Robert Makłowicz wciąż ma wielu fanów
wikipedia.org

Robert Makłowicz twierdzi, że nie jest kucharzem. Jednak gotowanie jest jego wielką pasją

Robert Makłowicz w ostatnich latach jest trochę w cieniu Magdy Gessler, która wzbudza duże emocje za sprawą "Kuchennych Rewolucji". Obecnie to show gwiazdy TVN jest na ustach Polaków. Jednak wiele osób pamięta o kultowym programie "Podróże kulinarne Roberta Makłowicza" i nadal uważa go za kulinarnego erudytę.

Robert Makłowicz potrafi zaskoczyć swoich fanów. Wszyscy uważają, że jest uznanym kucharzem. Pamiętają bowiem o tym, jak gotował na wizji ciekawe regionalne dania charakterystyczne dla miejscowości odwiedzanej podczas podróży. Tymczasem jak sam przyznaje, nie uważa się za kucharza. Podał nawet definicję tego zawodu, jego zdaniem on się w niej nie mieści.

Robert Makłowicz twierdzi, że nie jest kucharzem

- Nie jestem kucharzem. Kucharz to ktoś, kto skończył szkołę albo też jest amatorem, ale wykonuje to zawodowo, siedzi w kuchni i gotuje. Ja jestem popularyzatorem kuchni - wyznał.

Polacy pokochali Roberta Makłowicza za niepodrabialny styl, w jakim prowadził swój program. Oprócz gotowania w podróży sypał anegdotami i ciekawostkami o regionalnych kuchniach jak z rękawa. Wiadomym jest jednak skąd jego uwielbienie do odwiedznia różnych miejsc i poznawania wielu kultur. Wszystko za sprawą pochodzenia podróżnika.

– W moich żyłach płynie krew polska, ukraińska, ormiańska, węgierska, a także kropla austriackiej. Może właśnie dlatego uwielbiam wyjeżdżać za granicę i być jedną nogą gdzieś na zewnątrz. Ale zawsze chętnie wracam do rodzinnego domu i Krakowa – stwierdził.

Robert Makłowicz nie ukrywa jednak, że gotowanie jest jego wielką pasją. Co ważne umie o niej pięknie mówić, w związku z czym popularyzowanie kuchni całego świata wychodzi mu wyśmienicie.

ZOBACZ TAKŻE:

  1. Magda Gessler podzieliła się przepisem na kotlety schabowe. Marynowane w mleku i cebuli
  2. Szybki, prosty przepis na ciasto bez pieczenia 3 Bit. Smakuje wyjątkowo
  3. Tatar wołowy z suszonymi pomidorami. Receptura jest bardzo prosta

Źródło: fakt.pl

Następny artykuł