Przetwory z dodatkiem owoców smakują wybornie.pixabay/AKuptsova

Wrzuciła do ogórków kiszonych popularne owoce. Smak zachwycił wszystkich

Przetwory z dodatkiem owoców mogą szokować, bo do uwielbianych ogórków kiszonych dorzucamy co najwyżej liście porzeczki, aby nadać im ciekawy aromat. Zapewniamy, że warto jednak zdobyć się na odwagę i dodać do popularnej kiszonki uwielbiane owoce. Przygotowane w ten sposób ogórki zachwycają oryginalnym smakiem.

Przetwory na zimę zwykle składają się z ogórków konserwowych i kiszonych, ewentualnie czasem dodajemy do nich musztardę albo ostre papryczki. Tymczasem nic nie stoi na przeszkodzie, aby ukisić właściwie dowolne ukochane warzywa i owoce. W sieci pojawił się fenomenalny przepis na niecodziennie połączenie ogórków kiszonych z dodatkiem pysznych owoców.

Panna młoda spróbowała weselnego tortu, a potem stało się coś strasznego. Fatalna pomyłka doprowadziła do tragediiPanna młoda spróbowała weselnego tortu, a potem stało się coś strasznego. Fatalna pomyłka doprowadziła do tragediiCzytaj dalej

Przetwory z owocami nie muszą być wyłącznie słodkie. Koniecznie dorzuć do ogórków kiszonych pewne owoce, a ich smak na pewno cię zachwyci

Przetwory na zimę zazwyczaj przygotowujemy tak samo przez lata, dlatego w spiżarni każdego smakosza znajdziemy wszelkie owocowe dżemy i konfitury, kiszonki oraz marynowane warzywa. Fani wszelkich fermentowanych produktów być może wiedzą, że kisić możemy prawie wszystko - także owoce. Warto więc połączyć dobrze znane smaki z niecodziennym dodatkiem i do klasycznych ogórków kiszonych dorzucić słodkie i orzeźwiające winogrona. Co ciekawe, do przetworów warto dorzucić też liście tych owoców.

Dzisiaj grzeje:

      1. Pokroiła ogórka obieraczką do warzyw i wrzuciła 2 składniki. Letnia surówka podbiła serca gości
      2. Już 100 tys. Polaków złożyło wnioski o dofinansowanie 5 tys. zł. Ty też możesz się załapać

Składniki:

        • 4 kg małych ogórków,
        • 0,5 kg czerwonych winogron,
        • 8 ząbków czosnku,
        • sól (łyżka na litr wody),
        • ziele angielskie,
        • 4 liście laurowe,
        • suszony koper,
        • liście winogron.

Przygotowanie:

        1. Ogórki, winogrona i liście winogron myjemy i osuszamy.
        2. W wyparzonych słoikach układamy ogórki. W wolne przestrzenie dorzucamy winogrona i czosnek. Na samym wierzchu układamy liście winogron i koper.
        3. Zalewamy słoiki zagotowaną i przestudzoną wodą z solą i przyprawami. Zamykamy słoiki i odstawiamy je w ciepłe miejsce na 3-4 dni.
        4. Po tym czasie wstawiamy słoiki do sporego naczynia i pasteryzujemy.

Najlepsze newsy:

          1. Jeśli je masz, możesz zarobić nawet 10 tys. złotych. Chodzi o pozornie zwykłe 10 groszy
          2. Jedna kobieta nie żyje, dwie zostały ranne. Dramatyczne wydarzenia w Europie
          3. Mszyce niszczą twoje krzewy owocowe? Zasiej obok nich jedną konkretną roślinę
          4. Mąż Maryli Rodowicz zobaczył co gwiazda dodaje do potraw i nie wytrzymał. Tajemnica wyszła na jaw w przykrych okolicznościach
          5. Wiola dodała do ogórków gruntowych liście laurowe. Uzyskała spektakularny efekt
          6. Rywal Kamila Stocha został piosenkarzem. Znany skoczek nagrał wakacyjny hit (WIDEO)

Źródło: m.beszamel.se.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł