Przepis na pyzy z dodatkamipixabay.com/FMFA

Wszystkie największe tajemnice receptury na najlepsze pyzy w 1 przepisie. Dodatki zmieniają wszystko

Pyzy uwielbia każdy Polak. Delikatne bomby smaku, które są soczyste i rozpływają się w ustach. W tym przepisie pokazujemy jak zrobić je idealnie za każdym razem, a kilka dodatków dosłownie zmienia je w niewyobrażalne doznanie.

Pyzy są dosłownie idealnym posiłkiem. Wewnątrz delikatny mięsny farsz obłożony miękkim ciągnącym się ciastem, komponują się w idealne doznania. Pokazujemy Wam jak zrobić je idealnie i jakich dodatków użyć, aby nigdy się nie znudziły.

Przed Wielkanocą KIRDiP ostrzega Polaków, chodzi o jajka. Włochy były 1 z największych producentów jaj w EuropiePrzed Wielkanocą KIRDiP ostrzega Polaków, chodzi o jajka. Włochy były 1 z największych producentów jaj w EuropieCzytaj dalej

Pyzy z bardzo łatwego przepisu z pysznymi dodatkami

Od dawna jadamy je polane tłuszczem ze skwarkami i ziemniakami. Kilka zmian może wprowadzić wielką świeżość do waszych kuchni. Pyzy możemy posypać pokruszonym białym serem czy rożnymi sosami, które wcale nie muszą być na bazie mięsa. Sos grzybowy świetnie się nada. Okraszone masłem rozmarynowym z prażoną cebulką będą smakowały wybornie. A jak wykonać idealne pyzy? Przepis poniżej.

Składniki:

  • 400 gramów ziemniaków gotowanych
  • 400 gramów ziemniaków surowych
  • 1 jajko
  • 1.5 szklanki maki
  • sól
  • 600 gram ugotowanego kurczaka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • pieprz
  • majeranek
  • gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

Dzisiaj grzeje: 1. Zła wiadomość, cenny produkt dla wszystkich już jest limitowany. Inspekcja Handlowa komentuje

2. Dwa pierwsze przypadki koronawirusa w kolejnym kraju. Mają 26 i 36 lat

  1. Obrane surowe ziemniaki obierz na grubych oczkach i odciśnij z nich sok.
  2. Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę i dodaj do surowych.
  3. Dodaj jajko, sól oraz mąkę i zacznij zagniatać ciasto, aż stanie się sztywne.
  4. Ugotowane mięso obierz z kości i rozdrobnij w maszynce.
  5. Cebule pokrój w kostkę i podsmaż na maśle do miękkości.
  6. Do mięsa dodaj cebulę, pieprz, sól, majeranek i gałkę muszkatołową.
  7. Wymieszaj farsz dokładnie.
  8. Z ciasta uformuj wałek i ucinaj około centymetrowej grubości placki. Spłaszcz je w ręku i dodaj do nich farsz. Zaklej ciasto i uformuj kulę.
  9. Do wrzątku wrzucaj pyzy partiami i gotuj 4 minuty od wypłynięcia.

Tak przygotowane pyzy możesz udekorować wyżej wymiennymi składnikami. Możesz również je zamrozić i zatrzymać na ważniejsza okazję.

Najlepsze newsy:

  1. Wszyscy byli w błędzie? Znaleźli nowe objawy koronawirusa, pod żadnym pozorem nie wolno ich lekceważyć
  2. Nie żyje legendarna aktorka. Była zakażona koronawirusem
  3. Asia pracująca w Biedronce nie zamierza dłużej milczeć. Treść jej ponurego listu trafiła do sieci
  4. Ręce opadają do samej ziemi. Polacy już zaczęli wyrzucać zapasy jedzenia
  5. Zjesz kawałek i obniżysz ciśnienie bez leków. Mało znane domowe sposoby
  6. Dramat we Włoszech wciąż trwa. Stwierdzono więcej ofiar śmiertelnych niż w Chinach

Źródło: przepisyjoli.com kuchnia.wp.pl

Następny artykuł