Rosół będzie o wiele lepszyWikipedia / autor: Mariuszjbie / licencja: CC 3.0

Dodaj do rosołu kilka kostek lodu. Otrzymasz efekt, o którym marzy każdy szef kuchni

Rosół po ugotowaniu wykazuje objawy popularnego błędu? Nie martw się, jest na to sposób. Wystarczy dodać do niego kilka kostek lodu.

Rosół jest zdecydowanie najpopularniejszą zupą w polskiej sztuce kulinarnej. Z tego esencjonalnego wywaru można wykonać wiele innych, sosów czy innych dań. Większość z nas uwielbia jej smak, który jest połączeniem mięsa, warzyw i doskonałych przypraw. Niestety zdarza się czasem, że nawet największy kucharz popełni błąd, który dla wielu oznacza wyrzucenie całej zawartości garnka. Mimo wszystko istnieje jednak sposób, dzięki któremu cała praca nie pójdzie na marne - wystarczy wrzucić do garnka kostki lodu, aby natychmiast zobaczyć efekt.

Niestety, gwiazda Ojca Mateusza potwierdziła smutne doniesienia. Kiedyś prowadziła niezwykły program kulinarnyNiestety, gwiazda Ojca Mateusza potwierdziła smutne doniesienia. Kiedyś prowadziła niezwykły program kulinarnyCzytaj dalej

Rosół z kostkami lodu - jedno z najlepszych ratunków dla nieudanej zupy

Odpowiednio dobrane składniki są, zaraz obok dobrego przygotowania dania, najważniejszym elementem potrawy. Jeśli kupimy słabej jakości produkty ryzykujemy, że finalny produkt także będzie pośledniej jakości. Aby tego uniknąć najlepiej kupować jest towary u ekologicznych sprzedawców, którzy w czasie hodowli warzyw i zwierząt wykorzystują jedynie naturalne pasze i nawozy.

Dzisiaj grzeje:

  1. Ujawniono ukryty cel godzin dla seniorów. Powód daje do myślenia
  2. Pilny apel rządu. Nie jest dobrze. Najnowszy komunikat może bardzo niepokoić Polaków wyjeżdzających za granicę
  3. Ekspresowe i nieziemsko pyszne ciasto, na którego punkcie oszalał cały świat. Wszystkie składniki masz pod ręką

Jeśli jednak mimo wszystko twój rosół nie wyszedł tak jak chciałeś, a na jego powierzchni zebrało się zbyt dużo szumowin, których wyciągniecie wcale nie jest proste, podajemy genialny sposób na rozwiązanie tej niedogodności. Jeśli przy okazji nie lubisz tłustego rosołu, który od ilości oczek jest zbyt ciężki w trawieniu, ten sposób także ci pomoże.

Kiedy twoja zupa gotuje się na wolnym ogniu, dodaj do niej kilka kostek lodu. Niska temperatura sprawi, że tłuszcz wraz z szumowinami zbierze się na powierzchni wywaru, co zdecydowanie ułatwi późniejsze ich wyciągnięcie. Warto także zauważyć, że szumowiny w znacznym stopniu odpowiadają za mętność zupy, więc im ich mniej, tym rosół będzie bardziej klarowny.

Równie dobrze może sprawić się do wyklarowania zupy białko jajka, które wystarczy do zupy, a następnie przecedzić ją przez gazę.

Makłowicz odkrył na Podlasiu przepyszny farsz na pierogi. Danie nie ma sobie równychMakłowicz odkrył na Podlasiu przepyszny farsz na pierogi. Danie nie ma sobie równychCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Dopiero po 81 latach odkryto niezwykły skarb. Znaleziono go w belce stropowej w trakcie remontu
  2. Wzrost jest nieunikniony, ceny poszybują w górę. Wiemy, które produkty będą jeszcze droższe
  3. Przejmujące wyznanie Teresy Lipowskiej, rozważa zamieszkanie w domu opieki. W jej lodówce świeci pustkami, a sama nie lubi gotować
  4. Katarzyna Cichopek została wyrzucona z serialu, powód odbiera mowę. Teraz korzysta z diety wszystkich gwiazd
  5. Ania Starmach podała wybitny, nieziemski przepis na gołąbki. Nie można wymarzyć sobie pyszniejszych
  6. Z ostatniej chwili: Nie żyje uwielbiany polski polityk. Polskę obiegła tragiczna wiadomość

Źródło: winiary.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł