Rosół z zaskakującym dodatkiem smakuje wybornie.pixabay/Couleur

Ewa Wachowicz wrzuca do tradycyjnego rosołu bardzo nietypowy dodatek. Niesamowicie podkreśla jego smak

Rosół powinien być zawsze esencjonalny i aromatyczny, co zapewniają odpowiednie dodatki. W klasycznych przepisach niemal nic nas nie zaskakuje, ale najlepsi kucharze mają swoje sprytne triki, dzięki którym z wywaru można wydobyć całą pełnię smaku. Ewa Wachowicz dodaje do rosołu dodaje pewien sekretny dodatek.

Rosół gotujemy zwykle z przepisu, który poleciła nam mama lub babcia. W wielu domach od pokoleń przekazuje się dobrze znaną recepturę, która pozwala odtworzyć doskonale znany z domu rodzinnego smak. Chociaż w wielu książkach kucharskich składniki potrzebne do przygotowania rosołu są bardzo podobne, najlepsze gospodynie i sławni szefowie kuchni uwielbiają dodatkowo podkręcać zupę pewnymi produktami. Opalona cebula, która sprawia, że wywar jest klarowny, raczej nikogo już nie dziwi, ale Ewa Wachowicz podkreśla smak rosołu czymś bardzo zaskakującym.

Pracownica Biedronki zobaczyła, co klientka ma w koszyku i od razu zareagowała. Wybuchła awantura, doszło do przedziwnych scenPracownica Biedronki zobaczyła, co klientka ma w koszyku i od razu zareagowała. Wybuchła awantura, doszło do przedziwnych scenCzytaj dalej

Rosół z ciekawymi dodatkiem poleca sama Ewa Wachowicz

Rosół najczęściej składa się z mięsa wołowego albo drobiowego, chociaż niektórzy smakosze lubią też ich połączenie. Obowiązkowo dorzucamy też do mięsa włoszczyznę w różnych proporcjach, ale zwykle składa się ona z marchewki, korzenia i naci pietruszki, selera, pora i kapusty włoskiej. Ogromną rolę odgrywają też wybrane przyprawy - zwłaszcza lubczyk, ale ku zaskoczeniu niektórych smakoszy wiele osób nie wyobraża sobie tej potrawy bez dodatku liści laurowych, ziela angielskiego, a nawet kilku goździków. Łatwo natkniemy się też na przepisy na rosół, w których zaleca się dodanie do mięsa i włoszczyzny kilku liści białej kapusty czy pomidora, który sprawi, że zupa zyska piękny kolor.

Dzisiaj grzeje:

  1. Widzieliśmy go w serialach na TVP i Polsacie. Nie żyje, ukrywał raka mózgu
  2. Zbulwersowany internauta opisał, co zobaczył w Biedronce, i wybuchła awantura. Zdania są podzielone, sieć już wydała oficjalny komunikat
  3. Gdzie na grzyby? Wielu miejsc trzeba unikać, żeby nie musieć płacić srogiej kary

Ewa Wachowicz wrzuca do rosołu coś o wiele bardziej zaskakującego, znanego tylko nielicznym polskim gospodyniom. Była Miss Polski podkreśla, że podczas gotowania zupy świetnie sprawdza się jabłko - nieobrane i niepokrojone. Wachowicz wrzuca owoc w całości w tym samym momencie, w którym dodaje do rosołu warzywa i wyjmuje je dopiero pod koniec gotowania. Czemu służy ten niecodzienny składnik? Jabłko dodaje delikatnej słodyczy i idealnie podkreśla smak niemal każdego mięsa, dlatego zdecydowanie warto podkreślić nim smak zupy.

Rozłożyła obierki z ogórka w łazience. Wszyscy byli zdziwieni, gdy zobaczyli efektRozłożyła obierki z ogórka w łazience. Wszyscy byli zdziwieni, gdy zobaczyli efektCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. "Kapelan narodowców" musi przejść na emeryturę. Stracił parafię, nie pomógł mu nawet papież
  2. Będą zmiany na liście czerwonych i żółtych stref. Rzecznik MZ wyjawił prawdę
  3. Co za widok trafił do internetu. Gessler chciała się pochwalić, ale całą uwagę skradli mistrzowie pierwszego planu
  4. Nie możemy przestać jej jeść. Obłędna surówka z buraków i ogórków kiszonych
  5. 1 prosty trick sprawi, że kotlety schabowe nigdy nie wyjdą twarde. Wiele osób zupełnie nie zwraca uwagi na tak drobny szczegół
  6. Nie żyje trener reprezentacji. Wielka żałoba w kraju sąsiadów Polski, lekarze toczyli walkę o życie do samego końca

Źródło: WP

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł