Smakosze.pl
Naleśniki z jednego składnika

Canva / Qwart

Rewolucyjne naleśniki z jednego składnika - bez mąki i mleka

7 Sierpnia 2021

Autor tekstu:

Jakub Kossakowski

Udostępnij:

Naleśniki są kulinarną klasyką, po którą chętnie sięga wielu smakoszy. Istnieje masa receptur na przepyszne placki. Dziś wypróbujemy przepis, w którym wykorzystamy tylko jeden składnik. Mało kto spodziewałby się, że wystarczą nam same jajka.

Nie da się ukryć, że naleśniki należą do grona kulinarnych szlagierów, którym bardzo ciężko się oprzeć. Nie bez powodu cieszą się one tak ogromną popularnością. Wszystko przez ich walory smakowe. Okazuje się, że do przygotowania naleśników wystarczą nam same jajka.

Naleśniki w niecodziennym wydaniu

Smakowite naleśniki niejednokrotnie przyprawiały nas o szybsze bicie serca. Smakosze korzystają z rozmaitych przepisów na ten specjał. Jakiś czas temu prezentowaliśmy recepturę na naleśniki po rusku.

Okazuje się, że naleśniki można przygotować nawet z jednego składnika. Niektórym taki pomysł może wydawać się co najmniej irracjonalny, jednak efekt pozytywnie zaskoczy nawet bardziej wybrednych smakoszy.

Ciasto krówkowe z bananami

Błyskawiczne krówkowo-bananowe ciasto bez pieczenia

CZYTAJ DALEJ

Jak przygotować naleśniki z jednego składnika?

Do przygotowania jednoskładnikowych naleśników będziemy potrzebowali jajek. Mleko i mąka będą zbędne. Wystarczy, że jajka zblendujemy lub rozrobimy widelcem. Tak przygotowaną masę przelewamy porcjami na patelnię posmarowaną olejem.

Naleśniki smażymy z obu stron na złocisty kolor. Następnie gotowe placki wykładamy na talerz. Specjały warto zaserwować z odpowiednim nadzieniem. Dobrze sprawdzi się mieszanka z bananów i masła orzechowego.

Wystarczy, że banany ugnieciemy razem z masłem orzechowym. Takie nadzienie znakomicie sprawdzi się w roli dodatku do jednoskładnikowych naleśników. Warto wiedzieć, jak przygotować pyszne i puszyste domowe placki.

Naleśniki w prostej odsłonie

Naleśniki w prostej odsłonie

Canva / Qwart

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: Interia Kobieta

Zapraszamy na nasz Instagram

Jakub KossakowskiAutor

Wydawca serwisu Smakosze. Już od najmłodszych lat fascynowały mnie szeroko pojęte kulinaria. Istnieje wiele możliwości różnorodnych połączeń smakowych, tym samym podczas kuchennych poczynań nie ma miejsca na nudę. Chętnie opracowuję swoje w

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl

Podobne artykuły

kokosanki na talerzu

Przepisy

Przepis na kokosanki jak za danych lat

Czytaj więcej >
konfitura ze śliwek

Przepisy

Konfitura śliwkowa z imbirem

Czytaj więcej >
patisony na blacie

Przepisy

Rozkosznie pyszne marynowane patisony z papryką

Czytaj więcej >

Przepisy

Szybka sałatka makaronowa z tuńczykiem

Czytaj więcej >

Przepisy

Gołąbki z cudowną, serową niespodzianką - obiadowy ideał

Czytaj więcej >

Przepisy

Koktajl z mrożonych owoców

Czytaj więcej >