Racuchy dla niejadkówwikipedia.org/Pilecka https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.pl

Ekspresowe racuchy z jabłkami. Niebiański smak dzieciństwa, przepis jak za dawnych lat

Racuchy są pysznym przepisem, choć tradycyjne danie wymaga trochę czasu na przygotowanie. Poniższy przepis jest banalnie prosty i ekspresowy. Niebiański smak dzieciństwa na talerzu, przepis jak za danych lat.

Racuchy w najszybszym wydaniu. Przepis pochodzi z dawnych lat i został w końcu udostępniony w internecie. Ekspresowe racuchy z jabłkami wymagja minimalnej ilości czasu, ponieważ nie zawierają w sobie żadnych drożdży. Idealnie nadają się na szybką przekąskę czy zdrowy deser. Jeśli brakuje ci czasu, a masz olbrzymią ochotę na placuszki z jabłkami, koniecznie wypróbuj poniższą recepturę.

Są we wszystkich Lidlach i Biedronkach, codziennie je gotujemy. Media ostrzegają, przekazują alarmujące słowa ekspertówSą we wszystkich Lidlach i Biedronkach, codziennie je gotujemy. Media ostrzegają, przekazują alarmujące słowa ekspertówCzytaj dalej

Racuchy wprost ze starych notesów - przepis jak za dawnych lat

Racuchy są doskonałą propozycja na szybką kolację, która smakiem powala największych koneserów kuchni. Jabłka są bardzo zdrowymi owocami, a duża zawartość błonnika wspomaga pracę żołądka oraz jelit. Wzmacnia perystaltykę jelit oraz zapewnia uczucie sytości na długie godziny. banalnie prosty przepis smakuje wszystkim, którzy lubią słodkie i owocowe smaki.

Dzisiaj grzeje:

  1. Z ostatniej chwili: Zwłoki na plaży w Łebie. Znalazł je spacerowicz
  2. Media ostrzegają. Jest w każdej Biedronce i Lidlu, niestety większość Polaków zjada je 2 razy dziennie
  3. Polski lek na koronawirusa wystartował. Właśnie ruszyła produkcja

Składniki:

  • 2 jabłka
  • 200 ml mleka
  • 1 jajko
  • 150 gramów maki pszennej
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka cukru zwykłego
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • masło klarowane do smażenia

Przygotowanie:

  1. Mąkę przesiej do miski, dodaj cukier waniliowy, zwykły cukier, sodę oczyszczona oraz szczyptę soli. Przemieszaj wszystko dokładnie.
  2. Do mąki dodaj mleko i jajko i wymieszaj ciasto rózgą, aż uzyskasz całkowicie jednolite ciasto bez grudek.
  3. Jabłka dokładnie umyj i obierz ze skórki. Usuń z owoców gniazda nasienne i pokrój w drobną kostkę. Dodaj jabłka do ciasta i delikatnie przemieszaj.
  4. Na rozgrzaną patelnie włóż klarowane masło. Smaż na nim po łyżce ciasta, aż z obu stron będą pięknie zarumienione.

Racuchy możesz podawać z cukrem pudrem, dżemem czy kwaśna śmietaną z odrobiną cukru. Spożywaj je kiedy są jeszcze ciepłe. Smacznego.

Biedronka ma komunikat dla wszystkich. Jutro się zacznie, klienci będą przecierać oczyBiedronka ma komunikat dla wszystkich. Jutro się zacznie, klienci będą przecierać oczyCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Ostre starcie prowadzącego "Pytanie na śniadanie" za kulisami imprezy. "Porozmawiam o tobie z zarządem"
  2. Spacerował po plaży w Łebie. Nagle dokonał druzgocącego odkrycia. Wezwał policję
  3. Klienci Lidla będą wniebowzięci. W ofercie fenomenalne produkty w zaskakująco niskich cenach
  4. Dariusz znalazł borowika. Zobaczył co na nim jest i zamarł, szybko zaczął uciekać
  5. Są we wszystkich Lidlach i Biedronkach, codziennie je gotujemy. Media ostrzegają, przekazują alarmujące słowa ekspertów
  6. Piotr Żyła runął na chodnik i leżał jak długi. Fani nie mogli uwierzyć własnym oczom (FOTO)

Źródło: kwestiasmaku

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Koniecznie obejrzyj pyszny i prosty przepis na przepyszny posiłek!

Następny artykuł