi bez wody

Dzisiaj grzeje:

  1. Do zrobienia syropu z pigwy potrzebujesz tylko 2 składników. Niesamowicie wzmacnia odporność, zalecany szczególnie w sezonie infekcji
  2. Tragiczna wiadomość z ostatniej chwili obiegła media. Legenda nie żyje, podróżował po całym świecie
  3. Zostały Ci obierki po ziemniakach z obiadu? Nie wyrzucaj, zrobisz z nich obłędne frytki, będą prosić o więcej

Dodatkiem, który całkowicie zmienia smak pierogów, jest mleko. Dzięki temu dodatkowi ciasto jest wręcz rozpływające się w ustach i aksamitne. Tych wrażeń nie da się porównać z niczym innym. Mleko ma charakterystyczny smak, który doskonale komponuje się z wszelkimi farszami.

Potrzebujesz:

  • 2 szklanki pszennej mąki
  • 3/4 szklanki mleka
  • 2 łyżki oleju
  • starta skórka z cytryny

Mąkę mieszamy dokładnie z olejem, mlekiem i solą, a na końcu dodajemy także startą skórkę z cytryny. Ciasto energicznie wyrabiamy przez 10 minut, aż będzie z łatwością odchodziło od dłoni. Z ciasta robimy kulę i odkładamy na kwadrans. Po tym czasie możemy się rozwałkować i wypełnić ulubionym farszem.

Pierogi najlepiej smakują ugotowane przez 3 minuty na wrzątku, a następnie usmażone na złoty kolor. Nie można im się oprzeć i z pewnością z prędkością światła znikną z talerzy.

Kobieta ważyła 300 kg, teraz wygląda jak milion dolarów. Efekt metamorfozy i wyjątkowej diety onieśmiela wszystkich krytykówKobieta ważyła 300 kg, teraz wygląda jak milion dolarów. Efekt metamorfozy i wyjątkowej diety onieśmiela wszystkich krytykówCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Co z dalszymi obostrzeniami oraz zamykaniem handlu i usług? Gowin zdradza dalsze plany
  2. Apolonia z "Rolnik szuka żony" się wygadała. Powiedziała, co stało się z Ewą po programie
  3. Wystarczy 1 łyżka i babciny trik, by uzyskać perfekcyjne pierogi. Robi tak zarówno Makłowicz, jak i Gessler
  4. Rydzyk zachęca wiernych do postu o chlebie i wodzie. Mówi, że ma być wynagrodzeniem Bogu za grzechy protestujących
  5. Tysiąckrotnie lepsza niż zwykła mizeria, rodzina oniemieje z zachwytu. Koniec z dodawaniem śmietany, jeden produkt wygrywa wszystko
  6. Niepokojące wyniki badań. Dotyczą pacjentów bezobjawowych
  7. O. Rydzyk stanowczo przesadził. "Teraz są za aborcją, ale wnet za eutanazją"

Źródło: wilkuchnia

Zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł