Pomidory kiszone są prawdziwą sensacjąScena z filmu zamieszczonego na YouTube na kanale Anka Gotuje

Uwielbiane na wschodzie Europy, coraz popularniejsze w Polsce. Kiszone pomidory są mocną konkurencją dla ogórków

Pomidory są jednym z najpopularniejszych warzyw, jednak niewiele osób wpadłaby na pomysł żeby je zakisić. Taki przysmak jest uwielbiany na wschodzie Europy. Warto je wykonać w domowym zaciszu, mogą zdetronizować ogórki kiszone. Przepis jest banalnie prosty.

Nie da się ukryć, że pomidory są znakomitym warzywem, które oprócz bogactwa smaku dostarcza naszemu organizmowi niezbędnych produktów odżywczych. Potraw, w których skład wchodzą nie da się zliczyć. Tym razem warto postawić na pomidory w kiszonej odsłonie.

A jeszcze nie dawno wszyscy go kupowali. Uwielbiany produkt wycofany z Lidla, wykryto niebezpieczne bakterieA jeszcze nie dawno wszyscy go kupowali. Uwielbiany produkt wycofany z Lidla, wykryto niebezpieczne bakterieCzytaj dalej

Kiszone pomidory, którym ciężko się oprzeć

Pomidory w formie kiszonki cieszą się ogromną popularnością w takich krajach jak Białoruś, Ukraina i Rosja. Warzywo w takim wydaniu smakuje jak fantastyczna sałatka, która na długo pozostaje w pamięci. Do ich przygotowania będziemy potrzebowali następujących składników:

  • 2 kg pomidorów
  • 10 ząbków czosnku
  • 4 gałązki kopru
  • 4 listki wiśni
  • 4 liście laurowe
  • 2 litry wody
  • 4 łyżki soli
  • ziele angielskie
  • pieprz ziarnisty

Dzisiaj grzeje:

  1. Pamiętasz „mięsnego jeża”? Mówiła o nim cała Polska, aktora spotkał targiczny los
  2. Słynna babcia Ewa zdradziła swój sposób na kiszone ogórki. Przed zakręceniem słoików robi zawsze 1 rzecz
  3. Kupisz 4, Biedronka dołoży drugi raz tyle. Akcja trwa tylko dzisiaj

Przepis na kiszone pomidory zaskakuje prostotą

Kiszone pomidory nie powinny nikomu sprawić większych problemów. Przygotowania rozpoczynamy od umycia warzyw. Czyste pomidory delikatnie nakłuwamy wykałaczką. Umieszczamy je w słoikach i do każdego z nich dodajemy po osiem ziaren ziela angielskiego oraz pieprzu. Mieszankę wzbogacamy o ząbki czosnku, gałązki kopru i liście wiśni. Całość zalewamy gorącą wodą z solą. Powinna przykryć w całości pomidory. Słoiki zakręcamy i odkładamy w ciemne suche miejsce. Po siedmiu dniach możemy ich spróbować. Odpowiednio przechowywane powinny zachować jędrność nawet przez dwa miesiące. Idealny przykład wykonania kiszonych pomidorów znajduje się na YouTube na kanale Anka Gotuje.

Jutro w Lidlu będą długie kolejki. Sieć za darmo rozdaje uwielbiany produkt, jest tylko jeden warunekJutro w Lidlu będą długie kolejki. Sieć za darmo rozdaje uwielbiany produkt, jest tylko jeden warunekCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. PKO BP rusza ze specjalną akcją, wyjątkowe wieści. Przyłączyć mogą się nie tylko klienci
  2. Stało się, przywracają obostrzenia, wpłyną na wakacje. Nasi sąsiedzi podjęli decyzję
  3. Rydzyk znowu na językach, zorganizował nietypowe wakacje. Wiemy, ile trzeba było zapłacić, obiad i śniadanie w pakiecie
  4. Okropne sceny w Biedronce, ochroniarz nie spodziewał się ataku. Kamery wszystko zarejestrowały, niewiarygodne kto pomógł
  5. Ile soli sypać do ogórków kiszonych? Rozwiewamy wątpliwości i zdradzamy, jaka jest najlepsza
  6. Marcin Najman nie wytrzymał. Zwrócił się do tysięcy Polaków z apelem, nie mógł dłużej siedzieć w spokoju

Źródło: beszamel.se.pl


Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Koniecznie obejrzyj nieziemsko pyszny i prosty przepis na przepyszny posiłek!

Następny artykuł