Pierś z kurczaka wydziela biała wydzielinędadabuzz.com

Smażąc pierś z kurczaka widzisz wydzielająca się białą substancję? Najgorszy znak

Pierś z kurczaka podczas smażenia wydziela białą zawiesinę? Lepiej nie jedz tego mięsa. Najgorszy znak, strzeż się.

Pierś z kurczaka jest codziennym wyborem milionów Polaków. Większość z nich uważa, że kurze mięso jest jednym z najzdrowszych produktów spożywczych dostępnych w sklepach. Niska zawartość tłuszczu i duża ilość białka sprawia, że ludzie spożywają je będąc na diecie, bądź chcąc ograniczyć przyjmowane kalorie. Niestety, smażąc ja na patelni i widząc białą maź, która wypływa z mięsa można się przestraszyć. Wiemy czym jest, już nigdy nie weźmiesz kotleta z kurczaka do ust.

Zapłacił za kiełbasę banknotem 500 zł. Ekspedientka wydała 490 zł reszty, zamarła odkrywając prawdę o banknocie Zapłacił za kiełbasę banknotem 500 zł. Ekspedientka wydała 490 zł reszty, zamarła odkrywając prawdę o banknocieCzytaj dalej

Pierś z kurczaka podczas smażenia wydziela nieprzyjemnie wyglądającą białą substancję? Nie mamy dobrych informacji

Mięso jest jednym z najbardziej ukochanych produktów spożywczych przez Polaków. Jadamy je praktycznie każdego dnia, często także jest częścią wszystkich posiłków. Wędlina na kanapce, kotlet na obiad i parówki na kolację są schematem powielanym w tysiącach domów każdego dnia. Wielu decyduje się zrezygnować z niezdrowej wieprzowiny na rzecz kurczaka, który uchodzi za znacznie lepsze jakościowo mięso.

Dzisiaj grzeje:

  1. Placki ziemniaczane inaczej, czyli po szwajcarsku. Chrupiąca alternatywa zachwyca dzięki nietypowym składnikom
  2. Już za kilka godzin zamykają sklepy. Największa swoboda będzie w miejscach turystycznych
  3. 7 dni piła wodę po ogórkach kiszonych. Osłupiała już 2 dnia widząc nieziemski rezultat

Kładąc je na patelnie i smażąc na tłuszczu często spotykamy się z pewnym nieprzyjemnym widokiem. Z mięsa wycieka lekko przezroczysty, biały płyn, który w zetknięciu z tłuszczem zaczyna natychmiast pienić się i buzować. Gotujący zadaje sobie wtedy pytanie czym jest ta substancja i czy w jakikolwiek sposób może zagrozić zdrowiu moim lub mojej rodziny. Niestety, odpowiedź jest przerażająca.

Według ekspertów płyn ten to pozostałości kurczaka zmieszane z wodą, ulepszaczami i konserwantami. Tego typu specyfiki maja sprawić, aby mięso wyglądało jak najlepiej na sklepowej półce i jak najwięcej ludzi je kupiło. Niestety podczas obróbki termicznej mięso kurczy się i wypuszcza ten płyn i cały sekret producenta wychodzi na jaw. Takiej sytuacji nie będzie z kurczakiem hodowanym ekologicznie, którego podczas hodowli nie szprycowano żadnymi substancjami chemicznymi.

Lasy Państwowe biją na alarm. Polski grzyb Lasy Państwowe biją na alarm. Polski grzyb "zombie" infekuje ofiary i wyrasta z ich głów, nieprawdopodobne doniesieniaCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Przełomowe odkrycie astronomów. Znaleźli planetę podobną do Ziemi
  2. Kobieta zarażona niebezpieczną chorobą tropikalną. Do zakażenia miało dojść w czasie wakacji
  3. Media właśnie potwierdziły, rozstali się po 13 latach związku. Już mówią o nowej miłości
  4. Już jest, za symboliczną złotówkę i bez żadnych haczyków. W Biedronce poszaleli
  5. Jedna z najpopularniejszych polskich surówek. Polacy kochają ją za uniwersalność i prostotę wykonania
  6. Pola Raksa gwiazdą “Czterej pancerni i pies”. Tak dzisiaj wygląda gwiazda serialu

Źródło: jestpozytywnie.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł