Prawdziwki w zalewieyoutube / kanał: Moje Podlasie w obrazach / kadr z filmu

W lasach wysyp prawdziwków, przygotuj je w wyjątkowej formie. Najlepiej smakująi w miodowej marynacie

Prawdziwki w tym roku grzybiarze mogli zbierać całymi garściami. Aby zachować ich cudowny smak na cały rok, warto umieścić je w wyjątkowej zalewie. Ta z miodem jest rewelacyjna i z pewnością przypadnie do gustu wszystkim domownikom.

Prawdziwki wyjątkowo pięknie obrodziły w tym roku. Grzybiarze mieli prawdziwy raj w lasach, a pogoda sprzyjała napełnianiu koszyków. Po urodzajnych zbiorach należy znaleźć sposób, by odpowiednio je przyrządzić. Wiele osób wybiera suszenie, które zajmuje najmniej pracy, a daje później możliwość przygotowania pysznych zup i sosów. Jednak ususzone grzyby nie nadają się do bezpośredniego spożycia do obiadu. Dlatego część prawdziwków warto zamarynować w miodowej zalewie, która wydobywa z nich wszystko co najlepsze.

Biedronka właśnie opublikowała niezwykle istotny komunikat. Klientom może się bardzo nie spodobaćBiedronka właśnie opublikowała niezwykle istotny komunikat. Klientom może się bardzo nie spodobaćCzytaj dalej

Prawdziwki w zalewie - obiadowy fenomen

Prawdziwki w zalewie są bajecznie proste do przyrządzenia i nie wymagają wielkich, kulinarnych umiejętności. Każdy może je przyrządzić, wystarczy postępować zgodnie z przepisem. Użyte składniki sprawiają, że zwykły grzyb nabiera wielu warstw smakowych. Gotowe przetwory są na równi octowe, słodkie i grzybowe, dzięki czemu pasują do niemal każdego mięsa. Także latem świetnie sprawdzą się w towarzystwie grillowanych przysmaków, stając się szybką przystawką do obfitego dania.

Potrzebujesz:

  • 50 dag prawdziwków
  • sól
  • 1 cebula szalotka
  • kilka liści laurowych
  • 6 ziarenek ziela angielskiego
  • 6 ziarenek pieprzu
  • 500 ml wody
  • 4 łyżki naturalnego miodu
  • pół szklanki octu
  • 1 łyżeczka ziarenek gorczycy

Dzisiaj grzeje:

  1. Nad ranem przekazano dramatyczną wiadomość. Nic nie dało się zrobić, nie żyje
  2. Ważne ostrzeżenie dla wszystkich kupujących w Lidlu. Zdenerwowany klient zamieścił mnóstwo zdjęć zdradzających bolesną prawdę
  3. Na starym dokumencie będziesz mógł sporo zyskać. Rząd podpisał ustawę, lepiej zajrzyj do szuflady

Prawdziwki dokładnie oczyszczamy, najlepiej w tym celu użyć niewielkiej szczoteczki. Następnie wrzucamy je do wrzącej, osolonej wody i gotujemy przez około kwadrans. W garneczku przygotowujemy marynatę. Wlewamy wodę i dodajemy miód, gorczycę, pokrojoną szalotkę, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz oraz pół łyżeczki soli. Gdy mieszanka zacznie wrzeć dolewamy ocet i jeszcze przez moment gotujemy na małym ogniu. Ugotowane grzyby odcedzamy i przekładamy do słoików, które napełniamy zalewą. Słoiki szczelnie zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Gdy weki wystygną, możemy przełożyć je do zacienionej szafki.

Przepis na rewelacyjne prawdziwki w marynacie znajdziemy także na kanale Moje Podlasie w obrazach na platformie Youtube.

Dramatyczne wieści o stanie zdrowia uwielbianej gospodyni z Dramatyczne wieści o stanie zdrowia uwielbianej gospodyni z "Plebanii". Nie pomogło nawet drogie leczenieCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Myśleliście, że widzieliście już wszystko? Przedstawiamy kolosalne zarobki kierowcy Kaczyńskiego, będziecie zdumieni
  2. Rząd zdecydował. Jest zakaz. Przepisy obowiązują od dziś
  3. Ogórek w połączeniu z 1 warzywem ma piorunujące właściwości. Mało kto je zna
  4. W upały niektórzy piją je litrami. Poważny błąd, można sobie mocno zaszkodzić
  5. Rewelacyjna surówka z młodej kapusty. Pobije nawet kultowego Colesława
  6. Ogromna tragedia w górach. Nie żyje polski sportowiec, miał tylko 27 lat

Źródło: przelom

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Koniecznie obejrzyj nieziemsko pyszny i prosty przepis na przepyszny posiłek!

Następny artykuł