Placki, które wywołają wielką nostalgięFacebook.com

Rewelacja, łezka kręci się w oku. Najlepsze placki z dzieciństwa robiło się w minutę, podajemy przepis

Takie placki jadało się w dzieciństwie, pamiętacie? Cechują je pyszny smak i prostota przygotowania. Podajemy przepis jak wykonać je, aby w oku zakręciła się łza nostalgii.

Placki, które starszym kojarzą się jednoznacznie z dzieciństwem, są banalnie proste do wykonania i, co ciekawe, każdy na pewno ma potrzebne składniki w kuchni. Ich niepowtarzalny smak wywołuje wyjątkową nostalgię i radość, co u emerytów może nawet skutkować łzami wzruszenia. Takie placki wszak były podawane prawie do każdego obiadu.

Meteorolodzy ostrzegają, przecieramy oczy. Mówią jak wcześnie sypnie śniegiem, grzybiarze wstrzymali oddechMeteorolodzy ostrzegają, przecieramy oczy. Mówią jak wcześnie sypnie śniegiem, grzybiarze wstrzymali oddechCzytaj dalej

Placki z pieca - pyszna przekąska, która z dodatkami osiąga wyżyny smaku

Placki z pieca wymagają posiadania pieca, a w obecnych czasach takie urządzenia są już niestety reliktem przeszłości. Zdarza się jednak, że na terenach wiejskich dalej ludzie korzystają z pieców, na których gotują wiele potraw. Choć placki zdecydowanie najlepiej smakują zrobione w tradycyjny sposób na piecu, można posiłkować się najzwyklejszą patelnią. Najlepsza będzie żeliwna, ponieważ idealnie trzyma temperaturę i najwygodniej się na niej piecze placki.

Dzisiaj grzeje:

  1. Niestety, mamy fatalne wiadomości. Dziś ostatni dzień, pojawiły się niepokojące ostrzeżenia
  2. Jerzy Stuhr z synem i wnukiem wybrali się na górską wycieczkę. Fani są pod wrażeniem ich wspólnego zdjęcia
  3. Tylko łyżka, nie mniej ni więcej i wyjdą najlepsze pod słońcem kotlety mielone

Składniki:

  • 30 dag mąki
  • szklanka mleka
  • jajko

Przygotowanie:

  1. Do miski wsyp przesianą mąkę. Warto ja przesiać, aby nie pojawiły się nieprzyjemne do jedzenia grudy.
  2. Do mąki dodaj mleko oraz jajko.
  3. Wymieszaj całość i zacznij wyrabiać ciasto. Kiedy masa przestanie lepić się do dłoni, odstaw je do miski na około godzinę pod przykryciem.
  4. Odrywaj kuliste kawałki ciasta i rozwałkuj je na blacie do grubości około 4 milimetrów. Powtórz czynność, aż rozwałkujesz całe ciasto.
  5. Kładź placki na gorącej patelni i smaż, aż z obu stron będzie ładnie przyrumienione.

Możesz podawać je z wieloma dodatkami, takimi jak gulasz czy dżem. Smacznego.

Niewyobrażalna tragedia, dwoje 3-letnich dzieci nie żyje. Myśleli, że to wina winogron, mylili się, rodzice usłyszą zarzutyNiewyobrażalna tragedia, dwoje 3-letnich dzieci nie żyje. Myśleli, że to wina winogron, mylili się, rodzice usłyszą zarzutyCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Będzie kolejna odsłona popularnego programu. Dadzą 5 tys. zł, ale pod jednym warunkiem
  2. Koronawirus atakuje nie tylko płuca. Niepokojące wyniki badań
  3. Wystąpiła w "Kuchennych Rewolucjach". Nie żyje, umarła w bardzo podejrzanych okolicznościach
  4. Pilny komunikat. Właśnie wycofano jajka kupowane przez wielu Polaków, są niebezpieczne
  5. Tylko do soboty niebywała fiesta w Biedronce, ludzie napełniają koszyki w szaleńczym tempie
  6. Potężny pożar w centrum Polski, dramatyczna akcja służb. Niestety, w pogorzelisku dokonano przerażającego odkrycia

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł