Rosół i kostki loduYouTube/ Gotuj ze mną.pl

Dodaj do rosołu kilka kostek lodu. Osiągniesz efekt, o którym marzy każdy szef kuchni

Istnieją najróżniejsze metody sprawiające, że kultowy rosół staje się jeszcze lepszy. Jednak mało kto spodziewałby się, że można do niego dodać kostki lodu. Warto zapamiętać ten trik, ponieważ dzięki jego zastosowaniu możemy stworzyć rosół godny najlepszych szefów kuchni.

Nie da się ukryć, że rosół to najpopularniejsza zupa w naszym kraju. Niedzielne obiady nie mogą się bez niej obejść. Często bywa pozycją obowiązkową podczas ważnych uroczystości takich jak wesela. W każdym domu rosół przyrządza się nieco inaczej. Tym razem możesz przekonać się jaki efekt przynosi wrzucenie do zupy kilku kostek lodu.

Trzeba się spieszyć, tylko dziś Biedronka rozdaje niezastąpiony produkt w niebywałej ilości. Zupełnie za darmoTrzeba się spieszyć, tylko dziś Biedronka rozdaje niezastąpiony produkt w niebywałej ilości. Zupełnie za darmoCzytaj dalej

Sposób, który sprawi, że rosół będzie jeszcze lepszy

Każdy zdaje sobie sprawę jak istotne podczas przygotowań tej zupy jest odpowiedni dobór składników. Większość osób zwraca przede wszystkim uwagę na rodzaj mięsa oraz odpowiedni dobór warzyw i przypraw. Trzeba jednak przyznać, że kostki lody nie znajdują się w standardowym składzie tej zupy. Jaki mają wpływ na rosół?

Podczas gotowania rosołu na bazie mięsa na jego wierzchu pojawiają się szumowiny, których należy się pozbyć. Niestety ich wybieranie może być uciążliwe i sprawia, że część zupy najzwyczajniej w świecie się marnuje. Kostki lodu mogą sprawić, że nasz rosół stanie się bardziej klarowny.

Dzisiaj grzeje:

  1. Stało się, Biedronka musiała podjąć kluczową decyzję. Ogromna zmiana godzin otwarcia, klienci przecierają oczy
  2. 1000 wniosków jednego dnia, Polacy masowo pognali po 5 tys. zł. Możliwe, że ty też możesz dostać pieniądze

Kostki lodu i klarowny rosół

Nadmiar tłuszczu w zupie może być trudny do usunięcia. Bez wątpienia klarowność jest jedną z najbardziej pożądanych cech rosołu. Jak to osiągnąć to w prosty sposób? W tym celu należy umieścić w rosole kilka kostek lodu lub trochę zimnej wody. Wówczas zbędny tłuszcz zbierze się na powierzchni zupy. Skoncentrowany w jednym miejscu jest o wiele prostszy do usunięcia. Nie da się ukryć, że jest to niezwykle użyteczny trik. Warto wykorzystać go podczas przygotowywania niedzielnego obiadu dla rodziny. To jednak nie jest jedyny sposób na to by rosół był jeszcze bardziej powalający.

Klarowniejszą zupę osiągniemy dzięki dodaniu do niej nieobranej i opalonej cebuli. Znakomicie podkreśli ona smak rosołu i sprawi, że będzie miał kuszącą żółtą barwę. Należy również pamiętać o tym, że rosół jest zupą, która nie lubi pośpiechu i trzeba ją odpowiednio długo gotować.

Najlepsze newsy:

  1. Beata Szydło przerwała milczenie w sprawie jednych z mediów. "Czas powiedzieć dość. Jestem zbulwersowana, podła manipulacja"
  2. Porażające sceny na obozie letnim w Polsce. Musieli uciekać, są poszkodowani
  3. Zapadła decyzja, Lidl zamyka sklepy w wielu polskich miejscowościach. Klienci pocałują klamkę, konieczne są zmiany
  4. Włożyła laski cynamonu do słoika i zalała je oliwą. Efekt rozłożył na łopatki
  5. Chcesz jak najszybciej ukisicić ogórki? Mamy niezawodny i błyskawiczny sposób
  6. Skąpo ubrana Joanna Jędrzejczyk znów pochwaliła się ciałem na Instagramie. Pokazała niemal wszystko (FOTO)


Źródło: Winiary.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł