Placki ziemniaczane wszyscy robimy źle, jest o wiele szybszy sposóbyoutube/Anka Gotuje

Piorunująco szybka metoda na placki ziemniaczane, bez uciążliwego tarcia tarką. Istnieje bajecznie prosty, lepszy sposób

Placki ziemniaczane są wspaniałym daniem, które możemy podawać zarówno ze słonymi, jak i słodkimi dodatkami. Niektórzy narzekają na czas ich przyrządzenia. Poniższy przepis wyróżnia się na tle innych, ponieważ jest praktycznie natychmiastowy. Dzięki niemu przygotujesz najsmaczniejsze placki ziemniaczane w kilka chwil.

Placki ziemniaczane są jedną z najbardziej popularnych potraw naszej kuchni. W poniższym przepisie wykorzystujemy niecodzienny sposób, na przyspieszenie przygotowywania ziemniaków do smażenia. Nie potrzebujesz żadnej tarki, ani wielkiego nakładu pracy i czasu.

Dzisiaj spektakularny powrót do Biedronki absolutnie kultowego towaru. Wszyscy czekali i jest, cudowna wiadomośćDzisiaj spektakularny powrót do Biedronki absolutnie kultowego towaru. Wszyscy czekali i jest, cudowna wiadomośćCzytaj dalej

Placki ziemniaczane przygotować możesz w niecodzienny sposób - oszczędź sobie mnóstwo czasu oraz wysiłku

Tradycyjna metoda przyrządzania placków ziemniaczanych wymaga użycia tarki, na której ścieramy ziemniaki i cebulę na drobną papkę. Tarcie warzyw zajmuje dużo czasu i wymaga sporo wysiłku, więc mamy dla was lepsze rozwiązanie. Zamiast tarki, użyjcie blendera, który pozwoli wam oszczędzić mnóstwo czasu. Do placków świetnie pasują różne mięsne sosy, ale także śmietana, dżemy owocowe czy zwykły cukier. Nie bój się eksperymentować w kuchni, może odkryjesz coś, czego jeszcze nigdy nie jadłaś, a wyjątkowo ci posmakuje?

Składniki:

  • pół kilo ziemniaków
  • ćwiartka cebuli
  • łyżka mąki
  • sól
  • jajko
  • olej
  • pieprz
  • dżem truskawkowy

Dzisiaj grzeje:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki obierz i potnij na mniejsze kawałki, następnie włóż je do blendera i zmiksuj, aż będą konsystencja przypominały papkę.
  2. Tak samo potraktuj cebulę. Pamiętaj, aby pozbyć się zewnętrznej łupiny, która dobrze się nie zblenduje.
  3. W misce zmieszaj jajko, mąkę, ziemniaki, cebulę oraz sól. Wymieszaj masę dokładnie, aż się połączy.
  4. Na rozgrzaną patelnie wylej dość dużo oleju i wylewaj łyżką pojedyncze placki. Smaż aż z obu stron będą ładnie zarumienione.
  5. Podawaj z cukrem, dżemem, sosem na bazie mięsa lub śmietaną.

Jeśli lubisz placki na słono, dodaj do ciasta wyciśnięty ząbek czosnku, który nada im wspaniałego aromatu. Smacznego.

Najlepsze newsy:

    1. Tragiczne zjawisko wraca do Polski? Nie żyje 20-letnia dziewczyna, jej kolega walczy o życie
    2. Wiemy jak będzie wyglądał długi weekend w Polsce. Wielu będzie zachwyconych, świetnie
    3. Przeogromna zmiana z dnia na dzień w Biedronce. Gigantyczne zaskoczenie po wejściu do sklepu gwarantowane
    4. Schabowe z mięsa mielonego? 1 banalny trick wprowadzi rewolucję do twojej kuchni
    5. Przebił oferty wszystkich otwierających pola razem wziętych. Nazbierasz sobie truskawek za 2 zł, musisz jednak zrobić 1 rzecz
    6. Piotr Żyła został publicznie oskarżony przez Justynę Żyłę. Padły mocne zarzuty, w które aż ciężko uwierzyć

Źródło: wideo.wp.pl

Następny artykuł