Polacy kochają smak ptasiego mleczkahttps://commons.wikimedia.org/

Kultowe ptasie mleczko kocha kolejne pokolenie Polaków. W sieci pojawił się przepis, dzięki któremu zrobisz je w domu

Ptasie mleczko to dla wielu z nas smak dzieciństwa. Kojarzy się nam z radosnym, beztroskim czasem. Od lat gości na sklepowych półkach i jest chętnie kupowanym produktem. W sieci pojawił się przepis na kultowe ptasie mleczko. Bez problemu zrobimy je w domu. Co najważniejsze, wszystkie składniki mamy pod ręką.

Ptasie mleczko jest ukochanym deserem milionów Polaków. Swój bajeczny smak zawdzięcza pilnie strzeżonej recepturze. W sieci pojawił prosty przepis na ptasie mleczko, który można szybko i sprawnie zrobić w domu. W dodatku dzięki niemu zaoszczędzimy sporo pieniędzy. A doznania smakowe będą takie same, jak podczas delektowania się kupioną w sklepie czekoladką.

Nigdy nie wyrzucaj obierek z ogórka. Dzięki nim pozbędziesz się uciążliwego problemuNigdy nie wyrzucaj obierek z ogórka. Dzięki nim pozbędziesz się uciążliwego problemuCzytaj dalej

Prosty przepis na domowe ptasie mleczko

Przygotowując domowe ptasie mleczko warto pamiętać o jednym bardzo ważnym szczególe. Nie zawiera ono żadnych konserwantów i przez nie będzie tak długo możliwe do spożycia, co jego sklepowy odpowiednik. Nie należy się tego zbytnio obawiać. Domowe ptasie mleczko z pewnością zachwyci smakiem wszystkich domowników i bardzo szybko zniknie z talerzy.

Dzisiaj grzeje:

  1. Skandaliczne, okropny widok pod Biedronką wywołał ogromną aferę, wyciekły porażające zdjęcia. Do utylizacji trafił ogrom zmarnowanej żywności
  2. Remont domu lepiej zgłoś, inaczej mogą być kłopoty. Zanim zaczniesz, sprawdź czy nie grozi ci nawet 5 tys. zł kary

Składniki

  • 5 lub 6 białek
  • szczypta soli
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 łyżki ekstraktu z wanilii
  • 3 łyżki żelatyny
  • 1/3 szklanki śmietany kremówki
  • 1 łyżka żelatyny
  • 50 ml wrzątku

Przygotowanie:

  • Zalej żelatynę wrzątkiem. Mieszaj aż wszystkie grudki się rozpuszczą. Odstaw do wystygnięcia.
  • Do miski wbij białka. W połowie ich ubijania, dodaj sól.
  • Do sztywnej piany dodaj cukier. Ubijaj pianę do całkowitego rozpuszczenia się cukru.
  • Do ubitej masy dodaj ekstrakt z wanili i przestudzoną żelatynę. Całość zmiksuj na niskich obrotach.
  • Przelej masę do blaszki. Odstaw do stężenia. W tym czasie przygotuj masę czekoladową.
  • W rondelku podgrzewaj na małym ogniu tłuszcz, kakao, śmietanę i cukier. Mieszaj aż się połączą. Następnie rozpuść we wrzątku żelatynę i mieszaj, aż się rozpuści.
  • Wlej żelatynę do masy czekoladowej i bardzo dokładnie ją wymieszaj. Zdejmij rondelek z ognia.
  • Ostódź polewę, a następnie polej nią masę waniliową. Wyrównaj i pokrój gotowe ptasie mleczko w małe kostki.

Najlepsze newsy:

  1. Mężczyźni nie mieli pojęcia, że w lesie ustawiona jest fotopułapka. Wszystko się nagrało, teraz sprawę wezmą w swoje ręce służby
  2. Wiemy jak będzie wyglądał długi weekend w Polsce. Wielu będzie zachwyconych, świetnie
  3. W Polsce już sypie grzybami. Podajemy miejscowości, w których mnożą się na potęgę i można już zbierać
  4. Klienci chcieli kupić świeże mięso. Rozczarowujące, chwilę później spotkała ich ogromna przykrość
  5. Piorunująco szybka metoda na placki ziemniaczane, bez uciążliwego tarcia tarką. Istnieje bajecznie prosty, lepszy sposób
  6. W Polsce powstanie skocznia imienia Kamila Stocha? Sportowiec postawił jeden, ważny warunek

Żródło: www.o2.pl

Następny artykuł