Racuchy i prastary przepisPixabay / RitaE

Prastary przepis na racuchy. Robiły je nasze prababcie, w niektórych domach jest przekazywany z pokolenia na pokolenie

Racuchy są niezwykle smakowita propozycją deserową. Bezapelacyjnie najlepiej smakują placki wykonane przez babcie. Tym razem warto przetestować przepis, który jest niezwykle wiekowy. Racuchy wyjdą fantastycznie.

Nie da się ukryć, że racuchy są kulinarnym szlagierem, który potrafi wywołać ekscytację nawet u najbardziej wybrednych smakoszy. Już teraz możesz poznać recepturę, którą wykorzystywała prababcia. Efekt powala na kolana.

Dorota Szelągowska wyprawiła wesele za 65 złotych. Nie mieści się w głowie, co podała swoim gościom do jedzeniaDorota Szelągowska wyprawiła wesele za 65 złotych. Nie mieści się w głowie, co podała swoim gościom do jedzeniaCzytaj dalej

Racuchy według prastarego przepisu

Smakowite racuchy jak za dawnych lat są w zasięgu ręki. Wystarczy wykorzystać ten wiekowy przepis. Ciężko o lepszą propozycją deserową. Racuchy w takim wydaniu z pewnością zachwycą wszystkich domowników. Jakie składniki musimy przygotować?

  • 200 ml mleka
  • 3 g cynamonu
  • 3 g imbiru
  • 5 g cukru
  • 5 g masła
  • 25 g świeżych drożdży
  • żółtko jajka
  • 250 g mąki pszennej typu 450
  • jabłko
  • 1/4 startego jabłka
  • olej
  • odrobina soli

Dzisiaj grzeje:

  1. Zrobisz je w 15 minut, najpyszniejsze ciasto bez pieczenia. Zawsze się udaje
  2. Prezydent polskiego miasta. Wiemy, jak się czuje. Wirus przybiera na sile. Turyści uwielbiają miasto zakażonego prezydenta
  3. Napar z jabłek i liści laurowych ma potężne działanie. Niebywałe, co leczy

Smakowite racuchy na długo pozostają w pamięci

Racuchy według przepisu prababci nie powinny nikomu sprawić problemów. Na początku mąkę wsypujemy do miski. Robimy w niej dołek i zalewamy ciepłym mlekiem z rozpuszczonymi drożdżami. Dodajemy masło, żółtko, startą cześć jabłka, przyprawy i odrobinę soli. Całość starannie mieszamy. Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut. Niewielkie porcje wylewamy na rozgrzany olej. Na wierzchu surowych racuchów układamy kilka plasterków jabłka. Kontynuujemy smażenie przez 4 minuty na każdej stronie. Racuchy smakują najlepiej z cukrem.

Gessler nie mogła już dłużej milczeć. Pokazuje zdjęcie i apeluje do fanów, wszyscy patrzą tylko na jednoGessler nie mogła już dłużej milczeć. Pokazuje zdjęcie i apeluje do fanów, wszyscy patrzą tylko na jednoCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Ministerstwo Zdrowia poinformowało, chodzi o specjalne obostrzenia na Wszystkich Świętych. Polacy powinni się przygotować?
  2. Straszny wypadek na weselu. Na miejsce przybył helikopter, karetka oraz dwa zastępy straży pożarnej
  3. Poniżona i wyrzucona z restauracji Magda Gessler nie zapomni feralnego dnia do końca życia
  4. Niestety, potwierdzono smutne doniesienia o Dorocie Gardias. Dziennikarka kocha gotować, dzieliła się nawet egzotycznym przepisem
  5. Smutne wieści o Dorocie Szelągowskiej. Jeszcze niedawno pokazywała piękna kuchnię i mówiła o ulubionej restauracji
  6. Ewę Talar z serialu "Dom" pokochali nie tylko Polacy. Co dzisiaj słychać u Joanny Pacuły?

Źródło: WP Kuchnia

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł