

17 Sierpnia 2020
Ekspresowe racuchy z jabłkami. Niebiański smak dzieciństwa, przepis jak za dawnych lat
Racuchy są pysznym przepisem, choć tradycyjne danie wymaga trochę czasu na przygotowanie. Poniższy przepis jest banalnie prosty i ekspresowy. Niebiański smak dzieciństwa na talerzu, przepis jak za danych lat.
Racuchy w najszybszym wydaniu. Przepis pochodzi z dawnych lat i został w końcu udostępniony w internecie. Ekspresowe racuchy z jabłkami wymagja minimalnej ilości czasu, ponieważ nie zawierają w sobie żadnych drożdży. Idealnie nadają się na szybką przekąskę czy zdrowy deser. Jeśli brakuje ci czasu, a masz olbrzymią ochotę na placuszki z jabłkami, koniecznie wypróbuj poniższą recepturę.
Racuchy wprost ze starych notesów - przepis jak za dawnych lat
Racuchy są doskonałą propozycja na szybką kolację, która smakiem powala największych koneserów kuchni. Jabłka są bardzo zdrowymi owocami, a duża zawartość błonnika wspomaga pracę żołądka oraz jelit. Wzmacnia perystaltykę jelit oraz zapewnia uczucie sytości na długie godziny. banalnie prosty przepis smakuje wszystkim, którzy lubią słodkie i owocowe smaki.
Dzisiaj grzeje:
- Z ostatniej chwili: Zwłoki na plaży w Łebie. Znalazł je spacerowicz
- Media ostrzegają. Jest w każdej Biedronce i Lidlu, niestety większość Polaków zjada je 2 razy dziennie
- Polski lek na koronawirusa wystartował. Właśnie ruszyła produkcja
Składniki:
- 2 jabłka
- 200 ml mleka
- 1 jajko
- 150 gramów maki pszennej
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 1 łyżeczka cukru zwykłego
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- masło klarowane do smażenia
Przygotowanie:
- Mąkę przesiej do miski, dodaj cukier waniliowy, zwykły cukier, sodę oczyszczona oraz szczyptę soli. Przemieszaj wszystko dokładnie.
- Do mąki dodaj mleko i jajko i wymieszaj ciasto rózgą, aż uzyskasz całkowicie jednolite ciasto bez grudek.
- Jabłka dokładnie umyj i obierz ze skórki. Usuń z owoców gniazda nasienne i pokrój w drobną kostkę. Dodaj jabłka do ciasta i delikatnie przemieszaj.
- Na rozgrzaną patelnie włóż klarowane masło. Smaż na nim po łyżce ciasta, aż z obu stron będą pięknie zarumienione.
Racuchy możesz podawać z cukrem pudrem, dżemem czy kwaśna śmietaną z odrobiną cukru. Spożywaj je kiedy są jeszcze ciepłe. Smacznego.
Najlepsze newsy:
- Ostre starcie prowadzącego "Pytanie na śniadanie" za kulisami imprezy. "Porozmawiam o tobie z zarządem"
- Spacerował po plaży w Łebie. Nagle dokonał druzgocącego odkrycia. Wezwał policję
- Klienci Lidla będą wniebowzięci. W ofercie fenomenalne produkty w zaskakująco niskich cenach
- Dariusz znalazł borowika. Zobaczył co na nim jest i zamarł, szybko zaczął uciekać
- Są we wszystkich Lidlach i Biedronkach, codziennie je gotujemy. Media ostrzegają, przekazują alarmujące słowa ekspertów
- Piotr Żyła runął na chodnik i leżał jak długi. Fani nie mogli uwierzyć własnym oczom (FOTO)
Źródło: kwestiasmaku
Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama
Koniecznie obejrzyj pyszny i prosty przepis na przepyszny posiłek!
Następny artykuł