RestauracjaTRICOLORS/East News

Ile trzeba zapłacić za obiad lub deser w restauracji Gessler? Cena za kawałek sernika zadziwia

Restauracja "U Fukiera"jest sztandarową restauracją Magdy Gessler. Lokal proponuje przede wszystkim dania kuchni polskiej. Cieszy się on popularnością zarówno wśród Polaków, jak i odwiedzających Warszawę obcokrajowców. Ceny w restauracji nie należą do najniższych. Za kawałek sernika musimy zapłacić aż 29 złotych.

Prowadzona przez Magdę Gessler restauracja "U Fukiera" należy od lat do najgorętszych miejsc na kulinarnej mapie Warszawy. Lokal serwuje popularne dania kuchni polskiej. Niestety, ich ceny nie należą do najniższych.

To jedno z miejsc na kulinarnej mapie stolicy, która cieszy się niemałym zainteresowaniem. Klimatyczna restauracja usytuowana jest na Rynku Starego Miasta w pobliżu zabytków i malowniczej scenerii.

W jednym z artykułów pisaliśmy na temat wigilijnej oferty pełnej bożonarodzeniowych potraw. Już wtedy wzbudziły one niemałe zamieszanie. To samo dotyczy słynnego makowca, którego zaproponowała cukiernia "Słodki Słony". Jego cena sięgała ponad stu złotych.

Co z ofertą restauracji Magdy Gessler? Wśród potraw kaczka za 99 zł, kotlet schabowy za 62 zł czy sernik za 29 zł. To nie wszystkie z drogocennych przysmaków, które przygotowane są według receptury Magdy Gessler. Obecnie lokal działa na zmienionych zasadach.

Lidl w trybie pilnym wycofuje niebezpieczny produkt spożywczy. Lepiej natychmiast go zwrócić, zagraża zdrowiuLidl w trybie pilnym wycofuje niebezpieczny produkt spożywczy. Lepiej natychmiast go zwrócić, zagraża zdrowiuCzytaj dalej

Restauracja "U Fukiera" zadziwia cenami

Z uwagi na trwającą obecnie pandemię koronawirusa, restauracja działa, przygotowując dania jedynie na wynos. Do 7 kilometrów dowóz jest gratis. Powyżej tej odległości musimy dopłacić 25 zł.

Z uwagi na ceny w menu, potrawy uważane są za luksus dla wybranych. Za najtańszy obiad złożony z zupy, drugiego dania i deseru musielibyśmy zapłacić grubo ponad 100 złotych, z czego 90 zł za drugie danie i deser.

Ceny deserów jak za całą blachę ciasta

W menu restauracji widzimy dwie pozycje deserów. Jest to rubinowa szarlotka zapieczona bezą oraz klasyczny, polski sernik. Za szarlotkę zapłacimy 28 zł, a za sernik złotówkę więcej.

W wielu piekarniach jesteśmy w stanie kupić całe ciasto za taką cenę. Skąd zatem takie kwoty w menu Magdy Gessler? Z pewnością z uwagi na recepturę oraz podpisanie tych pozycji nazwiskiem słynnej restauratorki.

W klasycznych restauracjach zazwyczaj płacimy około kilkunastu złotych za kawałek ciasta do obiadu. Jeśli jednak nie chcecie wydawać takich kwot na gotowe przysmaki, zachęcamy do przygotowania idealnego sernika w domu. Przepis znajdziecie w tym artykule.

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: ufukiera.pl

Zapraszamy na nasz Instagram

Następny artykuł