Ranczo i fantastyczna kuchnia Michałowej.YouTube/ serialetvp

Michałowa z "Rancza" robiła najlepsze żeberka z sekretnym dodatkiem. Na niedzielnym obiedzie okażą się większym hitem niż klasyczne schabowe

Nie da się ukryć, że serial "Ranczo" to jedna z najpopularniejszych produkcji w Polsce. Widzowie w całym kraju pokochali te niezwykle barwne postacie. Wśród nich wyróżniała się Michałowa, która była bez wątpienia najlepszą kucharką w całych Wilkowyjach. Już teraz możesz poznać przepis na fantastyczne żeberka, podobne do tych, które gościły na tamtejszej plebanii.

Nic tak nie sprawdzi się podczas niedzielnego obiadu jak wyśmienite żeberka. Te, które robiła Michałowa z serialu "Ranczo" zawierają jeden sekretny dodatek. Efekt z pewnością zachwyci wszystkich domowników, którzy nie będą mogli powstrzymać się od poproszenia o dokładkę. Przepis jest niezwykle prosty.

Nigdy nie wylewaj wody po ugotowaniu ziemniaków. Jest cenna z 5 imponujących powodówNigdy nie wylewaj wody po ugotowaniu ziemniaków. Jest cenna z 5 imponujących powodówCzytaj dalej

"Ranczo" i niezwykłe przepisy

"Ranczo" to serial, który na stałe wpisał się do polskiej popkultury. Losy społeczności Wilkowyj z wielkim zainteresowaniem obserwował ogrom widzów w całym kraju. Warto zwrócić uwagę na to, jaka kuchnia towarzyszyła bohaterom serialu. Tradycyjne Polskie receptury nie są tutaj niczym zaskakującym. Jednak żeberka, których nie powstydziłaby się Michałowa posiadają pewien sekretny składnik.

Ten przepis bez wątpienia zachwyci wszystkich miłośników serialu "Ranczo". Fantastyczne żeberka są wyborne, a sekretem jest duszenie ich w miodzie. Co będzie nam potrzebne do ich przygotowania?

  • 1,5 kg żeberek wieprzowych
  • 5 łyżek płynnego miodu
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka ketchupu
  • czosnek
  • cebula
  • suszone chilli
  • sól i pieprz

Dzisiaj grzeje: 1. Surówka z ogórków, która strąci z podium mizerię. Hit wakacji, a potrzebujesz tylko 2 dodatkowych składników
2. Aż 4 tys. zł dodatku do emerytury i to co miesiąc. Coraz więcej emerytów ma szansę się załapać

Żeberka rodem z serialu "Ranczo"

Kiedy mamy już wszystkie niezbędne składniki, możemy przejść do rzeczy. Mięso należy przygotować dzień wcześniej, ponieważ powinno marynować się całą noc. Mieszamy ze sobą olej, ketchup, sos sojowy, miód, chilli, drobno posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek. Żeberka należy pokroić na kawałki i mocno natrzeć solą i pieprzem. Następnie zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki.

Następnego dnia wyjmujemy z lodówki żeberka i dusimy je w rękawie przez półtorej godziny. Temperatura powinna wynosić 200 stopni Celsjusza. Do rękawa można dodać kilka łyżek marynaty. Na sam koniec duszenia rozcinamy rękaw, aby mięso mogło zarumienić się z wierzchu. Nasze żeberka są już gotowe. Idealnie będą komponowały się z ziemniakami i surówką z buraczków. Takiego dania nie powstydziłaby się Michałowa z serialu "Ranczo".

Najlepsze newsy:

  1. Gwiazdor Gogglebox dotkliwie pobity przez nietolerancję wobec LGBT. Porażające i tragiczne nagranie obiegło internet
  2. Genialna wiadomość już w pierwszy weekend wakacji. Potężne zmiany w całym kraju, nareszcie
  3. Genialne kotlety schabowe inaczej niż robią wszyscy. Są o niebo lepsze dzięki 1. składnikowi dodanemu do panierki
  4. Tadeusz Rydzyk poucza Polaków. Uważa, że absolutnie nie powinieneś pić kawy jeśli decydujesz się wziąć udział w mszy domowej
  5. Podpal w domu liść laurowy. Po 10 minutach znikną przykre uciążliwości
  6. Robert Lewandowski nie może przestać strzelać. Freiburg na łopatkach, Polak bohaterem Monachium, co za gole (WIDEO)

Źródło: Smaker

Następny artykuł