Racuchy zachwycające smakiemYouTube / Uwaga Babcia Gotuje

Puszyste i chrupiące racuchy z truskawkami. Sekretem ich nieziemskiego smaku jest jeden kluczowy składnik, niebo w gębie

W okresie wiosennym i letnim ciężko nie wykorzystać fantastycznych owoców, które mamy wówczas w zasięgu ręki. Potrawy, które możemy z nich wykonać potrafią zachwycić swoim niepowtarzalnym smakiem. Idealną propozycją mogą okazać się racuchy. Przekonaj się jak je wykonać we własnej kuchni. Przepis jest banalnie prosty, jednak posiada pewien sekretny składnik.

Z całą pewnością dla wielu miłośników kulinariów racuchy są jedną z najlepszych propozycji łakoci, które możemy przyrządzić w domowym zaciszu. Niejedna osoba, która próbowała je wykonać wie jak proste są w przygotowaniu. Tym razem możesz dowiedzieć się jak przygotować racuchy z truskawkami. Jeden ze składników może zaskoczyć wielu smakoszy.

GIS ostrzega i wycofuje ulubiony przysmak każdego dziecka. Bardzo duże ryzykoGIS ostrzega i wycofuje ulubiony przysmak każdego dziecka. Bardzo duże ryzykoCzytaj dalej

Truskawkowe racuchy z sekretnym składnikiem

Nie da się ukryć, że racuchy to jedna z tych potraw, która może wprawić nas w dobry nastrój i przyprawić nasze kubki smakowe o istny zachwyt. Tym bardziej, jeżeli wykorzystamy w nich truskawki. Tym razem fantastyczne racuchy wykonamy z nieco odmiennymi składnikami. Kluczowa będzie soda oczyszczona, którą zastąpimy drożdże. W trakcie upałów mogą one stracić swoje właściwości i lepiej nie ryzykować rozczarowania, tym bardziej, że soda oczyszczona idealnie sprawdzi się podczas gotowania. Ponadto zamiast mleka zastosowana zostanie maślanka. Jakie składniki będą nam potrzebne na truskawkowe racuchy?

  • umyte i przekrojone na pół truskawki posypane delikatnie mąką
  • 2 szklanki maślanki
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżka cukru
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • cynamon
  • olej

Dzisiaj grzeje: 1. Surówka z ogórków, która strąci z podium mizerię. Hit wakacji, a potrzebujesz tylko 2 dodatkowych składników
2. Jeden z urzędów wznawia pracę od poniedziałku. Inspektorzy mogą zapukać także do ciebie

Przepis na przepyszne racuchy z truskawkami jest niezwykle prosty

Kiedy uda nam się zdobyć wszystkie potrzebne składniki, możemy wówczas przejść do przygotowań. Na początku do maślanki dodajemy mąkę zmieszaną z sodą oczyszczoną, cukier oraz cynamon. Całość dokładnie mieszamy, tak aby powstało nam półpłynne ciasto. Na patelnię wylewamy olej. Gdy już będzie rozgrzany przy pomocy łyżki wykładamy na nie przygotowane ciasto. Następnie kładziemy pokrojone truskawki i zalewamy je kolejną porcją ciasta. Powinny być one dokładnie w nim ukryte. Kiedy placuszek przyrumieni się od spodu, przewracamy go na drugą stronę. Racuchy należy smażyć na średnim ogniu, placuszki powinny przynajmniej w połowie być zanurzone w oleju. Po zdjęciu ich z patelni, wykładamy je na papierowy ręcznik. Nie pozostaje nic innego niż przystąpić do pałaszowania.

Najlepsze newsy:

  1. Bardzo niepokojące zachowanie Antoniego Macierewicza. Wykrzykiwał zadziwiające hasła, wyrywał mikrofon, wszystko się nagrało
  2. Podróżujesz samochodem? Za brak jednego elementu przewidziane są wysokie kary
  3. Polka zjadła jajecznicę i od razu wylądowała w szpitalu. Porażająca prawda szybko wyszła na jaw, teraz lekarze ostrzegają innych
  4. Tadeusz Rydzyk poucza Polaków. Uważa, że absolutnie nie powinieneś pić kawy jeśli decydujesz się wziąć udział w mszy domowej
  5. Podpal w domu liść laurowy. Po 10 minutach znikną przykre uciążliwości
  6. Dramat w miejscowości Adama Małysza. Burmistrz zachorował na koronawirusa. Skoczek może stracić fortunę, apeluje do kibiców

Źródło: Smaker

Następny artykuł