Prodiżtwitter.com/@nostalgia

Posiadasz w domu prodiż? Gratulacje, jesteś szczęściarzem

Posiadasz w domu prodiż? Gratulacje, jesteś prawdziwym szczęściarzem. Prodiż był wszechstronną maszyną, którą możesz wykorzystać niemal do wszystkiego. Jego zalety do tej pory robią ogromne wrażenie i biją na głowę nowoczesne sprzęty kuchenne.

Prodiż tylko pozornie znikną z naszych kuchni. Wiele osób korzysta z niego do dziś i bardzo sobie ceni ten niezwykły sprzęt kuchenny. Wiele miłośników kuchni uważa, że pieczone w nim ciasta czy mięsa nie mają sobie równych. O jego popularności i niezawodności świadczy fakt, że jest on porównywany nawet do kultowego urządzenia thermomix.

Niezwykle pyszna surówka z ogórków kiszonych. Jest ważny powód, aby ją jeśćNiezwykle pyszna surówka z ogórków kiszonych. Jest ważny powód, aby ją jeśćCzytaj dalej

Prodiż - kultowy sprzęt rodem z czasów PRL-u

Prodiż składał się z metalowego naczynia oraz pokrywy wyposażonej w zasilany i ogrzewany wizjer. Swoją największą popularność zdobył w czasach PRL-u przed rozpowszechnieniem się piekarników elektrycznych.

Masz w domu prodiż? Cudownie, możesz go wciąż wykorzystywać i zaskakiwać bliskich unikatowymi daniami. Do tej pory w sieci rekordy popularności biją przepisy na ciasta z prodiża. Poniżej podajemy recepturę na jeden z nich - obłędny jabłecznik.

Dzisiaj grzeje:

  1. Rewolucyjny przepis na szarlotkę bez pieczenia. Wszystkie składniki znajdziesz w swojej kuchni
  2. Wprowadzili nowy zakaz, jest lista we włoskim barze. Strach się odezwać nawet na wakacjach
  3. Nieprzyjemne dolegliwości miną w klika chwil. Piorunujące działanie syropu z majeranku

Najlepsze ciasto z prodiżu -podajemy przepis

Ciasto z jabłkami z prodiża - przepis

Składniki:

ok. 60 dag jabłek
3/4 szklanki cukru
6 łyżek oleju
2 jajka
2 łyżki kakao,
2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
2 szklanki mąki
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
masło i bułeczka tarta do wysmarowania prodiża
pół szklanki wiórków kokosowych lub posiekanych orzechów do posypania ciasta

Sposób przygotowania:

Obierz jabłka i pokrój je na ćwiartki. Każdą ćwiartkę jabłka przekrój na pół, a póżniej w poprzek na 3-4 części, wymieszaj z cukrem, przykryj i wstaw na 12 do 16 godzin do lodówki. Po tym czasie dodaj do jajka, olej, kakao i skórkę pomarańczową. Mąkę przesiej z proszkiem i wsyp do jabłek, wymieszaj.

Misę prodiża posmaruj masłem i oprósz bułką tartą, a następnie przełóż do niego ciasto. Po wierzchu posyp je wiórkami kokosowymi lub orzechami. Ciasto piecz ok. godziny. Z formy wyjmij je dopiero po ostudzeniu.

Nie mieści się w głowie, co Okrasa dodaje do sałatki jarzynowej. Zaskakujący składnik podkręca jej smakNie mieści się w głowie, co Okrasa dodaje do sałatki jarzynowej. Zaskakujący składnik podkręca jej smakCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Kiedy skończy się pandemia ? Znany immunolog podał konkretną datę
  2. Ma 82 lata i trafiła do Księgi Rekordów Guinnessa. Zachwyca ludzi na całym świecie, jest wideo
  3. Ma ogrom prozdrowotnych właściwości. Sekielski wyjawił przepis na najlepszą zupę buraczaną
  4. Lepsze niż chipsy i frytki razem wzięte. Doskonały przepis na chrupiące pieczone ziemniaki
  5. Najłatwiejszy przepis na chleb z garnka. Zrobisz go w kilka chwil, a potem będziesz się cieszył domowym pieczywem
  6. Co oznacza żółta wstążka u psa? Uczestnik Milionerów odpadł na pytaniu za 5 tysięcy złotych
  7. Produkował nielegalnie na wiejskim odludziu. Policjanci odkryli gigantyczne ilości niebezpiecznych substancji

źródło: https://www.mniammniam.com

Zapraszamy na nasz Instagram

Następny artykuł