Rosół w nietypowej odsłonieYouTube/Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA

Zupa z drugim daniem, 2 w 1. Sycący rosół z pulpecikami drobiowymi, idealne na niedzielę

Bez wątpienia rosół jest jedną z tych zup, które wyjątkowo często goszczą na polskich stołach. Niekiedy warto jednak zmodyfikować tradycyjny przepis. Tym bardziej jeżeli rezultat może być tak smakowity jak w tym przypadku. Rosół z pulpecikami z pewnością zachwyci wszystkich domowników.

Ciężko znaleźć bardziej uwielbianą zupę. Rosół niemal od zawsze kojarzy się nam z fantastycznym obiadem. Przeważnie jest podawany jako pierwsze danie. Okazuje się, że można wykonać go w taki sposób, aby był jednocześnie drugim daniem. Wystarczy przygotować go w nowej odsłonie. Już teraz przekonaj się jak zrobić rosół z pulpecikami.

Z 1 krzaka sypnie ogórkami na wiele wiader. Dzięki nawozowi cukrowemu, niebywale tani i prosty w przygotowaniuZ 1 krzaka sypnie ogórkami na wiele wiader. Dzięki nawozowi cukrowemu, niebywale tani i prosty w przygotowaniuCzytaj dalej

Rosół, który zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy

Każda potrawa może nam się z czasem znudzić. Wówczas warto ją urozmaicić. Nie inaczej jest w przypadku zup. Rosół z pulpecikami znakomicie sprawdzi się jako propozycja obiadowa. Każdy kto go spróbuje z pewnością poprosi o dokładkę. Co będzie nam potrzebne do jego przygotowania?

  • kawałek wołowiny
  • ćwiartka z kurczaka
  • 500 g drobiowego mięsa mielonego
  • włoszczyzna
  • makaron
  • cebula
  • 2 litry wody
  • bułka nasączona białym winem
  • żółtko
  • 15 g posiekanej natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz

Dzisiaj grzeje:

  1. Uwielbiana surówka z KFC jest wyjątkowo prosta do zrobienia w domu. Najważniejszym składnikiem jest kapusta
  2. Lepiej przejrzyj szuflady w domu. Za dawne fotografie możesz otrzymać małą fortunę

Prosty przepis na rosół z pulpecikami

Na początku obieramy i kroimy włoszczyznę. Przekrajamy na pół cebulę i opalamy ją nad palnikiem. Warzywa, ząbek czosnku, mięso wołowe oraz ćwiartkę kurczaka wkładamy do garnka z zimną wodą i zaczynamy gotować. Kiedy na powierzchni pojawią się szumowiny, zbieramy je i wyrzucamy. Później zmniejszamy ogień i pozostawiamy zupę na ok 2 godziny. Co jakiś czas dolewamy łyżkę zimną wody. Kiedy rosół będzie już gotowy możemy go przecedzić.

Mięso mielone mieszamy z wyciśniętą bułką nasączoną białym winem, posiekanym czosnkiem, żółtkiem jajka i ulubionymi przyprawami. Po uzyskaniu jednolitej masy, formujemy z niej małe pulpeciki. Gotujemy je przez 15 minut w osolonej wodzie. Gotowe pulpeciki wykładamy na talerz, dodajemy ugotowany makaron i zalewamy rosołem. Z wierzchu posypujemy wszystko posiekaną natką pietruszki.

Najlepsze newsy:

  1. Na widok paragonu niejednego zamurowało. Nawet właściciele restauracji nie mogli uwierzyć, jak do tego doszło?
  2. Chcieli spędzić wymarzony urlop w Polsce. Tragiczny wypadek zmienił życie małżeństwa na zawsze
  3. Hańba, nikt nie zauważył. Pan Artur spojrzał na bób z Biedronki i dostrzegł porażającą prawdę, teraz nagłaśnia ogromną aferę
  4. Niezawodny sposób szefa kuchni na gęsty i odżywczy rosół. Wystarczy wlać 1 nieoczywisty składnik
  5. Wrzuciła do małosolnych nietypowy składnik. Wszyscy poprosili o przepis
  6. Wielka radość w domu Adama Małysza. Córka przekazała radosną informację, w końcu się doczekała

Źródło: przyslijprzepis.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł