Placki ziemniaczane dzięki tym poradom osiągną wyżyny smakuflickr.com/Artur Nowacki https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Trzy kapitalne triki na cudownie chrupiące placki ziemniaczane. Ich smak jest przepyszny, niezapomniany, obłędny

Placki ziemniaczane są przez wielu uważane jako jeden z najprostszych przepisów. Okazuje się, że wielu Polaków nie zna trików, które pozwoliłyby im gotować je jeszcze lepiej. Ich smak jest niezapomniany.

Placki ziemniaczane są względnie łatwe w przygotowaniu. Ot, łączy się ze sobą tarte ziemniaki z mąka i jajkiem i smaży na oleju. Niestety, choć sam proces przyrządzania placków jest nadzwyczaj prosty, tak istnieją pewne niuanse, które stanowią o finalnym smaku potrawy. Warto o nich pamiętać, aby goście mogli zachwycać się wspaniałym smakiem, chrupkością i aromatem potrawy.

Jest ważny komunikat Biedronki do wszystkich klientów. Oszustwo na ogromną skalę, sieć przed nim ostrzegaJest ważny komunikat Biedronki do wszystkich klientów. Oszustwo na ogromną skalę, sieć przed nim ostrzegaCzytaj dalej

Placki ziemniaczane - 3 triki, które je odmienią

Niezależnie od tego, czy placki jesz z sosem gulaszowym, kwaśną śmietana czy może cukrem, zawsze przygotowuje się je tak samo. Do miski wrzuca się starte ziemniaki, dodaje mąkę wraz z jajkiem, miesza i smaży placki. Wybór dodatków, które pojawią się obok nich zależy tylko od was. Radzimy wam jednak, aby dobór składników był najwyższej i najlepszej jakości.

Dzisiaj grzeje:

  1. Tragiczny wypadek był jak wyrok, paraliż objął znaczną część ciała. Marcin Prokop zdecydował się ruszyć z pomocą
  2. Zaczęło się, PIH musiała wkroczyć. Docierają najgorsze wieści, klienci Lidla, Biedronki i reszty sklepów muszą uważać
  3. Wypłacając pieniądze z bankomatu możesz się mocno zdziwić. Czekają duże zmiany przy wypłatach

Ziemniaki są głównym składnikiem, więc kiedy nie będą wystarczająco smaczne, placki nie wyjdą. Odpowiedni dobór ziemniaków sprawi, że placki będą o wiele bardziej smaczniejsze, miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz. Warto więc wybrać odmiany o dużej zawartości skrobi, takie jak: Bryza, Gracja, Ibis, Tajfun i Gustaw. Mączyste ziemniaki nie zawierają zbyt dużo wody, która może spowodować, że placki będą się rozpadać.

Zbyt dużo mąki sprawi, że ziemniaki w konsystencji będą przypominać kluski. Odpowiednio mączna odmiana ziemniaków sprawi, że nie będzie potrzeby dodawania dużej ilości mąki.

A jak osiągnąć ultra chrupkość? Wystarczy wylewać na patelnie cienką warstwę ciasta. Im cieńsze placki, tym bardziej chrupiące będą. Pamiętaj jednak, że wtedy skracasz także czas potrzeby do smażenia, więc uważaj, aby nie przypiekły się zbyt mocno.

Najlepsze newsy:

  1. Dramat Rafała z „Królowych życia”, okłamał wszystkich? Na jaw wyszła niewygodna prawda
  2. Trik naszych babć zmieni kompletnie smak Twojego rosołu na kurczaku. Wszyscy oniemieją z zachwytu, mało wie, jaki to sposób
  3. Tragiczna wiadomość z Polski. 6 osób nie żyje
  4. Dlaczego Sekielski nagle chudnie? Podał lepszą niż wszystkie przepisy Gessler razem wzięte recepturę na zupę z buraka
  5. Nie wyrzucałeś paragonów po zakupach? Ogromne gratulacje, jesteś szczęściarzem, bo są cenne
  6. Znalazła żywe robaki w produkcie z Biedronki kupowanym przez wszystkich. Wstrząsające, odbiera apetyt na długo
  7. Dramatyczna wiadomość z samego rana. 25-letnia gwiazda zmarła w swoim mieszkaniu, popełniła samobójstwo

Źródło: ofeminin

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Koniecznie obejrzyj nieziemsko prosty i szybki przepis na przepyszny posiłek!

Następny artykuł