Placki ziemniaczane będą pyszniejsze, jeśli skorzystamy z 2 trików.pixabay/manfredrichter

Zdradzamy 2 sekrety, dzięki którym twoje placki ziemniaczane zawsze będą chrupiące i puszyste. Smakują obłędnie

Placki ziemniaczane uwielbiamy od lat - niezależnie od tego, czy jemy je na słodko, czy też w wersji wytrawnej. Chociaż doskonale znamy przepis, dzięki któremu są one najpyszniejsze, zawsze warto sprawdzić magiczne sztuczki, dzięki którym będą obłędnie smaczne. Zdradzamy 2 magiczne sposoby na idealne placki ziemniaczane.

Placki ziemniaczane kochają wszyscy smakosze. Jedni posypują je cukrem i nie przejmują się kąśliwymi uwagami, że ziemniaki z dodatkiem cebuli jedzone na słodko nie mogą smakować dobrze. Inni zachwycają się plackami posypanymi solą, ze śmietaną, a nawet sosem czosnkowym. Bez względu na to, w jakiej wersji je jadacie, jedno jest pewne. Pyszne placki powinny zachwycać smakiem i być usmażone na cudowny złoty kolor.

Pracownik popularnej sieciówki odmówił podania klientce kawy. Zamiast zwolnienia dostał gigantyczny napiwekPracownik popularnej sieciówki odmówił podania klientce kawy. Zamiast zwolnienia dostał gigantyczny napiwekCzytaj dalej

Placki ziemniaczane mogą być jeszcze smaczniejsze. Wystarczy pamiętać o 2. trikach

Placki ziemniaczane są dość proste, ale, jak to zazwyczaj bywa z nieskomplikowanymi przepisami, zawsze można popełnić pewne błędy, które sprawią, że placki będą mało chrupiące, blade i mocno rozczarują. Nie chcemy, by żaden smakosz był zawiedziony przygotowanymi plackami, dlatego ku przestrodze radzimy, na co koniecznie trzeba zwrócić uwagę, by placki ziemniaczane się udały.

Dzisiaj grzeje:

      1. Wstrząsające, właśnie trwają poszukiwania klienta Biedronki. Wywołał ogromny skandal
      2. Zakup tych marek aut lepiej przemyśl dwa razy. Na 100 aut nawet 250 zgłoszonych problemów

Okazuje się, że nie każda odmiana ziemniaków będzie dobra w tym przypadku. Wybierajmy takie odmiany jak Bryza, Ibis, Gracja, Tajfun i Gustaw, bo są cudownie mączyste i zawierają mniej wody, dzięki czemu placki będą bajecznie chrupiące. Koniecznie unikajcie odmian Ditta, Lord Sante Velux, Denar, Vineta, bo zrobione z nich placki nie będą smakować dobrze. Odpowiednie odmiany ziemniaka sprawią też, że ograniczymy użycie mąki, a w efekcie potrawa nie będzie gumiasta. Kolejną kwestią jest grubość smażenia placków - cieńsze dużo łatwiej będzie usmażyć na złoto i tak, by przyjemnie chrupały.

Najlepsze newsy:

  1. Nowy sondaż prezydencki może poważnie namieszać. Rośnie dystans między Dudą i Trzaskowskim, do wyborów tylko 11 dni
  2. Pokazała paragon za obiad w Łebie. Może zamknąć usta całym tłumom
  3. Wysyp ogromnych grzybów, rekordowy ważył 1,5 kg. Wskazujemy miejsca
  4. Chcesz poprawić kondycję storczyków? Zagotuj wodę i dodaj do niej produkt, który na pewno masz w kuchni
  5. Wstrząsające, właśnie trwają poszukiwania klienta Biedronki. Wywołał ogromny skandal
  6. Polskie media podały tragiczną informację. Nie żyje legenda polskiego sportu, był idolem dla wielu Polaków

Źródło: www.ofeminin.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł