Pomidory w zupełnie nowej odsłonieYouTube.com/ smaczny.tv

Nasze babcie najlepiej marynowały pomidory z cebulką. Spektakularna sałatka

Pomidory z cebulą od lat są klasyką, która gości na naszych stołach w czasie obiadu. Do sieci trafił przepis, który usprawnia i wydobywa jeszcze więcej z tej spektakularnej i znanej sałatki. Marynowane pomidory z cebulką przygotowywane przez nasze babcie ponownie podbijają podniebienia wielu smakoszy z całej Polski.

Pomidory pod postacią tradycyjnej sałatki z cebulą i pieprzem jadane są od bardzo dawna, lecz czy pamiętasz babcine marynowane pomidory w occie? Ich wykonanie zajmuje dosłownie kilka chwil, a ich smak idealnie współgra z mięsem z grilla czy pieczonymi rybami. Koniecznie wypróbuj tego starego przepisu aby powrócić do wspomnień z dzieciństwa.

Ocet pomoże błyskawicznie pozbyć się mszyc z ogrodu. Znamy przepis na piorunująco skuteczną domową miksturęOcet pomoże błyskawicznie pozbyć się mszyc z ogrodu. Znamy przepis na piorunująco skuteczną domową miksturęCzytaj dalej

Pomidory marynowane z cebulą i przyprawami - idealny dodatek do letnich obiadów

Wiele sałatek z octem ze słoika jest tradycyjnym dodatkiem do grillowanych i smażonych potraw. Delikatna kwasowość i słodycz równoważy często ciężkie, tłuste i słone potrawy. Pomidory zrób dzisiaj, aby jutro móc się cieszyć pyszną i orzeźwiającą sałatką.

Składniki:

  • 6 dużych pomidorów
  • 6 cebul
  • 10 ząbków czosnku
  • pół litra wody
  • 2 łyżki octu
  • 1 łyżka soli
  • 2 łyżki cukru
  • 2 liście laurowe
  • 8 ziaren ziela angielskiego
  • 5 goździków
  • 20 ziaren pieprzu

Dzisiaj grzeje: 1. Cudowny przepis na pierogi po polsku, pyszniejsze niż ruskie. Tajemnicą jest obłędny farsz
2. Wojsko może cię wezwać do wykonania świadczenia osobistego pod groźbą kary. Zawiadomienia już rozsyłane

Przygotowanie:

  1. Umyj i pokrój w plastry pomidory. Obierz cebulę i pokrój w krążki. Czosnek zgnieć i obierz z pergaminu.
  2. W wyparzonych słoikach układaj na przemian cebulę, pomidory i czosnek.
  3. Do garnka wlej wodę, ocet, wsyp sól, cukier i wszystkie przyprawy. Gotuj marynatę przez 15 minut.
  4. Zalej warzywa marynatą tak, aby całkowicie je przykryć. Zakręć słoiki i marynuj co najmniej jedną noc.
  5. Im dłużej będziesz trzymał je w zalewie, tym mocniejsze będą. Możesz marynować je maksymalnie 5 dni.

Najlepsze newsy:

1. Mocne, poważne zarzuty wobec TVP. Dwóch kandydatów na prezydenta nie ma najmniejszych wątpliwości
2. Są ofiary, w tym dzieci. Łzy same napływają do oczu. Porażająca strzelanina. Dramatyczne wieści prosto z Rosji
3. Surówka z ogórków, która strąci z podium mizerię. Hit wakacji, a potrzebujesz tylko 2 dodatkowych składników
4. Nie mieści się w głowie, pamiętacie Willę pod Złotym Ziemniakiem z "Kuchennych rewolucji"? Magda Gessler potraktowana w niewiarygodny sposób po programie
5. Dotarli do uczestników "Kuchennych Rewolucji". Ujawnili całą prawdę, schab sprzedają według niebywałych zaleceń Gessler
6. PJustyna Żyła długo czekała, aby wyznać prawdę. Aby ratować małżeństwo z Piotrem, zdecydowała się na poważny krok

Źródło: youtube.pl/Smaczny.tv

Następny artykuł